Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman: "Şimdi rakipler düşünsün" - Beşiktaş Haberleri

        HABERTÜRKSPOR ÖZEL RÖPORTAJ | KARTAL YİĞİT - CEM AKYÜZ

        Vodafone Arena’da ilk maçın 11 Nisan’da oynanacağını açıklayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman basın toplantısını tamamlayalı yaklaşık 1 saat olmuştu.

        Statta hemen her şeyi denetleyen ve tek tek ilgilenen, işçilerle bile birebir görüşen Fikret Orman, açılış için artık geri sayıma geçmiş olmanın heyecanını yaşıyordu.

        HABERTÜRK ekibi ile yaşadığı bu heyecanı paylaşan Orman’ın yanında bir de özel konuğu vardı. O’nu büyüten ve bugünlere getiren annesi Nurhan Hanım da oğlunu bu önemli günde yalnız bırakmamıştı.

        ‘İNANIRSAN HER ŞEYİ YAPARSIN’

        Annesinin elini öperek hayır duasını alan başkan, “Buralara annemin, Beşiktaşlılar’ın duaları ile geldik. Bize destek veren herkesten Allah razı olsun. Bu işlerde manevi duygular çok önemlidir. Yüce rabbimize hep dua ettik ve karşılığını aldık. İnanırsan her şeyi yaparsın. Artık Beşiktaşlılar’ın rahat rahat maç izleyeceği modern bir statları var. Bu statta Allah bize nice nice şampiyonluklar ve kupalar nasip etsin” dedi.

        ‘HİÇBİR ZAMAN HAYAL SATMADIK’

        Günümüz şartlarında böyle bir stat yapmanın hem de kendi imkanlarıyla yapmanın çok önemli bir olay olduğunu belirten Orman, “Daha ilk kazmayı vurmadan eleştiri almıştık. ‘Yıkmayın’, ‘Yenisini bir daha yapamazlar’, ‘Stat elimizden gider’ eleştirileri bile vardı. Ben hepsine karşı çıkarak tarihi ve bir o kadar da riskli bir karar aldım. Bu işi bitireceğimize inanıyordum. Hiçbir zaman hayal satmadık. Bu proje bütün yönetimin başarısıdır. Tabii ki Umut Güner, Ahmet Nur Çebi gibi arkadaşlarım bana işin içinde oldukları için daha çok yardım ettiler. Allah herkesten razı olsun. Burası bütün Beşiktaşlılar’ın evi. İnşallah 11 Nisan’da maçımızı burada oynayarak yola koyulacağız” diye konuştu.

        RAKİPLER İÇİN ZORLU GÜNLERBAŞLIYOR

        Her defasında Beşiktaş’ın, rakiplerine oranla dezavantajlı bir şekilde mücadele ettiğini hatırlatan Orman, artık yeni bir dönemin başladığına işaret ederken, “Buranın dolmasını hayal bile edemiyorum. Akustik olarak da inanılmaz bir stat. Rakipler için zor günler başlıyor. Beşiktaşlılar şampiyonluğa giden takımlarını burada keyifle izleyecek” ifadesini kullandı.

        "HER YER LED EKRAN OLACAK"

        Başkan Fikret Orman’la birlikte Vodafone Arena ile en çok ilgilenen isimlerin başında gelen asbaşkan Umut Güner de büyük bir heyecan içindeydi. HABERTÜRK’e bilgiler veren Güner, “Stadın iki ana dev skorbordu olacak. Biri Dolmabahçe Camii’ne bakacak, deniz tarafında. Diğeri de öbür kale arkasında yer alacak. Ayrıca bütün tribünleri çevreleyecek led ekranlarla hem kendi maçımızın skoru hem de diğer maçların sonuçları an be an yayınlanacak. Yani müthiş bir ambians bizleri bekliyor. Ayrıca son derece modern bir basın tribünü ve fuaye alanı olacak. Özellikle Avrupa maçlarında daha önce yaşanan aksaklıklar bir daha tekrarlanmayacak” diye konuştu.

        "İNŞALLAH YAPTIKLARINI BABASI GÖRÜYORDUR"

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın elini öpüp hayır duasını aldığı annesi Nurhan Orman da son derece mutluydu. Vodafone Arena’ya gelerek çalışmaları yerinde takip eden Nurhan Hanım, “Babası da inşallah O’nun Beşiktaş’a yaptığı hizmetleri görüyordur. Ailece çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

        UNUTULMAZ FOTOĞRAFIN ÖYKÜSÜ

        Yıllarca maketlerini gördük... “Ha bugün ha yarın olacak” derken Türkiye’nin gönlünde ayrı bir yeri olan tarihi İnönü Stadyumu’nun yıkımı Fikret Orman’a nasip olmuştu.

        En zor günlerde, Gezi Parkı olaylarının patlak verdiği dönemlerde kendi camiasından bile “Stadı yıkmayalım” seslerinin yankılandığı bir ortamda geri adım atmadı Orman... Her şeye göğüs gerdi, ilk kazmayı vurarak hem kendine hem yönetimine olan güvenini gözler önüne serdi. İşte o günden bu yana tam 2.5 yıl geçti. “Bitmez” denilen, “Nasıl yapılacak?” denilen Kartal’ın yeni mabedinde artık sona gelindi.

        İNÖNÜ’DE SEBA ARENA’DA ORMAN

        Başkan Orman da dün önce Vodafone Arena’nın CEO’su Gökhan Öğüt ile birlikte açılışın 11 Nisan’da olacağının müjdesini verdi. Müjde taraftarı zevkten dört köşe ederken gecesini gündüzüne katan, adeta statta yatıp kalkan Orman da haklı bir gurur yaşıyordu. Ve o ‘en özel’ anlarda Orman’ın yanında sadece HABERTÜRK vardı. Tarihi İnönü Stadı’nın 1947’deki açılışında ilk golü rahmetli onursal başkan Süleyman Seba atmıştı. Vodafone Arena’nın eşi benzeri görülmemiş çim zeminindeki ilk şutu da başkan Fikret Orman çekti.

        OYUNCULARINDAN ÖNCE SAHADA

        Günümüz teknolojisinin en son ürünü hibrit çime ayak basarken mutluluğu yüzünden okunan Orman, unutamayacağı bir onuru yaşıyordu. Kulübün en zor gününde dümene geçen ve Beşiktaş’ın kendi imkanlarıyla dev bir stat yaptıran Orman, oyuncularından önce sahaya çıkarak o zevki yaşadı. Kendisi için getirdiğimiz topu uzatınca da bizi kırmadı, Arena’nın çim zemininde top oynayan ilk kişi oldu! Stadın yapımında önemli pay sahiplerinden olan asbaşkan ve stattan sorumlu yönetici Umut Güner ile arkadaşımız Cem Akyüz’ün objektifine poz veren başkanın bu mutluluğuna HABERTÜRK ekibinden Kartal Yiğit ve Meriç Müldür tanıklık etti. Bize de Fikret Başkan ve yönetimini kutlamak, Arena’nın Beşiktaş’a hayırlı olmasını dilemek düştü.

        "HER KESEYE UYGUN KOLTUK"

        Vodafone Arena’nın maç izleme kalitesi açısından Avrupa’da eşsiz bir stat olacağını da söyleyen Orman, “Bu statta her tribünden en iyi şekilde maç izlenecek. Hatta şunu açıkça söyleyebilirim ki, köşelerde daha iyi bir açı bile söz konusu. Her keseye uygun koltuklar olacak” dedi.

        "MAÇ GÜNÜ TEK EKSİK OLMAYACAK"

        Açılış gününe kadar önlerinde belli bir süre daha olduğunu belirten Orman, işlerinin bitmediğinin altını çiziyordu. Beşiktaş Başkanı, “Bugün itibarıyla Vodafone Arena’ya baktığınızda eksiklikler görebilirsiniz. Ama maç günü tek eksik olmayacak” diyerek kendine ve ekibine olan inancını da dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ