Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Kardemir Karabükspor G.Saray derbisi berabere! - Futbol Haberleri

        İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, kar yağışı altında oynanan karşılaşmada ev sahibinin gollerini 33'te Holmen ve 82'de Visca kaydetti... Karabükspor'un golleri ise 44'te Mehmet Yıldız ve 63'te penaltıdan Cernat'tan geldi.

        Yıllarca Galatasaray formasını birlikte terleten Arif Erdem ve Bülent Korkmaz'ı karşı karşıya getiren mücadelenin ardından İstanbul BŞB'nin puanı 34'e yükseldi.

        Karabükspor ise puanını 25'e çıkarmasına rağmen kümede kalma yolunda avantaj yitirdi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Kardemir Karabükspor: 2-2

        Stat: Atatürk Olimpiyat

        Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Mehmet Metin

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Oğuzhan Bahadır, Rızvan Şahin, Zayatte, Vinicius (Dk. 66 Eren Aydın), Ekrem Ekşioğlu, Tom Silva (Dk. 71 Visca), Mahmut Tekdemir, Holmen, Taner Yalçın (Dk. 64 Serhat Gülpınar), Doka, Webo

        Kardemir Karabükspor: Tomic, Muhammet Özdin, Mabiala, Jahiç, Seriç, Birol Hikmet, Mustafa Sarp (Dk. 35 Hakan Söyler), Hamroun, İlhan Parlak (Dk. 90 Erdem Özgenç ?), Cernat, Mehmet Yıldız (Dk. 81 Ergin Keleş)

        Goller: Dk. 33 Holmen, Dk. 82 Visca (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 44 Mehmet Yıldız, Dk. 62 Cernat (Penaltıdan) (Kardemir Karabükspor)

        Kırmızı kartlar: Dk. 61 Zayatte (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 89 Muhammet Özdin (Kardemir Karabükspor)

        Sarı kartlar: Dk. 74 Holmen, Dk. 90 Rızvan Şahin (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 77 Hamroun (Kardemir Karabükspor)

        MAÇTAN DAKİKALAR:

        5. dakikada Kardemir Karabükspor atağında, Rızvan Şahin'in hatasından yararlanarak topu önüne alan Mehmet Yıldız'ın sol çaprazdan ceza alanına girer girmez yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        12. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında, Doka'nın sol çaprazdan vuruşunda top sağdan auta çıktı.

        24. dakikada Kardemir Karabükspor atağında, savunmanın uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Birol'un vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Oğuzhan'da kaldı.

        33. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor öne geçti. Tom Silva'nın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Holmen, açısını düzelttikten sonra ceza yayı içinden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

        41. dakikada Kardemir Karabükspor atağında savunmanın arkasına atılan topla buluşan İlhan Parlak, kaleci Oğuzhan'ı geçmesine rağmen açısını kaybetti. Bu oyuncu topu oyun alanında tutmak isterken kaleci Oğuzhan topa hakim oldu.

        44. dakikada Kardemir Karabükspor eşitliği yakaladı. İlhan Parlak'ın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Hamroun, sağdan ceza sahasına girip vuruşunu yaptı. Kaleci Oğuzhan'dan dönen topu önünde bulan Mehmet Yıldız, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

        47. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Webo'nun soldan yaptığı ortada, Doka'nın vuruşu üstten auta çıktı.

        51. dakikada Cernat'ın ara pasıyla hareketlenen Mehmet Yıldız, bir anda kaleciyle karşı karşıya kalırken, iyi bir zamanlamayla kalesini terk eden Oğuzhan, Mehmet Yıldız'dan hızlı davranarak topa hakim oldu.

        61. dakikada Kardemir Karabükspor atağında İlhan'ın pasına ceza sahasında Zayatte'nin koluyla müdahalesi üzerine hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterirdi. Bu pozisyondan bir dakika önce ilk sarı kartını gören Zayatte, ikinci sarı karttan oyundan ihraç edildi.

        62. dakikada penaltı atışını kullanan Cernat, topu ağlarla buluşturarak takımını 2-1 öne geçirdi.

        69. dakikada Doka'nın kullandığı serbest atışta, sağ çaprazdan ceza alanına giren Holmen'in vuruşunda top yan direkten oyun alanına dönerken, kaleci Tomic meşin yuvarlağa hakim oldu.

        83. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor eşitliği sağladı. Doka'nın kullandığı serbest atışta, savunmadan seken topu önünde bulan Visca topu ağlara gönderdi: 2-2

        89. dakikada Kardemir Karabükspor'dan Muhammet Özdin, Webo'ya yaptığı hareket sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı.

        KORKMAZ: YEDİĞİMİZ GOL OFSAYT

        Spor Toto Süper Lig'de erteleme maçında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 berabere kalan Kardemir Karabükspor'da teknik direktör Bülent Korkmaz, 10 kişi kalan rakipleri karşısında galip gelen tarafın kendileri olması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

        Bülent Korkmaz, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ağır saha şartlarına rağmen iyi mücadele eden iki takım oyuncularını da kutladığını belirtti.

        Karşılaşmada mağlup durumdayken beraberliği yakalayıp öne geçtiklerini kaydeden Korkmaz, ''Galip gelseydik büyük avantaj elde edecektik. Maalesef galip gelemedik. Deplasmanda, İstanbul Büyükşehir Belediyespor gibi önemli bir takıma karşı kazanılan 1 puan da önemlidir. Maalesef maç trafiği ve saha koşulları nedeniyle çok zayiat verdik. Mustafa Sarp sakatlandı. Takım olarak üst üste, hele 2 günde bir maça hiç alışık değiliz. En azından bir ekstra gün olurdu, maalesef bunu düşünememişler'' diye konuştu.

        Bülent Korkmaz, Fenerbahçe ile sahalarında yapacakları karşılaşmaya ilişkin ise, ''Takımımızın moral motivasyonu iyi. Tek üzüntü, galipken 10 kişi kalmış bir takım olarak gol yedik. Gol ofsaytmış ama ofsayt olsa da olmasa da 3 puanı almamız gerekirdi. 2 gün sonra bir maç oynayacağız. O gün geldiğinde de takımımızın durumuna bakacağız'' ifadelerini kullandı

        Korkmaz, bir soru üzerine, ikinci yarı başlarken, ligde kalma adına puan barajının 35-36 gibi düşündüklerini ancak kümede kalma mücadelesinde puan barajının daha yukarıya çıkacağını tahmin ettiğini ifade etti.

        Kardemir Karabüksporlu futbolcu Hamroun, takım olarak kaybettikleri 2 puan için üzüldüklerini belirterek, ''Bu hava şartlarında iyi savaşmıştık. Ancak bence 1 puan da bu şartlarda ilerisi için iyidir'' diye konuştu.

        Mabiala ise karşılaşma öncesinde 1 puanın iyi bir sonuç olduğunu düşündüğünü dile getirerek, ''Ancak maça baktığımızda 2 puanı kaybettiğimizi düşünüyorum'' dedi.

        Mabiala, Fenerbahçe karşılaşması için iyi dinlenmek zorunda olduklarını dile getirirken, Fransa Ligi'nden tanıdığı Fenerbahçe'nin yeni transferi Sow'un, Spor Toto Süper Lig'de başarılı olacağına inandığını ifade etti.

        ERDEM: 3 PUANI BİZ HAK ETTİK

        İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem, Kardemir Karabükspor ile 2-2 berabere kaldıkları Spor Toto Süper Lig erteleme maçında, turuncu-lacivertli ekibin 3 puanı daha çok arzu eden bir görüntü sergilediğini söyledi.

        Arif Erdem, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, geçen hafta Eskişehirspor ile deplasmanda yaptıkları karşılaşmanın ardından basın toplantısına katılamadığını hatırlatarak, basın mensuplarından özür diledi. Erdem, ''Yayıncı kuruluşa açıklama yaptıktan sonra basın toplantı odasının yerini sordum. Stadın öbür tarafında olduğunu söylediler. Oraya gitmem bile 20 dakikayı bulacaktı. Stadın şartları nedeniyle futbolcu arkadaşlarım hasta olabilirlerdi. Böyle bir süreç gerçekleşti'' dedi.

        Erdem, Kardemir Karabükspor ile berabere kaldıkları karşılaşmada, saha şartlarına karşın sürekli gol arayan tarafın kendileri olduğunu kaydederek, ''İki takımı da kutlamak lazım. İyi mücadele ettiler, ancak benim takımım bana göre daha çok isteyen, arzulayan takımdı. 10 kişi kaldık. Beraberliği yakaladık. Sonra 3 puan için zorladık ancak olmadı' dedi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Serhat Gülpınar da saha ve zemin koşulları nedeniyle zorlu bir maç olduğunu kaydederek, ''İki takımı da kutlamak gerekiyor. Bizim için sevindirici olan 10 kişi kalıp geriye düşmemize rağmen beraberliği yakalamamız oldu. Puan kaybını beklemiyorduk ama şartlar bunu gerektirdi. İnşallah bize yakışan futbolu devam ettirip hedefimize ulaşırız'' dedi.

        Ekrem Ekşioğlu ise ilk devre buldukları gol pozisyonlarını değerlendiremediklerine dikkati çekerek, ''İlk yarıyı önde de kapayabilirdik. İkinci yarıda 10 kişi kalınca rakibimiz daha da rahatladı. Ancak biz gitti denilen 3 puanı 1 puana çevirdik. Bu maça kazanılmış 1 puan gözüyle bakıyoruz'' şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ