Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi ManU'da yok yok! - Futbol Haberleri

        Turkcell Süper Lig'i şampiyon tamamlayarak Devler Ligi'ne direk katılım hakkı kazanan Beşiktaş, (B) Grubu'nda Manchester United, CSKA Moskova ve Wolfsburg'la eşleşti. Siyah-beyazlıların en dikkat çeken rakibi İngiliz devi Manchester United. Temsilcmizin CSKA Moskova ve son Bundesliga şampiyo ile gruptan çıkma şansları eşit.

        -KUPA KOLEKSİYONCUSU MANU-

        Geçen sezon Roma'da oynanan finalde Barcelona'ya kaybeden Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi. Kırmızı Şeytanlar, her sezon Avrupa'nın en prestijli kupasında en az çeyrek final oynamasıyla biliniyor.

        Avrupa'da büyük tecrübeye sahip İngiliz ekibi, yeni sezonda Cristiano Ronaldo ve Carlos Tevez'den yoksun mücadele etmesine karşın Michael Owen, Luis Valencia ve Adem Ljajic ile kadrosunu güçlendirdi.

        Maçlarını 76 bin 112 kapasiteli Old Trafford'da oynayan Manchester, 23 yıldır Alex Ferguson'a emanet. Tarihinde 16 Premier Lig şampiyonluğu ile 11 FA Cup şampiyonluğu bulunan ManU, Şampiyonlar Ligi kupasını2 kez (1999, 2008) kaldırdı. Ayrıca 3 Lig Kupası, 2 Kıtalararası Kupa, Avrupa Süper Kupası veKupa Galipleri Kupası Şampiyonluğu yaşadı. Avrupa kupalarında 263 maç yapan Manchester United, bu karşılaşmalarda 138 galibiyet, 71 beraberlik ve 54 yenilgi aldı, rakip filelere 468 gol atıp, kalesinde 251 gol gördü. Manchester United'in kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Van der Sar, Neville, Evra, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Owen, Anderson, Berbatov, Rooney, Giggs, Foster, Park, Tosic, Vidic, Carrick, Nani, Scholes, Welbec, Fabio, Rafael, O'Shea, Evans, Fletcher, Valencia, Obertan, Macheda, Gibson, Kuszczak, De Laet, Evans, Cleverley, Gray, Cathcart, Zieler

        -CANER VE ZICO'LU CSKA-

        1911 yılında Kızıl Ordu tarafından kurulan CSKA Moskova, 1951'de adını CDSA Moskova, 1957'de ise CSK Mo Moskova olarak değiştirdikten sonra 1960'da bugünkü ismini aldı.

        2005 yılında UEFA Kupası'nı kazanan CSKA, son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla adından sıkça söz ettirdi. 16 lig şampiyonluğu ve Sovyet Şampiyonluğu bulunan Rusya temsilcisi, 2 kez Rusya Kupası ve 5 kez Sovyet Kupası'nı müzesine götürdü.

        Maçlarını Moskova'daki 36 bin kişilik Dinamo Stadı'nda oynayan CSKA Moskova'nın teknik direktörlüğünü, 2 sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran Arthur Zico yapıyor. Rus ekibinin kadrosunda, Türk oyuncu Caner Erkin de yer alıyor.

        1951 sezonunda Sovyet 1. liginden çekilen ve bu yüzden 1951-52 sezonunu 2. ligde geçiren Rus kulübü, 1984 ve 1987 yıllarında da küme düştü.

        Rus ekibi, Avrupa kupalarında çıktığı 84 maçta 35 galibiyet, 20 beraberlik ve 29 yenilgi aldı. 108 gol atan CSKA, kalesinde 91 gol gördü.

        CSKA Moskova'nın kadrosu şöyle:

        Igor Akinfeev, Pomazan Yevgeny, Alexei Berezutski, Vasili Berezutski, Anton Grigoriev, Sergei Ignashevich, Chidi Odiah, Deividas Semberas, Gregory Shennikov, Anton Vlasov, Evgeni Aldonin, Caner Erkin, Daniel Carvalho da Silva, Alan Dzagoev, Mark Dennis Hoffmann Gonzalez, Milos Krasic, Pavel Mamaev, Elver Rahimic, Jesus da Silva Ricardo, Moussa Maazou Ouwo, Tomas Necid, Vagner Silva de Souza. -SON ŞAMPİYON WOLSBURG-

        12 Eylül 1945 yılında İkinci Dünya Savaşı'nın ardından şehirde ilk olarak VSK Wolfsburg adıyla bilinen futbol takımı yeniden kuruldu. 'Kurtlar' olarak da bilinen kulübün rankleri yeşil ve beyaz.

        Alman ekibi, 2008-2009 sezonunda Felix Magath yönetiminde tarihinde ilk kez Bundesliga Şampiyonu oldu. Magath'ın Schalke 04'e gitmesinin ardından 2009-2010 sezonunda teknik direktörlük görevine Armin Veh getirildi. 1995 yılında Almanya Kupası'nı kazanan Wolfsburg, maçlarını 30 bin kapasiteli Volkswagen Arena Stadı'nda oynuyor. Brezilyalı golcü Grafite ve Boşnak yıldız Edin Dzeko'yu kadrosunda barındıran Alman kulübü, sezon başında Nijeryalı Obafemi Martins'i transfer etti. Yeşil-beyazlılar, 38 Avrupa maçında 16 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 de yenilgi aldı. Rakip kalelere 59 gol bırakan Alman takımı, kalesinde ise 49 gol gördü.

        Wolfsburg'un kadrosu şöyle:

        Kaleci: Diego Benaglio, André Lenz, Marwin Hitz Defans: Cristian Zaccardo, Rodrigo Alvim, Marcel Schäfer, Ricardo Costa, Jan Šimůnek, Alexander Madlung, Peter Pekarík, Sascha Riether, Daniel Reiche, Andrea Barzagli Orta Saha: Thomas Kahlenberg, Zvjezdan Misimović, Makoto Hasebe, Jonathan Santana, Karim Ziani, Fabian Johnson, Daniel Adlung, Kevin Wolze, Christian Gentner, Haşim Tavuk, Sebastian Schindzielorz Forvet: Edin Džeko, Grafite, Ashkan Dejagah

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ