Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Derbi ne zaman oynanacak? Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman? - Galatasaray Haberleri

        Taksim İstiklal Caddesi'ndeki patlama'nın ardından bomba ihbarları alınan İstanbul'da, onbinlerce kişi tarafından izlenecekGalatasaray - Fenerbahçe derbisinin de güvenlik sebepleriyle iptal edilmesi kararlaştırıldı.Güvenlik sebebiyle derbinin ertelenmesi sonrası, taraftarların en çok merak ettiği konu ise "derbi ne zaman oynanacak?" oldu. Ve tarih TFF Başkanı ve kulüplerin yetkilileri aracılığıyla yapılan basın toplantısında duyuruldu!

        GALATASARAY - FENERBAHÇE DERBİSİ NE ZAMAN OYNANACAK?

        TFF tarafından alınan derbinin iptal edilme kararının ardından ne zaman oynacağı konusu merak edilmeye başlanmıştı. İlerleyen günlerde her iki takımın da görüşünü alarak tarihin belirleneceği açıklamasını yapan yetkililer konuyu ilerleyen bir zamana ertelemişti.

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu basının karşısına geçti. Derbinin 13 Nisan Çarşamba günü oynanacağı duyuruldu.

        Galatasaray derbi öncesinde, Çaykur Rizespor'la, derbi sonrasında Antalyaspor'la oynayacak. Fenerbahçe ise derbi öncesinde Torku Konyaspor'la, derbi sonrasında Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak.

        24 Mart Perşembe günü,Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı tarafındanyapılan açıklamada bu konunun 28 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantı sonrası netlik kazanacağı bildirildi.

        GENÇLİK VE SPOR BAKANINDAN 'DERBİ NE ZAMAN OYNANACAK' YORUMU

        Bakan Kılıç, "Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin güvenlik birimlerinin ortaya koyduğu istihbari çalışmalar neticesinde ertelenme kararını TFF, Valilik ve Emniyet teşkilatı birlikte verdi. Kulüpler de buna destek vermişlerdir. Kurullar içinde yapılan görüşmelerden sonra tarihi Federasyon ile beraber kulüpler belirleyecektir. En kısa zamanda bu açıklanır" dedi.

        GALATASARAY 28 NİSAN'DAN TAVİZ VERMİYOR!

        Galatasaray Yönetimi, maçın mutlaka 28 Nisan’da oynanmasını istiyor. Özellikle de Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, FBTV’de yayınlanan görüntülerde, bu maçın Galatasaray-Beşiktaş derbisi sonrasına alınması yönünde görüş belirttiği algısı, Sarı-Kırmızılı idarecileri daha da hırslandırmış durumda. Yönetim içinde konuşulan konu; bu maçın 28 Nisan’dan başka bir tarihte oynanması durumunda, Fenerbahçe’ye karşı masa başında kaybedildiği hissiyatının ortaya çıkacak olması.

        Artık duruşundan taviz vermek istemeyen Galatasaraylı idareciler, Türkiye Futbol Federasyonu üzerinde baskı yaparak, istedikleri kararı aldırmanın hazırlıklarını yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ