Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Beşiktaş’tan sonra kısa süre İstanbul BŞB’yi çalıştıran Carlos Carvalhal’in, yeni takımında bıraktığı en önemli miras vatandaşı Eduardo Carvalho oldu... - Rams Başakşehir Haberleri

        HTSPOR ÖZEL RÖPORTAJ / Volkan KÖSE

        Beşiktaş’tan sonra kısa süre İstanbul BŞB’yi çalıştıran Carlos Carvalhal’in, yeni takımında bıraktığı en önemli miras vatandaşı Eduardo Carvalho oldu... Genoa’dan kiralanan 30 yaşındaki eldiven, HABERTÜRK’e penaltı kurtarışlarındaki başarısının ‘püf noktaları’nı anlattı: “Atış sırasında konsantre olup analiz ettiğim birçok şey var. Bunlardan en önemlisi rakip oyuncunun vücudunun durumu, topa gelirken yaptığı hareketler. Gözlerine bakarıp, sezgilerimle rakibi çözmeye çalışırım. Ne tarafa vuracağını tahmin etmeye çalışırım. Futbolcular için gol olduysa ‘iyi vurmuştur’, olmadıysa ‘kötü vurmuştur’ denir. Rakibin iyi ya da kötü vuruşunun da etkisi vardır. Kendimi penaltı uzmanı olarak değerlendirmek istemiyorum. Ama penaltı benim işim diyebilirim. 2008’de de V.Setubal’da oynarken S.Lizbon’a karşı penaltılarda Portekiz Kupası’nı kazandırmıştım. Daha önce de birçok penaltı atışı çıkardım. Bu yüzden biraz şanslıyım diyebilirim.

        ‘BURADA KALMAK İSTERİM’

        İstanbul BŞB’de oynamaktan dolayı çok mutluyum. Benim için yeni bir maceraydı. Bu maceranın şimdiye kadar olan kısmı gayet güzel geçti. Herkes bana çok iyi davranıyor. Burada kalmak isterim. Bundan sonrası kulübün beni isteyip istemeyeceğiyle alakalı.”

        ‘Düelloyu Melo kazandı’

        “Melo’nun Elazığ maçındaki kurtarışını izledim. Kaleye geçtiğine göre kendisine güveniyordu demek ki... Çok başarılı kurtarış yaptı. Açıyı kapattı. Küçük detaylar çok belirleyici olabiliyor. Öne doğru yaptığınız ufak bir manevra, doğru yere hamle çok önemli. Kaleci gibi davrandı. Penaltıda rakibinizle düelloya tutuşursunuz. Melo rakibini kandırdı.”

        ‘Braga gururu için oynayacak’

        “14 yıl Braga’da forma giydim. G.Saray’ı çok zor bir maç bekliyor. Braga özellikle sahasında iyi oynayan ve kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip. Çok coşkulu seyircileri var. Braga’nın şansı yok ama şu an sadece kendi gururu için oynayacak. Bu duygu çok önemlidir. Ben Braga’yı daha şanslı görüyorum.”

        ‘Fernandes sıradışı biri’

        “Türkiye’deki vatandaşlarım Quaresma, Fernandes ve Almeida’yla görüşüyorum. Özellikle ilk geldiğim zamanlarda büyük destek verdiler. Arkadaşım ve bir futbolsever olarak Quaresma’nın oynamasını çok isterdim. Onu herkes izlemek ister. Ama kulübüyle özel bir durumu var. Fernandes ise sıradışı bir yetenek. Bana göre şu anda Türkiye’de en formda oyuncu. Takıma katkısı, saha içerisindeki duruşuyla, büyük bir yıldız. Fernandes, her takımda oynayabilecek kapasiteye sahip.”

        ‘F.Bahçe’yi yeneriz’

        “Bana kalırsa bu hafta F.Bahçe’yi yeneceğimizi düşünüyorum. Geçen hafta çok iyi oynadık ve nasıl bir takım olduğumuzu gösterdik. Rakibimizden korkmuyoruz. Kadıköy’e kazanmaya gidiyoruz.”

        KİRALIK GEZGİN

        30 yaşında, 1.87 boyundaki tecrübeli kaleci Carvalho, kariyerinin çoğunu kiralık olarak geçirdi. Braga altyapısında futbola başlayan Portekizli eldiven, 5 yıl B takımında görev yaptıktan sonra 2006’da A takıma yükseldi. 5 yıl kontratlı oyuncusu olduğu, 60 kez formasını giydiği Braga, Carvalho’yu 2 kez kiraladı: Beira-Mar (2007), Vitoria Setubal (2007-08). 2010-11 sezonunda Genoa’ya geçen Carvalho, burada 37 maçta forma giydi. Geçen sezon Benfica’ya (5 maç oynadı), bu sezon da İstanbul BŞB’ye kiralandı. Tecrübeli eldiven, Portekiz Milli Takımı’nda da 28 kez görev yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ