Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Brezilya Federasyonu'ndan Chapecoense'ye skandal yazı: Son maça çıkın! - Futbol Haberleri

        Kolombiya’da oynanacak Sudamericana Kupası final ilk maçına giderken uçak kazasında üçü hariç tüm oyuncularını kaybeden Brezilya ekibi Chapecoense’nin yasını tüm dünya tutarken Brezilya Futbol Federasyonu’ndan skandal bir talep geldi.

        Federasyon, Chapecoense’nin Brezilya Serie A’nın son haftasındaki Atletico Mineiro maçına çıkmasını isterken konuyla ilgili konuşan kulüp başkanı İvan Tozzo “Federasyon başkanı, beni aradı ve bana ‘Bu maç oynanacak, büyük bir anma olacak’ dedi. Ben de ona, ‘İyi de bizim 11 tane bile oyuncumuz yok, oynayamayız’ cevabını verdim. Bunun üzerine, ‘Var, oynayabilirsiniz. Genç takımda oyuncularınız var, as takımdan kalanların yanında genç oyuncular da oynar. Hiçbir şey olmaz’ dedi” ifadelerini kullandı.

        MİNEİRO CEPHESİ DE ÖFKELİ

        Atletico Mineiro Kulübü de federasyonun bu talebine tepki gösterdi. Kulüp başkanı Daniel Nepomuceno “Biz bu maçı kesinlikle oynamayacağız. Chapecoense’nin acısına saygımız var. Bu tür zamanlarda oyunculara ‘Çıkın oynayın’ denmez” diye konuştu.

        10 BİN KİŞİLİK ANMA

        76 kişinin hayatını kaybettiği feci kaza sonrası, 100 bini aşkın kişi Kolombiya’daki Nacional Stadı’na akın etti. Kazada yitirilen canlar için 76 güvercin uçurulurken Chapecoense’nin finaldeki rakibi Atletico Nacional taraftarları ellerindeki mumlarla Brezilya ekibi lehine tezahürat yaptı. Öte yandan bugün Chapecoense’nin stadında devlet başkanı Michel Temer’in de katılacağı bir cenaze töreni düzenlenecek.

        YAKITIN BİTTİĞİ KESİNLEŞTİ

        Chapecoense kafilesini taşıyan uçağın, yakıtı bittiği için düştüğü belirtildi. Kara kutu kayıtlarına ulaşan Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, pilot, uçak düşmeden hemen önce hava trafik kontrolüne yakıtın bittiği bilgisini erdi. Uçak düştükten sonra herhangi bir patlama olmaması da bu bilgiyi doğrular nitelikteydi. Kolombiyalı yetkililer de, kaza alanında her hangi bir yakıt izine rastlanmadığını açıkladı. Pilot, elektrik arızası olduğu bilgisini de vermişti

        HABERTÜRK SPOR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ