Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Deplasman yasağı kalktı! Müjde Göksel Gümüşdağ'dan geldi - Beşiktaş Haberleri

        Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, yeni sezonda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor arasındaki deplasman maçlarına taraftar götürmeme uygulamasının kaldırılmasına karar verdiklerini açıkladı.

        Kulüpler Birliği Vakfının gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gümüşdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra oluşan birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz sonrasında oluşan birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik. Dolayısıyla bundan sonraki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor deplasmanlarında artık tribünde taraftarların yan yana maç seyretmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu birliğin ve beraberliğin 15 Temmuz demokrasi şehitlerinden sonra çok daha önem arz ettiğine ve ihtiyaç olduğuna inanıyoruz."

        Son yıllarda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor arasında yapılan maçlara deplasman takımının taraftarı alınmıyordu. Ayrıca Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki olayların ardından iki takımın maçlarına deplasman takımı taraftarı giremiyordu.ü

        BEŞİKTAŞ: "RAKİP VE DOSTLARIMIZI VODAFONE ARENA'DA AĞIRLAMAKTAN GURUR DUYACAĞIZ"

        Beşiktaş, Kulüpler Birliği toplantısında alınan deplasman yasağının kaldırılması yönündeki kararın ardından, "Renklerin kardeşliğinin statlara da yansıyacağına ve hep birlikte eskiden olduğu gibi omuz omuza maçlar seyredeceğimize yürekten inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

        Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Ülkemizin tek yürek olduğu ve birlik mesajlarının daha da önem kazandığı bir dönemden geçerken, Beşiktaş JK olarak 24 Temmuz 2016 tarihinde, deklarasyon yayınlayarak öncülüğünü yaptığımız 'deplasman yasağının kalkması' çağrımızın karşılık bulmasının sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Renklerin kardeşliğinin statlara da yansıyacağına ve hep birlikte eskiden olduğu gibi omuz omuza maçlar seyredeceğimize yürekten inanıyoruz. Tüm ezeli rakip ve ebedi dostlarımızı Vodafone Arena'da ağırlamaktan onur duyacağımızın bilinmesini istiyoruz."

        BURSASPOR CEPHESİNDEN KARARA DESTEK

        Kulüpler Birliği'nin İstanbul'da yaptığı toplantı ardından rakip takım taraftarlarına tribün yasağını kaldırma kararı aldıklarını söyledi.

        Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılan Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, tribünlere gelen taraftar sayısının giderek azaldığını ifade ederken, "Her kulübün taraftarı takımlarını desteklemeye gitsin. Bursaspor olarak bu yasakların kalkmasını istiyorduk. Ancak bu maçlarla ilgili kesin karar İl Güvenlik Kurulları tarafından verilecek" dedi.

        Bursaspor Asbaşkan Ali Ademoğlu ise, şunları söyledi:

        "Başkan Ali Ay, bu toplantıda 15 Temmuz'un Türkiye için milat olduğunu, tüm kulüplerin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine dikkat çekti. Bunun üzerine Kulüpler Birliği Vakfı tribün yasaklarının kalkması yönünde prensip kararı aldı. Seyirci yasaklarıyla ilgili son kararı maçların oynanacağı illerin güvenlik kurullarının verecek."

        Taraftar grubu liderlerinden Sedat Yıldız da, yasağın kalkmasını öteden bu yana arzu ettiklerini anlatırken, "Bu yönde karar alınması iyi oldu. Zaten taraftarlar olarak yasağı istemiyorduk. Bu kararı destekliyoruz" dedi.

        TRABZONSPOR: "TRABZON'A GELEN HERKES BİZİM MİSAFİRİMİZDİR"

        Kulüpler Birliği Vakfı'nın yaptığı toplantı sonrasında, yeni sezonda Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursaspor arasındaki deplasman maçlarına taraftar götürmeme uygulamasının kaldırılması yönündeki karar Trabzonspor cephesince olumlu karşılandı.

        Taraftar deplasman yasağı ile ilgili olarak konuşan bordo mavili kulübün Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, karara sevindiklerini söyledi. Bülbüloğlu, futbola dostluk ve kardeşlik olarak baktığını belirterek, "Rekabetin içerisinde bunun da olması gerektiğine inanıyorum. Eskiden böyleydi ve çok da keyifliydi. Bu yapılabilirse, futbolun çok daha keyifli hale geleceğini düşünüyorum. Trabzon'a gelen herkes bizim misafirimizdir. Alınan bu kararın ardından çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Biz de gidip deplasmanlarda takımımızı destekleyelim. Tabi ki bu bir olgunluk gerektiriyor ve yöneticilere de büyük iş düşüyor. Verecekleri dostluk mesajları ile bu kararı destekleyip, kin ve nefret ortamından çıkarmamız gerekiyor. Öyle olduğu zaman futbol daha keyifli hale gelecektir" ifadelerini kullandı.

        Trabzonspor'un etkin taraftar gruplarından Trabzonlu Gençler Grup lideri Mehmet Fındıkçı ise, alınan karardan memnun olduklarını söyledi. Fındıkçı, deplasman yasağının yanlış bir karar olduğunu belirterek, "İnsanların Türkiye'de rahatça deplasmana gidip takımlarını desteklemeleri lazım. Yanlış bir uygulamaydı ve bir hatadan dönüldü. İnşallah bu olaydan sonra Türkiye'de futbolda daha iyi görüntüler yaşanacak.

        Biz de yeni sezonda üzerimize düşeni yapacağız. Bu takım bizim ve başka Trabzonspor yok. Her zamankinden daha çok destek olmaya çalışacağız" diye konuştu.

        FİKRET ORMAN: "KARARA ÖNCÜLÜK ETTİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ"

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, futbolda deplasman yasağının kaldırılmasıyla ilgili karara öncülük ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

        Orman, Kulüpler Birliği Vakfının İstanbul'da gerçekleştirdiği olağan toplantısından sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, siyah-beyazlı kulüp olarak geçen günlerde yasağın kaldırılması çağrısında bulunduklarını hatırlattı.

        Kulüpler Birliği Vakfının, çağrılarına sahip çıktığını vurgulayan Orman, "Beşiktaş Kulübü olarak duruşumuzu bir süre önce açıklamıştık. Artık bu yasağın kalkması gerektiğini ifade etmiştik. Bununla alakalı bir deklarasyon yayınlamıştık. Bugün de Kulüpler Birliği Vakfı buna sahip çıktı. Öncülük ettiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.

        ŞEKİP MOSTUROĞLU: "KARARIN FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

        Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, deplasman yasağının kaldırılma kararının faydalı olacağını düşündüğünü söyledi. Kulüpler Birliği'nin bugün yaptığı toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Şekip Mosturoğlu, deplasman yasağının kaldırılma kararını şöyle değerlendirdi:

        "Bizim daha önce dile getirdiğimizi FETÖ/PDY'nin spor camiasından temizlenmesi bugün gündem maddesiydi. Herkes oybirliğiyle bizim düşüncemiz gibi görüş bildirdi. Herkesin kendi kulübünde temizlik yapması öngörüldü. 15 Temmuz'dan sonra ortaya çıkan sosyal dayanışmaya katkıda bulunmak için deplasman yasağının kalkması yönünde bir karar aldık. Bu tabii bir tavsiye kararı. Ben bunun faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah 15 Temmuz'dan sonra toplumda ortaya çıkan dayanışma ruhu futbola da sirayet eder ve birleştirici bir rol oynar. Bu yapı, 15 Temmuz'da milletin canına kast etti ama biz bunu 3 Temmuz'da görmüştük. Olayın daha öncesinin de olduğunu fark etmiştik. Zaman içinde bu konuda da bir konsensüs olur sanırım."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ