Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Euro 2016 Fatih Terim'den sürpriz 11 açıklaması - Futbol Haberleri
        1

        A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, İsveç ile oynanacak hazırlık maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

        2

        EURO 2016'ya özel hazırlık içinde olduklarını belirten Terim, kurdukları ekiplerle turnuvaya birlik içinde gireceklerini dile getirdi.

        3

        Terim, İsveç maçına ve EURO 2016'ya özel olarak kurdukları "İlk 11 destek" adlı ekibi sayarken şu ifadeleri kullandı;

        4

        "Futbol 11 kişiyle oynanıyor, biz de ilk 11'de "İlk 11 destek" başlığı altında çalışma yaptık. Milli takımlar bünyesinde olan destek unsurlarıyla yenilerini bir araya getirdik."

        5

        1- TEKNİK EKİP - "Bildiğiniz gibi bizden oluşuyor"

        6

        2- SAĞLIK EKİBİ - "EURO 2016 için özel bir sağlık ekibi oluşturduk. Bugünden itibaren turnuva sona erene kadar ellerinde bulunan bütün oyuncuların sağlık dosyalarını anbean takip edecek ve ihtiyaç olması halinde kulüplerle istişare yapacaklar."

        7

        3- BİLGİ VE ANALİZ EKİBİ - "Bu ekip turnuvaya kadar tüm milli maçları bireysel düzeyde, hem liglderdeki geçmiş maçları hem de oynayacakları maçları analiz edecekler. Alternatifli senaryolar ile istatistikleri bir rapor haline getirecekler. Turnuva sırasında ise işleri daha zorlaşacak"

        8

        4- PERFORMANS PSİKOLOJİSİ VE MOTİVASYON EKİBİ - "Dünyayı araştırdık. Psikolojik destek alan sporcular olduğunu biliyoruz. Ancak böyle bir turnuva için bilimsel ve sadece milli takıma özel psikolojik bir bilim yok. Aramıza iki uzman kattık."

        9

        "Hem ülkemizde, hem de dünyada yaşanan olaylar, hem bireysel hem de takım halinde yaşanan veya yaşanması muhtemel durumlar, hem de aramızdaki kültürel farklılıkları zenginliğe dönüştürecek çalışmalar yapıyoruz. Takdir edersiniz ki aramızda Almanya'da yetişmiş, Türkiye'de yetişmiş arkadaşlar var."

        10

        5- BESLENME VE İYİ YAŞAM EKİBİ - "Beslenmeyi sadece doymak ve alınan mineral, protein oranları olarak ele almayacağız. Her oyuncunun vücut analizine göre planlama yaptık, bunun neticesinde beslenme programını da düzenleyeceğiz"

        11

        6- KONDİSYON VE FİZİK EKİBİ - "Bireysel ve takım düzeyinde yeni teknolojilerin de yardımıyla özel bir sistem kullanacağız. Akıtılacak terler kadar rakamlar da konuşacak. Teri, tükürüğü, idrarı bile takip altında olacak. Bu kampta buna başladı."

        12

        7- YOGA VE PİLATES EKİBİ - "Oyunculardan arzu edenler olursa bu alanda uzman bir arkadaş, hazırlık süresince bizimle olacak. Dünyada bunu uygulandığını biliyorsunuz."

        13

        8- TAKIM OYUNU VE EĞLENCE EKİBİ - "Kamplarda ayak tenisine alışıksınız. Ancak takım içi eğlenmeyi amaçladığımız aktiviteler olduğunu biliyorsunuz. Bunu bira zdaha profesyonel hale getirmek istiyoruz"

        14

        9- ESKİ A MİLLİ FUTBOLCULAR EKİBİ - "Bu ekibi önemsiyorum. Deneyimler bazen istatistikten hazırlıktan daha etkili olabilir. Tuncay Şanlı, Nihat Kahveci ve Tümer Metin bu süreçte bizim olacak. Hem oyuncular için hem de teknik konularda desteklerini alacağız. Onlar bu ülkeye çok hizmet ettiler."

        15

        10- YAŞAMA DAİR SÖYLEYECEĞİ OLANLAR EKİBİ - "Futbol veya futbola sadece yarış gibi bakmadan, yaşamın içinden hepimize bir şeyler öğretecek dostlarımız zaman zaman yemeklerimize, antrenmanlarımıza katılacak"

        16

        11- TÜRKİYE'NİN GURUR DUYDUKLARI EKİBİ - "Biz milli bir vazifeyi yerine getiriyoruz. Bu süreçte yanımızda olacağına inandığımız dünyada önemli yerlerde birkaç dostumuzu davet edeceğiz. Kırmazlar da yanımızda olurlarsa çok mutlu oluruz.

        17

        "Son iki ekiple ilgili isim vermek istemiyorum. ekibe ve oyunculara sürpriz olsun istiyorum. Bu soruyu sormazsanız memnun olurum"

        18

        "Bu projeyle ilgili denem yapıyoruız. haziran'da nasıl işlediğine dair daha somut bilgileri sizlerle paylaşırız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ