Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Tottenham'a bir kötü haber de Dele Alli'den - Futbol Haberleri

        Premier Lig'de bitime üç hafta kala lider Leicester'ın yedi puan gerisine düşen ve şampiyonluğu büyük ölçüde kaybeden Tottenham'a bir kötü haber de Dele Alli'den geldi.

        Sezon başından bu yana sergilediği performansla takımını sırtlayan isimlerden biri olan 20 yaşındaki yıldız, İngiltere Futbol Federasyonu tarafından üç maçlık cezaya çarptırıldı.

        Alli, Tottenham'ın geçtiğimiz Pazartesi White Hart Lane'de oynadığı ve 1-1'lik beraberlik sonucu şampiyonluk ümitlerini yitirdiği West Bromwich maçının 26. dakikasında rakip takımdan Claudio Yacob'la yaşadığı pozisyon nedeniyle böyle bir cezaya çarptırıldı. Söz konusu pozisyonda Alli, rakip ceza sahası içinde hakemin görüş açısı dışındaki bir bölgede kendisini tutmak isteyen rakibinin karnına yumruk atmış ve devamında da diziyle müdahalede bulunmuştu.

        Alli ile Yacob arasındaki pozisyonu maçın hakemleri fark etmese de federasyon yetkilileri, kamera kayıtlarını izledikten sonra genç yıldız hakkında soruşturma başlattı. Süreç tamamlanınca da Alli'ye üç maçtan men cezası verildi. İngiliz futbolcu kararın ağır olduğunu söyleyip itirazda bulunsa da İngiliz Tahkim Kurulu kararı onadı.

        Bu gelişme üzerine Dele Alli'nin Tottenham'ın ligdeki Chelsea, Southampton ve Newcastle United maçlarını kaçıracağı netleşti. Cezası nedeniyle sezonu kapatan Alli, ilk maçına İngiltere formasıyla EURO 2016'da çıkacak.

        20 yaşındaki futbolcu bu sezon Tottenham formasıyla 46 maçta 10 gol, 10 asistlik bir performans sergilemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ