Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Onur savaşı! - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray’ın sezon başında Juventus’tan 1 yıllığına kiralayarak renklerine bağladığı Brezilyalı yıldız Felipe Melo, sezonun ilk 4 haftasında sergilediği performans ve attığı gollerle büyük bir çıkış yakalarken, şimdiden Sarı-Kırmızılı taraftarların yeni sevgilisi olmayı başardı. Cimbom’a transfer olduğu ilk günlerde yönetim içinde de maliyeti nedeniyle tartışma yaratan Melo’nun başarılı futbolunun ardında Fatih Terim’in kendisine duyduğu büyük güvenin yattığı, Brezilyalı’nın, kendisi uğruna yöneticilerle dahi kavga eden teknik adama büyük bir sevgi ve hayranlık beslediği öğrenildi.

        ‘BENİM İÇİN NE YAZIYORLAR?’

        Melo’nun, G.Saray’da büyük bir onur savaşına girmesine neden olan olay, bundan 2 ay önce transferi sonrasında Florya’da gerçekleşti. Temmuz ayında gazetelerde boy boy çıkan fotoğraflarını gören Melo, Florya’da hem takım arkadaşlarına hem de tercümanına “Benim için ne yazıyorlar?” diye sormaya başladı. Yöneticilerin yönetim içinde kendisine ödenen ücreti tartıştıkları haberi önce Melo’dan saklanmak istendi, kimse bir şey söylemedi. Ama ‘Pitbull’un ısrarı üzerine durumu Terim’e bildirmeyi uygun gören Florya’dakiler, gerçeği açıklama görevini de teknik adama bıraktı.

        TERİM’E HAYRAN KALDI

        İşte o gün Florya’da oyuncusunu karşısına alıp uzun uzun konuşan Fatih Terim, Melo’ya tüm yaşananlara cevabı sahada en iyi şekilde vereceğine inandığını söyledi. Ama Terim de çok kızgındı. Liverpool ile oynanan hazırlık maçı sonrasında mikrofonun önüne geçti ve Melo’yu maliyeti nedeniyle eleştiren yöneticilere en sert cevabı, milyonların önünde verdi. Ertesi gün Florya’da Melo bir kez daha elindeki gazeteleri gösterip “Ne yazıyor?” diye soruyordu. Hocasının onun hakkında söyledikleri ve sert çıkışı kendisine anlatıldığında soluğu tekrar hocasının yanında aldı ve duygulu bir şekilde teşekkür etti. Galatasaray’da taraftarların daha ligin ilk 4 maçında ‘sevgilisi’ haline gelen Felipe Melo’nun yaptığı müthiş patlamanın ardında yatan ismin Fatih Terim olduğu ortaya çıktı. ‘Pitbull’un kendisi için savaş veren hocası ve onuru için oynadığı belirlendi

        Hırs ve bitmez enerji

        Kendisine yeni bir başlangıç yapacağı sıcak bir yuva ve daha ilk dakikadan itibaren sahip çıkan bir teknik direktör bulmanın sevincini yaşayan Melo’nun onur savaşı da o gün başladı. Kısa sürede takımın en çalışkan ve özverili oyuncularından biri oldu. Her maçta canını dişine takan ve hem kendisi hem de hocası için oynayan Melo, hırsı, bitmek bilmeyen enerjisi ile taraftarların da kalbine girdi. Eskişehir maçı sonrası soyunma odasında bir kez daha kendisini tebrik eden hocasına sarılan Melo, şükranlarını sunuyordu.

        KARİYERİNİN EN İYİ ÇIKIŞI

        Sezon başında Juventus’tan kiralanan Melo, kariyerinin de en iyi çıkışını yaptı. 2009’da 25 milyon Euro’ya Juve’ye geldikten sonra, 2 sezonda 53 maçta 4 gol atan sambacı, Cimbom’da çok farklı bir role soyundu. 4 lig maçında 3 gol atan ‘Pitbull’, 2008-09 sezonunda oynadığı Fiorentina’da 29 maçta 2 gol atmış, 2007-08’de ise Almeria’da 39 maçta 7 gol atarak, kariyerinin zirvesine çıkmıştı. Brezilya Milli Takımı’nda da 22 kez forma giyen Melo, 2 gol atarken, 2010 yılındaki Dünya Kupası’nın ardından, milli formaya uzun süredir hasret. Şimdi en büyük hedefinin yeniden milli takıma gitmek olduğunu söyleyen yıldızın, kısa sürede bu amacına da ulaşması bekleniyor. Brezilyalı yetkililerce yeniden takibe alınan Melo, Juventus’ta geçirdiği başarısız sezonlar nedeniyle ‘Altın Bidon’ diye adlandırılan ‘en kötüler’ listesine alınmıştı.

        HTSPOR / ERHAN TELLİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ