Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Quaresma trivela - Futbol Haberleri

        Beşiktaş’ın ünlü yıldızı ayağının dışıyla yaptığı vuruşun sonradan kazanılmadığını belirterek “İstem dışı da olsa bu hareketi yapıyorum. Dünyada en iyi olduğumu biliyorum ve bu beni mutlu ediyor” dedi

        Beşiktaş’ın ünlü yıldızı Ricardo Quaresma dün akşam yayıncı kuruluş LİG TV’de yayınlanan Maraton Programı’nın konuğuydu.

        Siyah-Beyazlı kulübe geldiğinden bu yana mütevazi sözleriyle dikkat çeken Portekizli oyuncu kendisini yıldız futbolcu görüp görmediği konusunda “Bu yorumu izleyiciye bırakıyorum” dedi. Kendisini ünlü biri olarak görmediğini ve sahaya çıktığında normal bir insan olduğunu belirten Q7, kendisine özgü hareket olarak görülen trivela konusunda ise pek mütevazi davranmadı. Siyah-Beyazlı oyuncu bu konuda dünyada 1 numara olduğu yolundaki soruya tebessüm ederek cevap verdi.

        ‘DOĞUŞTAN VAR’

        “Bu hareketi dünyada kaç futbolcu yapıyor bilmiyorum ama en iyisi olduğumu biliyorum ve bu da beni mutlu ediyor. Trivela vuruşu yapma yeteneği çalışılarak kazanılmış bir şey değil. Doğuştan var. Ne zaman sahaya çıksam istem dışı da olsa bu hareketi yapıyorum” ifadesini kullandı.

        Q7’DEN İNCİLER

        ‘Pazubandı takmasan bile hissedersin’

        Quaresma, Beşiktaş’ta çok tartışılan kaptanlık konusunda da önemli açıklamalar yaptı. Yıldız oyuncu “Bugüne kadar oynadığım kulüplerde kaptanlık için girişimde bulunmadım. Beşiktaş’ın kaptanı olmak gurur verici bir olay. Ben kaptanlık pazubandını takmasam bile onun bilincindeyim. Özellikle de kaptanlık isim ve sıfat olarak beni farklı bir noktaya koymuyor” ifadesini kullandı.

        ‘Hedef final’

        Kartal, Maccabi Tel Aviv önünde şov yapıp UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara çok iyi başlarken Quaresma “Neden final olmasın. Bizim çalışmalarımız bu yönde. İyi bir kadroya ve isimlere sahibiz. Ancak daha önce de söylediğim gibi maçlar isimlerle kağıt üzerinde kazanılmıyor, sahada mücadele edilerek kazanılıyor” diye konuştu.

        Taraftara mesaj: Zevk almalılar

        Kardeş kulüp olan A.Gücü ve Bursaspor taraftarları arasında yaşanan husumet konusunda da camialara mesaj veren Quaresma “Benim isteğim taraftarımız stada geldiği zaman futboldan zevk almalılar ve tadını çıkarmalılar. Futbol güzel bir oyun zevk alınacak bir oyun. Taşkınlık olmamalı ve kötü şeyleri içinde barındırmamalı. Herkesin kendi takımına destek vermesini istiyorum” dedi.

        ‘Türk insanının sıcakkanlığı etkiledi’

        Ricardo Quaresma, Türkiye’de en fazla neyden etkilendiği konusunda da “Türk halkının bana davranışları ve yardımlaşmaları beni çok etkiledi. Gün geçtikçe daha farklı düşünmeye başladım” yorumunda bulundu.

        ‘Tek baskı iyi evlat olmak için’

        Portekizli yıldız Beşiktaş camiasının kendisini çok sevdiği ve bu beklentilerin kendisi üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığını sorusuna “Benim üzerimdeki tek baskı Tanrı’nın beni anneme vermesi ve benim de anneme daha iyi bir evlat olmam için uğraşmam. Üzerimde sadece bu baskı var. Bunun dışında benim üzerimde başka hiç baskı yok ve hiçbir şeyden de korkum yoktur” yanıtını verdi.

        Ateşleme karşılıklı

        Quaresma, taraftar ile kendisi arasındaki bağ konusunda da “Hem onlar beni ateşliyor hem de ben tribünleri ateşliyorum. Bu karşılıklı. Sevgi ve tezahüratları beni etkiliyor. Ateşlendikten sonra da sahada daha fazla şey yapmaya çalışıyorum. Beşiktaş taraftarıyla olmaktan mutluyum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ