Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Arena'nın Schalke maçında neden "yürünmez hale" geldiğinin sırrını HABERTÜRK çözdü - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR ÖZEL HABER / Erhan TELLİ

        Önce Cluj ardından Schalke maçları... Arena’daki Şampiyonlar Ligi maçlarında yaşanan 2. zemin rezaletinin perde arkasından da yine büyük bir ihmal çıktı. Stadın mimari yapısındaki yanlış yüzünden, ‘çimlerin güneş ışığı alamaması’ nedeniyle zaten var olan büyük soruna, bir de ‘ısıtıcı skandalı’ eklenince, Arena’da yaşananlara bir yenisi eklendi. Cluj sınavındaki skandalın ardından devre arasında yaptıkları operasyonla, yaklaşık 500 bin Euro’ya zemini İngiltere’den gelen bir ekiple baştan sona değiştirten yönetimin, sadece 200-300 bin Euro’luk bir masrafla alınması gereken ek ısıtıcıları almaması yüzünden, serilen çimlerin tabana inmeyerek, toprağı tutmadığı tespit edildi.

        İNGİLİZ FİRMA UYARDI

        İngiliz firmasının yetkililerinin, yönetime bu konuda gerekli uyarıyı yaptığı, ancak 2 aydır alınmayan ısıtıcılar yüzünden yine takımın mağdur olduğu ortaya çıktı. Stadın mimari yapısı sebebiyle özellikle kış aylarında güneş ışığının çimlere ulaşamaması büyük sorun olurken, daha önce alınan ısıtıcılarla, bölgesel olarak çimlerin ısıtılması sağlanıyordu. Yapılan zemin değişiminin ardından, İngilizler, bu ısıtıcıların yetersiz kaldığını söyledikleri ve gerekli uyarıları yaptıkları öğrenildi. Yetkililerin bu uyarısına karşın, devre arasındaki operasyonla, 4 hafta gibi kısa sürede zeminin değişimini sağlayan ve Arena’yı Beşiktaş derbisine yetiştiren yönetim, ısıtıcılar için gerekli hamleyi bir türlü yapmadı. Sonuçta, güneş ışığını yeteri kadar alamayan zemin, bir de ısıtıcı ihmali ile karşılaşınca, G.Saraylı oyunculara kendi mabedleri adeta zindana döndü. Maçtan sonra Fatih Terim, G.Saray ve Schalkeli futbolcular da bu duruma isyan etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ