Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Burak Yılmaz'dan G.Saray ve Çin açıklaması! - Futbol Haberleri

        Galatasaray'dan Çin’in Beijing Guoan takımına transfer olan ama sakatlanınca tedavi için Türkiye'ye gelen Burak Yılmaz, Pekin'e gitti. Burak Yılmaz Galatasaray'dan transfer olduğu Beijing Guoan'ın Dubai'deki kampında sakatlanmıştı.Yaşadığı bu şanssızlığın ardındantedavisi için Türkiye'ye gelen Burak,bu kez yaşayacağı yeni şehir olan Pekin'in yolunu tuttu.

        Golcü futbolcuyu Pekin Uluslararası Havalimanı’na gelişinde Beijing Guoan taraftarları karşıladı. Taraftarlara imza dağıtıp fotoğraf çektiren Burak, ardından Cihan Haber Ajansı’na da özel açıklamalarda bulundu. Yıldız oyuncu, sakatlığının ciddi olmadığını ve 2-3 hafta içinde sahalara döneceğini ifade etti.

        Ersan Gülüm'ün takımı Hebei Fortune ile oynayacakları ligin ilk hafta maçına yetişmesi mümkün değilken, Çin Meclisi’nin yıllık olağan toplantıları nedeniyle karşılaşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine çok sevindiğini de söyleyen Burak, takımdaki durumunu anlattı:

        "Takımdaki herkese çok teşekkür ederim. Bana çok yardımcı oldular. Çok sıcakkanlılar, hep yardım etmeye çalışıyorlar. Ben de bir yabancılık çekmedim. Biraz dil problemim var. Onu İngilizce konuşarak halletmeye çalışıyorum. Bir tercüman yardımcı olacak bana. Çok mutluyum. Çok heyecanlıyım. Hedeflerimiz var bizim. Hem takım olarak hem benim bireysel olarak. Ben hepsini burada gerçekleştireceğimi düşünüyorum."

        "ÇİN'E TRANSFER OLMAM EURO2016 İÇİN İYİ OLDU"

        Milli Takımımızın EURO2016’da kendisine çok ihtiyacı olacağının hatırlatılması üzerine ise Burak Yılmaz, "Transfer olmam Avrupa şampiyonası için de daha iyi oldu. Çünkü ne olursa olsun burada yeni bir macera yeni bir savaş. Kendimi burada farklı bir ülkede kanıtlamak için uğraşacağım. Bunun için de performansımı daha da yükseltmem gerekiyor. Eminim bu da milli takımımıza yansıyacaktır. Yani ben hem çok heyecanlıyım hem de çok sabırsızım. İnşallah Allah bir daha sakatlık vermesin. Bakalım" diye konuştu.

        "GALATASARAY’IN ELENMESİNE ÇOK ÜZÜLDÜM"

        Galatasaray'ın, Avrupa Ligi’nde Lazio’ya elenmesiyle ilgili olarak da "Tabii ki çok üzücü, çok da üzüldüm arkadaşlarım adına." diyen Burak şöyle devam etti:

        "Ama Galatasaray bunun üstesinden gelecektir. Ayağa kalkacaktır. Böyle bir sezon geçirilebilir ama önünde bir Türkiye Kupası hedefi var. Ben onda sonuna kadar ilerleyip, kupayı alıp, tekrardan ayağa kalkacaklarını düşünüyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ