Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Okocha'nın veliahtı, kuzeni Iwobi - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM | DIŞ HABERLER

        İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'in yeni genç yeteneği Alex Iwobi, geleceğin en önemli yıldızları arasında gösterilirken eski Fenerbahçeli Jay-Jay Okocha'nın veliahtı olarak tanıtılıyor.

        1996 yılında Nijerya'da doğan ve forvet bölgesinde forma giyen genç futbolcu, yetenekleri ve sergilediği futbolla şimdiden Avrupa'nın en dikkat çeken isimleri arasına girdi.

        UEFA'nın özel haber yaptığı 19 yaşındaki golcü için birçok dünya yıldızı da yorumda bulundu. Eski Fenerbahçeli Okocha'nın kuzeni olan Iwobi, Nijeryalı efsanenin veliahtı olarak lanse ediliyor.

        Futbol hayatına kanat bölgesinde başlayan ve daha sonra 10 numara olarak mücadele eden Iwobi, son olarak Arsenal U19 takımında ileri uçta görev alamya başladı. Hızlı, yaratıcı ve bitirici özellikleriyle adından söz ettiren Iwobi, her iki kanatta da mücadele edebiliyor.

        Arsenal genç takımıyla 2013-14 sezonunda FA Cup yarı finali başarısı yaşayan Iwobi, 2014-15 sezonunda ise kaptanlığını yaptığı U19 takımıyla UEFA Gençlik Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

        Aynı sezon U21'de de forma giyen Iwobi, forma giydiği 9 maçta 9 gol atarak Arsenal'in sezon öncesi hazırlık kampına katılma hakkı kazandı.

        WENGER'DEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

        Arsenal'in eski Nijeryalı forveti Nwankwo Kanu, "Kendisini daha da geliştireceğine inanıyorum. Nijerya halkı da onu destekliyor ve seviyor. Geleceğin yıldızı olacak" yorumunda bulundu. Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger ise, "Her iki kanatta da ve orta bölgede oynayabiliyor, çok ilginç bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ