Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Quaresma, Kırmızı kart, Mersin İdman Yurdu, Carvalhal - Beşiktaş Haberleri

        Fenerbahçe maçı öncesi evinde Mersin İdman Yurdu’na teslim olan Beşiktaş’ta gündem Quaresma.. Manuel Fernandez’e gelen 2 maç cezanın üzerine Hilbert ve İsmail’in sakatlıkları tuz biber olurken, Portekizli oyuncunun sorumsuzca gördüğü kırmızı kart bardağı taşıran son damlaydı... Ricardo Quaresma’nın gördüğü kırmızı kartın perde arkasını HABERTÜRK araladı, ortaya “Nasıl yani” dedirten ‘tesadüfler’ çıktı. Gelin önce Mersin İdman Yurdu maçının öncesine gidelim...

        BU NASIL ŞAKA!

        Mersin karşılaşması öncesinde Nevzat Demir Tesisleri’nden gelen haberler, ‘perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir’ sözünün canlı örneğini andırıyor. Her zaman tesislerde ‘kafasına göre’ takılan, şarkılar söyleyen, espriler yapan Q7’nin herkesin bulunduğu bir ortamda, “Mersin 3 - Beşiktaş 0... Carlos go” dediği iddia edildi. Herkesin duyduğu bu sözler, Quaresma’nın gülüşü nedeniyle “Şaka mı ciddi mi” sorusunu beraberinde getirdi. Ancak ‘şaka’ olsa bile takım arkadaşlarının yorumu belliydi: Bu nasıl şaka!

        CARLOS, ÇETE’YE KARŞI

        Peki Quaresma’nın “Carlos go” sözlerinin, yani Mersin yenilgisi sonrası Carlos Carvalhal’in gönderilebileceğini şaka yoluyla dışa vurmasının sebebi ne? Garip ama geldiği günden bu yana ezeli rakip taraftarlarının bile sempatisini kazanan Carvalhal’in vatandaşlarıyla arası iyi değil. Quaresma, Simao, Almedia ve Fernandes ile yıldızı barışmayan Portekizli teknik adama karşı ‘çetenin liderliğini’ ise Q7 yapıyor. Quaresma’nın kendi isminin hocasından daha önde olduğunu kabul ettirmek için bu hareketleri yaptığı iddia ediliyor.

        ‘OYNAMAK İSTEMİYORUM’

        Kartal’da Mersin maçı öncesine Quaresma’nın bu ‘soğuk şaka’sı damgasını vurduktan sonra saha içinde yaşananlar da ‘Bu ne tesadüf’ dedirtiyor. İddiaya göre karşılaşmadan 1 gece önce hocasının yanına giden Ricardo Quaresma, hava şartları ve derbiyi de düşünerek Mersin İdman Yurdu maçında oynamak istemediğini söyledi. Portekizli teknik adam oyuncusuna karşılık vermeyip dediğini yaptı ve yıldız oyuncuyu

        ilk 11’e almadı.

        KULÜBEDE MİSAFİR SANATÇI

        Ancak oynamayacağı bilen Q7, yedek kulübesinde de adeta ‘misafir sanatçı’ gibiydi. Sahaya çıkarken yanına ne formasını aldı ne de eşofmanlarının içine şort giydi. İlk yarıyı böyle tamamladı. Durumu öğrenen menajer Tuncay Yanık, devre arasında soyunma odasında sesini yükseltip tepkisini koydu, konuyu Carvalhal’a aktardı. Portekizli teknik adamın araya girmesiyle en sonunda Quaresma forma ve şort giydi, yedek kulübesine oturdu.

        GERGİN ÇIKTI; ATILDI

        Hilbert ve İsmail’in sakatlanmasıyla iki oyuncu değişiklik hakkını erken kullanan Carvalhal, 1-0 geride olduğu maçı çevirmek için 54. dakikada mecburen Quaresma’ya sarıldı. Ancak Mersin’e karşı oynamak istemeyen ve gergin bir şekilde oyuna giren Quaresma’nın takıma faydası yerine zararı oldu. Sadece 30 dakika sahada kalan Portekizli, rakibine attığı anlamsız tekmeyle kırmızı kart görüp derbide forma giyme şansını da yok etti. Kartal’da yapılan yorumlar, maç öncesi olaylarla birlikte düşünüldüğünde “Kırmızıyı bilerek mi gördü” sorusunu akla getiriyor. Bu bilmeceyi şimdi yönetimçözmeye çalışacak.

        HTSPOR / Kartal YİĞİT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ