Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Tümosan Konyaspor Konyaspor-Fenerbahçe maçı yazar yorumları - Futbol Haberleri

        ALKIŞLAR F.BAHÇE'YE

        FAİK ÇETİNER

        Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Hasan Ali, Caner Erkin, Mehmet Topuz, Josef de Souza, Diego Ribas, Meireles, Markovic, Van Persie.... Bu saydığım isimlerden oluşan takım, dünkü Konya maçının ilk 11’inde yoktular. Bu ikinci takımı ligde sahaya sürsek o da şampiyonluğa oynar, yalan mı?

        Pereira, kim ne derse desin yürekli işler de yapıyor. Konya gibi güçlü bir takım karşısına dün gece sahaya sürpriz bir 11 sürdü. Kalede Fabiano, stoperde Ba, sol kanatta da Kadlec görev yaptı. Orta saha Mehmet Topal, Ozan ve Alper Potuk’a teslim edilmişti. Bu takım dün gece çok iyi mücadele ederken, çok da pozisyon buldu.

        Dün oyunun ilk 45 dakikasında gördük ki Souza ve Diego bu takımda el freni görevi yapıyorlar. Bu ikilinin olmaması, F.Bahçe’ye hücum zenginliği de yaşattı. Aykut Kocaman; koşan, adam eksilten oyuncuları olan, iyi pas yapan F.Bahçe’ye bu defa fazlaca tedbir alamadı. Sahaya farklı bir 11’le çıkan F.Bahçe’nin maçtan önce zorlanacağını düşünmüştük ama oyun ilk yarıda kopuverdi. Volkan Şen ve Nani’nin beceri kokan golleriyle devre iki farkla bitti. Sahadaki görüntü, oyunun ikinci bölümünde de F.Bahçe’nin fazlaca zorlanmayacağını gösteriyordu.

        İkinci yarıda skorun verdiği rahatlıkla F.Bahçe, kendinden emin ve cesaretli; Konya da biraz daha hareketliydi. İki taraf da bu yarıda bol pozisyon buldular. Fabiano’nun başarılı oyunu rakibe gol şansı vermezken F.Bahçe’de de Fernandao gol kaçırmaya devam etti. Son bölümde Pereira’nın gönül alma değişiklikleri vardı. (Volkan Şen- Souza, Fernandao-Van Persie, Ozan- Diego) Oyuna girdikten sonra Van Persie’nin attığı gol de Hollandalı’ya büyük moral oldu.

        90 dakika sonundaki skor, F.Bahçe’nin finalist olmasına yeter de artar. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kupa başlarken “Bu iş çok umurumuzda değil” demişti. Şimdi işler değişti. Ligin kaybedilmesi halinde kazanılacak Türkiye Kupası, F.Bahçe için çok anlamlı ve çok prestijli olacak. Tabii ki Pereira için de...

        FABİANO KALABİLİR

        Ne zaman görev verilirse yürekten oynuyor ve kalesini başarıyla koruyor. Kiralık geldi ama Fabiano önümüzdeki sezon da bu takımda olabilir.

        ‘NEREDEYDİNİZ?’

        F.Bahçe ligde ağır yara aldığı Konya karşısında bu defa farka gitti. Dünkü maçtan sonra Sarı-Lacivertli taraftarlar tahmin ediyorum ki takımları için “Lig maçında aklınız ve ayaklarınız neredeydi?” diyordur.

        AZİZSİLİN OLMAYINCA...

        SERDAR ALİ ÇELİKLER

        11 gün önce F.Bahçe bu statta, aynı sistem ile karşısına çıkan Konya’ya 2-1 yenilmişti. Birçoklarına göre şampiyonluk fişi o maçta çekilmişti. Dün 5 farklı oyuncu ile sahaya çıkan F.Bahçe bu kez final biletini kestirdi. Kocaman’ın tek rotasyonu Serkan Kırıntılı yerine fileyi bekleyen Kaya idi ama aynı strateji ile sahadaydı. F.Bahçe ise G.Saray maçı ile başlayan 4-2-1-3 gibi adlandırabileceğimiz dizilişle sahadaydı. Fernandao ile Nani yine önü arkalı çift forvetti. ‘Yeni Kanat’lardan Alper ortaladı, son haftaların formda ismi Şen golü attı. Zaten Konya, özelinde Kocaman takımları geri düştü mü, zor çevirir. Gol, F.Bahçe’nin ritim sahibi olmasını sağladı. Devre sonunda Nani’nin mükemmel frikiği iyice rahatlattı.

        İlk 45’te Fener kalesini hiç zorlayamayan Konya, 63’te duran top, 69’da da Bajic ile girdiği pozisyonlar dışında net fırsat da yakalayamadı. Buna karşın F.Bahçe maçı rahatlıkla 4-0 kazanabilecek kadar üretim yaptı. Ligin 2. yarısında hiç kaybetmeyen Konya’yı, evinde yenmek, hele bu psikolojik atmosferdeyken büyük iştir. Maçta Fener adına sevinilmesi gereken şeyler şunlar:

        * Şampiyonluğu kaybetmek üzere olan bir takımın, psikolojik olumsuzluklarını yaşayan oyuncuların saniye konsantre kaybı göstermeden top oynaması.

        * Nani’nin ikinci yarıda ilk kez iyi oynaması. Bir gol bir asist yapması.

        * Finale yüzde 99 geçilmiş olması.

        * RvP efendinin gol atması. Peki herkesin aklındaki soruyu sorup cevap arayalım:

        * Aynı F.Bahçe neden ligde Konya’ya yenildi, neden Mersin maçında bile gergin oynarken dün rahattı? Aslında birkaç faktör var. Öncelikle ligdeki maça Konya golle başlamıştı ve Konya öne geçince mağlup edilmesi çok zor bir takım. Ama bence asıl sebep takımın şampiyonluk yolunda üstünde hissettiği baskının kupa mücadelesinde olmaması.

        F.Bahçe açısından şampiyonluğun çok zora girmesine sebep olan maç Konya müsabakası değil, Osmanlı maçıydı. O maçtaki 2 puan kaybının ardından oyuncuların fizyonomisi de bu durumun kanıtıydı. Çünkü F.Bahçe’de herkes ama herkes “Şampiyon olmazsanız hepiniz gidersiniz” diyen, “silin” vermekten futbolcuları da teknik ekibi de darmadağın eden bir baskı ile uğraşamadı, baş edemedi.

        Basın toplantılarında “Ne olacak canım, şampiyon olmazsak da olamayız” diyen; dünyada sportif başarıyı lanetleyen tek spor kulübü başkanı olan Aziz Yıldırım; kamuoyu önünde ne kadar “Önemli değil” dese de perde arkasında futbolcuları da teknik heyeti de tabiri caizse ‘manyak’ etti... O baskı idare edilemedi. Haa, bu kadar para kazanan, “Profesyonel” denilen oyuncuların ‘baskıyı kaldıramaması’ ne kadar anlaşılır bir şey o da ayrı bir tartışma konusu. İşte bu ‘Azizsilin’ baskısı kupada yok. Bu maratonda, biraz daha ‘rahat’ olmaları takımı finale taşıdı.

        KONYA SEYİRCİSİ

        Farklı mağlup duruma düşseler de desteği bırakmadılar. Volkan Şen gol sevinci yaşadığında, onun olduğu yere çakmak atan 4-5 çürük elmayı ayıklamak da onların işi.

        PENALTIYI ATLADI, KIRMIZIYI ÇIKARAMADI

        BÜLENT YAVUZ

        Torku Konya-Fenerbahçe maçının hakemi Tolga Özkalfa verdiği ve vermediği kararlarla bu güzelim karşılaşmada bile tepki çekti. Mücadelenin 19. dakikasında Fenerbahçe’nin stoperi Abdoulaye Ba, Konyalı Rangelov’un yüzüne gelecek şekilde sol eliyle vuruyor. Bu hareket yasaklanmış ve tehlikeli bir hareket olmasına rağmen hakem Tolga Özkalfa, ‘Bir şey yok’ diyerek oyunu devam ettirdi. Oysa ki pozisyon yüzde 100 penaltı ve Sarı-Lacivertli oyuncuya da minimum sarı kartı gerektirirdi. 76. dakikada Ali Çamdalı’nın Fernandao’ya müdahalesi kesinlikle bariz gol şansının engellenmesiydi. Hakem ne yaptı? Fenerbahçe lehine faul verdi ama kırmızı yerine sarı kart göstererek, kuralı tanımadığını da açıkça gösterdi. Bir hakem için bundan kolay bir pozisyon olamaz. Konsantrasyon ve motivasyon eksikliği yaşayan sevgili Tolga Özkalfa yine hayal kırıklığı yarattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ