Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fatih Terim: "Neden Volkan'ı soruyorsunuz?" - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, son dönemde yaşanan terör saldırılarıyla ilgili olarak "Bizi bölemezsiniz, birliğimizi bozamazsınız. Böldüğünüzü sandığınız her an bütünleşir ve bir oluruz." dedi.

        Terim, milli takımın kampta bulunduğu Regnum Carya Golf & Spa Resort Otel'de milli futbolcu Oğuzhan Özyakup'la düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de ve dünyada yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin mekanının cennet olması temennisinde bulundu.

        Teröre destek verenleri ve bundan faydalananları şiddetle kınadığını vurgulayan Terim, "Ümit ediyorum ki bir daha böyle bir şey yaşanmasın. Onlara seslenmek istiyorum. Bizi bölemezsiniz, birliğimizi bozamazsınız. Böldüğünüzü sandığınız her an bütünleşir ve bir oluruz. Bugün etraflıca futbol konuşmak isterdim ama dünyada ve ülkemizde olup bitenler buna engel oluyor. Yine yaşam devam ediyor. İşimizi yapmak ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Güçlü olmak zorundayız. Yaralarımızı sarmak ve varlığımızı korumak zorundayız." diye konuştu.

        Terim, eleme maçlarından bu yana çok ciddi emek harcadıklarını ve bazı ciddi projeler hazırladıklarını dile getirerek, Türk ve dünya futbolunda oyuncu, performans, sağlık ve mental konular gibi bir çok detay üzerinde çalıştıklarını belirtti.

        Spora bir bilim dalı, futbola da onun en önemli branşı olarak baktıklarını anlatan Terim, şöyle konuştu:

        "Yaptığımız çalışmaları, EURO 2016'da Türkiye başarılı olursa ki buna yürekten inanıyoruz, bir model haline getirmek istiyoruz. Elbette başarılı olmak istiyoruz. Bizde ilk 11'e 11 destek başlığı altında teknik ekip, sağlık ekibi, bilgi ve analiz ekibi, performans psikolojisi ve motivasyon ekibi, beslenme ve iyi yaşam ekibi, kondisyon ve fizik ekibi, yoga ve pilates ekibi, takım oyunları ve eğlence ekibi, eski A Milli takımı oyuncuları ekibi, yaşama dair söyleyeceği olanlar ekibi ve Türkiye'nin gurur duydukları ekibi kurduk. Şu anda kampta bir deneme yapıyoruz. Haziran ayında daha detaylı bilgi veririz."

        Terim, sakatlıkları bulunan Onur Kıvrak, Serdar Aziz ve Burak Yılmaz'ın kendi istekleri ile kampa katıldıklarını aktararak, tedavilerinin kampta devam ettiğini söyledi.

        VOLKAN DEMİREL SORUSU

        Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in son birkaç aydır yaptığı açıklamalarının özür olarak kabul edilip edilmeyeceği ve yeniden milli takıma alınıp alınmayacağı yönündeki soru üzerine Terim, milli takıma seçilecek oyuncu sayısının çok net olduğunu, çağırdığından fazla çağırmadığı futbolcu bulunduğunu kaydetti.

        "Niçin Ahmet'i Mehmet'i sormuyorsunuz?" diyen Terim, "Ben söyleyeyim, çünkü siz oradan besleniyorsunuz. Medya üzerinden haber gönderecek değilim. Genel olarak böyle bir prensibim yok. Volkan'ı ve diğer çağırmadığımız arkadaşların sebeplerini sıralamak benim tarzım değil. Hiç kusura bakmayın." ifadelerini kullandı.

        "MAÇLARIN İPTAL EDİLMESİNE KARŞIYIM"

        Terim, İsveçli bir kadın gazetecinin, "Yaşanan bombalı saldırılar nedeniyle İsveç Milli Takımı'nın gelmemesi, maçın oynanmaması yönündeki söylentiler endişe yarattı mı?" şeklindeki soruya, bu konuda hiçbir endişesinin olmadığını anlattı.

        "Olağanüstü şartlar gelişmedikçe maçların ertelenmesine, iptal edilmesine karşıyım" ifadesini kullanan Terim, bunun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın bir sorunu olduğunu belirtti.

        Terim, bu durumun el birliğiyle hep beraber üstesinden gelineceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

        "Türkiye, 1980-1990'ları yaşadı. Hiçbir zaman olağanüstü durum olmadıkça maçların ertelendiğine şahit olmadım. İsveç'e geldikleri için teşekkür ediyorum. Gelmekle çok önemli bir şey yapmışlardır. Aynı şekilde biz de olsak giderdik. Teröre karşı el birliği ile hareket etmeliyiz. Bu yaptığımız iş teröre karşı önemli bir işarettir. Bu maç birlik ve beraberliğin olduğunun göstergesidir. Her ülke empati yapıp, diğer ülkedeki hadiseyi kendine oluyormuş gibi yaklaşsın. İnanıyorum ki o zaman çok rahat çözülecektir. Türkiye ve İsveç'in oynayacağı maç, tüm ülkelere örnek olsun. Kimsenin ekmeğine yağ sürmemeliyiz."

        Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması gereken derbi mücadelesinin de Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) devletin güvenlikle ilgili teşkilatlarınca verilen istihbaratlar sonucunda ertelendiğini anımsatan Terim, TFF'nin her iki takımı mağdur etmeyecek ve milli takım hazırlıklarını etkilemeyecek bir çözüm bulacağına inandığını vurguladı.

        "6 HAZİRAN'A KADAR MÜCADELEYİ BIRAKMAYIN"

        Terim, haziran ayına kadar kulüp teknik direktörlerinden nasıl bir beklenti içerisinde olduğu yönündeki soru üzerine, milli takımın herkesin, bu ülkenin takımı olduğunu belirterek, el birliği ile içeride ve dışarıda bu takıma hizmet edilmesi gerektiğini dile getirdi.

        Teknik direktörlerin tüm oyuncuları mayıs-haziran ayına kadar milli takımda oynayacak şekilde hazırlayacağına inandığını ifade eden Fatih Terim, "6 Haziran'a kadar futbolcularımız bu mücadeleyi bırakmasın, çabalasın." dedi.

        Terim, Avrupa Şampiyonası'na 20 oyuncu ve 3 kaleciyle gideceklerini ve formayı kuyumcu terazisi adaletiyle dağıtacağının altını çizerek, "6 Haziran'dan sonra, liste verildikten sonra doktor raporu da olsa kadroda oyuncu değiştirmeyeceğiz. Kadro oluşturmada alacağım kararı, ülke yararına alacağımdan kimse şüphe etmesin." diye konuştu.

        "HER TÜRLÜ SENARYOYA GÖRE HAZIRLANDIK"

        Avrupa Şampiyonası'nın seyircisiz oynanması yönündeki bazı açıklamalarla ilgili soru üzerine Terim, tüm hazırlıkları şampiyonanın huzur ve barış içerisinde geçeceğine yönelik yaptıklarını söyledi.

        Ancak her şeye hazırlıklı olduklarını vurgulayan Terim, "Kura çekiminden sonra her türlü senaryoya göre planlarımızı yaptık. Benim gönlüm rahat, sizlerinki de rahat olsun." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ