Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Beşiktaş: 1 - Başakşehir: 1 | MAÇ SONUCU - Rams Başakşehir Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - BAŞAKŞEHİR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında, ligin iki namağlup takımı Beşiktaş ve lider Başakşehir Vodafone Arena'da karşı karşıya geldi.

        Başakşehir 21. dakikada 19 yaşındaki Cengiz Ünder ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu sonuçla tamamlanırken konuk ekipte Emre Belözoğlu sakatlanarak yerini Attamah'a bıraktı.

        Mücadelenin 51. dakikasında Quaresma'nın ortasında Marcelo kafasını kullandı ve skoru eşitledi: 1-1. 70. dakikada Q7'nin kullandığı frikikte Volkan Babacangüçlükle topu kornere çeldi. 81'de ise kaleciyle karşı karşıya kalan Mossoro'ya Fabricio izin vermedi.

        88'deEdin Visca'nın ara pasıyla topla buluşan Mahmut Tekdemir, kalesini terk eden Fabricio'nun üstünden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ancak hakem Cüneyt Çakır faul gerekçesiyle golü iptal etti.

        Mücadele 1-1 sona erdi.

        Medipol Başakşehir 30 puana yükselerek liderliğini sürdürdü. Beşiktaş ise 28 puana ulaşarak ikinci sırada yer aldı.

        BEŞİKTAŞ - BAŞAKŞEHİR MAÇININ İSTATİSTİKLERİ

        * Beşiktaş karşılaşma boyunca Medipol Başakşehir kalesine 11 şut atarken 2 tanesi kaleyi buldu ve 1'i golle sonuçlandı.

        * Medipol Başakşehir karşılaşma boyunca Beşiktaş kalesine 10 şut atarken 6 şut kaleyi buldu.

        * Beşiktaş karşılaşmayı % 66 topla oynama oranı ile tamamlarken, Medipol Başakşehir ise % 34 ile tamamladı.

        * Beşiktaş karşılaşma boyunca 657 pas yaparken 507'i isabetli oldu, Medipol Başakşehir ise 368 pas yaparken 223'ü isabetli oldu.

        * Beşiktaş karşılaşma boyunca rakip ceza sahası içine 33 orta yaparken bu ortalardan 7 tanesi isabetli oldu.

        * Medipol Başakşehir ise karşılaşma boyunca rakip ceza sahası içine 16 orta yaparken bu ortalardan 4 tanesi isabetli oldu.

        * Beşiktaş karşılaşma boyunca 12 korner kullanırken, Medipol Başakşehir'de karşılaşma boyunca 4 korner kullandı.

        Başakşehir'de 19 yaşındaki Cengiz Ünder'in gol sevinci...
        Başakşehir'de 19 yaşındaki Cengiz Ünder'in gol sevinci...

        BEŞİKTAŞ: 1 - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 1

        STAT: Vodafone Arena

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Beck, Marcelo, Atınç, Adriano (Dk. 81 Gökhan Gönül), Quaresma , Gökhan İnler (Dk. 46 Tolgay Arslan), Atiba, Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup, Aboubakar (Dk. 83 Olcay Şahan)

        BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Ferhat Öztorun (Dk. 57 Eren Albayrak), Visca, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu (Dk. 39 Attamah), Mossoro, Cengiz Ünder, Mehmet Batdal (Dk. 87 Mustafa Pektemek)

        GOLLER: Dk. 21 Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir), Dk. 51 Marcelo (Beşiktaş)

        SARI KARTLAR: Dk. 18 Cengiz Ünder (Medipol Başakşehir), Dk. 66 Adriano, Dk. 67 Beck (Beşiktaş)

        Beşiktaşlı bir taraftar, beraberlik golünü atan Marcelo'nun kafasını öptü...
        Beşiktaşlı bir taraftar, beraberlik golünü atan Marcelo'nun kafasını öptü...

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        11. dakikada Mahmut'un savunmanın arkasına attığı topla ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Cengiz'in vuruşunda kaleci Fabri'den dönen topu iyi takip Mehmet Batdal'ın sert vuruşunda savunma meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        16. dakikada Oğuzhan'ın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada Atiba'nin gelişine vuruşunda top auta çıktı.

        21. dakikada Edin Visca'nin sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada sol çaprazda Cengiz'in gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fabri'nin solundan ağlarla buluştu. 0-1

        31. dakikada Emre'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktasında Mehmet Batdal'ın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

        34. dakikada Querasma'nın sağ kanattan son çizgiye inerek ceza sahası içine yaptığı ortada Cenk Tosun'un kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

        37. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Cengiz'in ortasında arka direkte Edin Visca'nin gelişine sert vuruşunda araya giren Atınç topu uzaklaştırdı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        51. dakikada Beşiktaş skoru 1-1 yaptı. Quaresma'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Marcelo'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu ve Beşiktaş durumu eşitledi 1-1.

        70. dakikada Quaresma'nın serbest vuruşunda köşeye giden topu Volkan Babacan direk dibinde kornere çeldi.

        77. dakikada Quaresma'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Marcelo'nun kafası sonrası top üstten dışarı çıktı.

        80. dakikada Mossoro'nun uzaktan şutunda meşin yuvarlağı kaleci Fabricio kurtardı.

        81. dakikada Cengiz Ünder'in ara pasında Mossoro kaleci Fabricio ile karşı karşıya kaldı. Mossoro, İspanyol kaleciyi çalımlamaya çalışırken top Fabricio'nun müdahalesiyle Visca'nın önüne geldi. Visca'nın boş kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

        SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU HTSPOR CANLI SKOR... GECENİN TÜM MAÇLARINI CANLI TAKİP EDİN...

        MAÇTAN NOTLAR

        BEŞİKTAŞ'IN KABUSU SÜRÜYOR

        Beşiktaş, Medipol Başakşehir karşısında yine kazanamadı. Siyah-beyazlı futbol takımı, eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan rakibiyle yaptığı 19 resmi maçtan sadece 4'ünden galibiyetle ayrıldı.

        İki ekip arasında 17'si Süper Lig, 2'si de Türkiye Kupası'nda olmak üzere geride kalan 19 resmi maçtan 4'ünü Medipol Başakşehir, 4'ünü Beşiktaş kazandı, 11 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Beşiktaş ile Medipol Başakşehir, Süper Lig'de 17. kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş 4, Medipol Başakşehir ise 3 galibiyet aldı. İki takım arasındaki 10 maçta beraberlik bozulamadı. Taraflar arasındaki son 10 resmi maçtan 8'i berabere biterken, rekabette Beşiktaş 23, Medipol Başakşehir ise 22 gol attı.

        KÖTÜ BAŞLADI

        Siyah-beyazlı takım, Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica maçında olduğu gibi Medipol Başakşehir karşılaşmasına da kötü başladı. Mücadeledeki ilk atağını 15. dakikada yapabilen Beşiktaş, 21. dakikada yediği golle 1-0 geriye düştü. Siyah-beyazlı takım, rakip kalede gol aradığı sırada Cengiz Ünder'in golüyle ilk yarıyı 1-0 geride kapadı. İkinci yarıya Gökhan İnler-Tolgay Arslan değişikliğiyle başlayan Beşiktaş, 51. dakikada Marcelo Guedes'in kafayla attığı golle 1-1 beraberliği sağladı.

        ARENA'DA İKİNCİ KEZ PUAN KAYBI

        Süper Lig'de Beşiktaş, Vodafone Arena'daki ikinci puan kaybını yaşadı. Geçen sezon bu stattaki üç maçını da kazanan siyah-beyazlı ekip, bu sezon Galatasaray'ın ardından Medipol Başakşehir ile berabere kaldı. Beşiktaş, 2016-2017'de Vodafone Arena'da oynadığı 6 lig mücadelesinde 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

        YENİLMEZLİK 18 MAÇA ÇIKTI

        Beşiktaş, bu sezon resmi maçlardaki yenilmezliğini 18 maça çıkardı. Siyah-beyazlı ekip, Süper Kupa'daki Galatasaray ile yaptığı maçta normal süreyi 0-0 ve uzatma bölümünü 1-1 berabere bitirirken, Süper Lig'de 12 ve Avrupa'da 5 maçta mağlup olmadı. Beşiktaş, Süper Kupa'nın ardından oynadığı 17 resmi mücadelede 9 galibiyet, 8 beraberlik aldı.

        ARENA GOLCÜSÜ MARCELO

        Beşiktaş'a 51. dakikada 1-1 beraberliği sağlayan Marcelo Guedes, siyah-beyazlı formayla 4. golünü kaydetti. Geçen sezon Osmanlıspor karşısında 2 kez fileleri havalandıran Brezilyalı oyuncu, bu sezon ise Galatasaray maçının ardından Medipol Başakşehir karşısında da gol sevinci yaşadı. Marcelo, 4 golünü de Vodafone Arena'da attı.

        SON 6 MAÇTA 8 GOL YEDİ

        Beşiktaş, savunmada son 6 maçta başarısız bir görüntü koydu. Siyah-beyazlı ekip, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki bu 6 karşılaşmada kalesinde 8 golü kalesinde gördü. Bu süreçte ligdeki 4 maçta 4 gol yiyen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki 2 karşılaşmada ise rakiplerinin yine 4 golüne engel olamadı. Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'deki 12 karşılaşmanın 8'inde de kalesini gole kapatamadı.

        GERİ PASLARDA SIKINTI YAŞADI

        Siyah-beyazlı takım, ilk yarının başlarında geri paslarda sıkıntı yaşadı.

        Rakibin baskısıyla sık sık geri pas yapmak zorunda kalan Beşiktaş'ta kaleci Fabricio Agosto Ramirez, zaman zaman topu uzaklaştırmakta zorlandı. Fabricio'nun, Medipol Başakşehirli oyuncuların pres yapması sonrası tehlikeli anlar yaşaması dikkati çekti.

        BECK'TEN KRİTİK HATALAR

        Beşiktaş'ın sağ bek oyuncusu Andreas Beck, ilk yarıda kritik hatalar yaptı.

        Beck, Medipol Başakşehir'in bir atağı sırasında topu kafayla uzaklaştırmak yerine göğsüyle yumuşatmaya çalışınca meşin yuvarlağı Cengiz Ünder'e kaptırdı. Genç oyuncu, bu pozisyonda kaleci Fabricio ile karşı karşıya kalırken, kendini yere attığı gerekçesiyle sarı kart gördü.

        Andreas Beck, takımının gol aradığı anlarda rakip kalede etkisiz bir orta sonrası topun Medipol Başakşehir'de kalmasına neden oldu. Turuncu-lacivertliler, kazandıkları topla ani atağa çıkarak Cengiz ile üstünlük golünü attı.

        SINIRDAKİLER DERBİ MAÇA ÇIKABİLECEK

        Beşiktaş'ta üçer sarı kartı bulunan Ricardo Quaresma, Marcelo ve Atiba Hutchinson, Medipol Başakşehir maçında aynı durumla karşılaşmayarak cezadan kurtuldu. Bu üç oyuncu, cezalı duruma düşmeyerek ligin 13. haftasında Fenerbahçe ile oynanacak karşılaşmada forma giyebilecek.

        BAŞAKŞEHİR'İN DEPLASMANDA İLK PUAN KAYDI

        Turuncu-lacivertliler, bu sezon deplasmanda ilk kez puan kaybı yaşadı. Beşiktaş karşısında bu sezon 6. deplasmanına çıkan Medipol Başakşehir, daha önce oynadığı 5 maçı da kazanmayı başarmıştı. Geride kalan 5 deplasman maçında kalesinde yalnızca Galatasaray karşısında 1 gol gören turuncu-lacivertlilerin, dış sahada yediği gol sayısı da 2'ye yükseldi.

        EMRE VE FERHAT SAKATLANDI

        Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu mücadelenin 39. dakikasında, Ferhat Öztorun da 57. dakikada sakatlıkları nedeniyle oyundan çıktı. Abdullah Avcı, Emre'nin yerine sezon başında takıma katılan Joseph Attamah'a, Ferhat'ın yerine de Eren Albayrak'a şans verdi. Ganalı Attamah, bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi. Emre Belözoğlu, oyundan çıktıktan sonra kaptanlık pazubendini Mahmut Tekdemir taktı.

        CENGİZ ÜNDER 3. GOLÜNÜ ATTI

        Beşiktaş karşısında, Medipol Başakşehir'in tek golünü atan genç oyuncu Cengiz Ünder, bu sezon ligdeki gol sayısını 3'e yükseltti. Süper Lig'deki ilk yılını geçiren 19 yaşındaki futbolcu daha önce de Aytemiz Alanyaspor ve Akhisar Belediyespor filelerini havalandırmıştı. Cengiz'in bu sezon 4 de asisti bulunuyor. Cengiz'in attığı golde pası veren Edin Visca da bu sezon 4. asistini yaptı.

        BAŞAKŞEHİR'İN VERİLMEYEN GOL İTİRAZI

        Turuncu-lacivertli takımın 87. dakikada Mahmut Tekdemir ile attığı gol, hakem Cüneyt Çakır tarafından faul gerekçesiyle verilmedi. Visca'nın pasında savunmanın arkasına sarkan Mahmut, aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Hakem Cüneyt Çakır, Mahmut'un defans arkasına yaptığı koşu sırasında Oğuzhan Özyakup'a faul yaptığı gerekçesiyle oyunu durdurdu. Bu pozisyon sonrasında teknik direktör Abdullah Avcı ve Medipol Başakşehir yedek kulübesi yoğun itirazda bulundu.

        MUSTAFA PEKTEMEK BEŞİKTAŞ'A KARŞI

        Medipol Başakşehir'in sezon başında Beşiktaş'tan kiraladığı Mustafa Pektemek, mücadelenin 87. dakikasında siyah-beyazlı takıma karşı oyuna girdi. Abdullah Avcı, bu dakikada Mehmet Batdal'ın yerine Mustafa'yı oyuna sürdü.

        YENİLMEZLİK SERİSİ 21 MAÇA YÜKSELDİ

        Medipol Başakşehir, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 21 maça yükseltti. Bu sezon yaptığı 12 maçın 9'unu kazanan, 3'ünden beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertliler, geride kalan sezonun son 9 müsabakasında da 5 galibiyet ve 4 beraberlik almıştı. İstanbul ekibi, ligdeki son yenilgisini geçen sezonun 25. haftasında Osmanlıspor'a karşı 3-2'lik skorla yaşamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ