Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer "Barcelona'yı babam da çalıştırır" sözü artık tarih oldu... - Futbol Haberleri

        2008'den itibaren dünya futbolunu domine eden; oynadığı futbol ve elde ettiği başarılarla "Uzaylılar" lakabını alan Barcelona, Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Bayern Münih'e 4-0 yenildi. Bu aslında bir devrin sonuydu. "Bu kadroyu babam da çalıştırır" sözünün "şehir efsanesi" olduğu ve teknik adamın takım üzerindeki etkisinin önemi artık netleşti. Guardiola sonrası Barcelona, bunun ete kemiğe bürünmüş hali... Biz de HTSPOR olarak "Barcelona'yı babam da çalıştırır mı?" sorusunun cevabını otoritelere sorduk:

        ÖNDER ÖZEN (HTSPOR YAZARI)

        "Barcelona'nın Bayern Münih'e 'antrenör hatası' ile kaybettiğini düşünmüyorum. Bayern Münih'in şu anda dünyada yenemeyeceği takım yok. Olağanüstü form grafikleri var. Oyuncular en iyi dönemlerini yaşıyorlar. Hücum hattı uzun süredir beraber. Kusursuza doğru gidiyorlar. Guardiola seçimi ve Götze transferleri de kusursuzu aramalarının göstergesi. Barcelonalı futbolcular da sanılann aksine android değil. Etten kemikten insanlar. Geniş bir kadro değil. Messi'nin de rahatsızlığını hesaba katarsak bu sonuç normal. Şaşırmamak lazım."

        SERDAR ALİ ÇELİKLER (HTSPOR YAZARI)

        "Bir teknik direktörün takım üzerine etkisinin ne olduğunu Barcelona'da görüyoruz. Aynı kadro, aynı futbolcular ama hocası farklı Barcelona'nın bütün sezon boyunca yaşadığı sıkıntı gözlerimizin önünde. Kadro, küçük takımlara karşı kalitesiyle kazanabiliyor. Ama iş Real Madrid'e, Bayern Münih'e, PSG'ye gelince hoca farkı ortaya çıkıyor. Benim için asıl önemli olan şu; Barcelona artık ileriye top şişiriyor ve kornerleri havadan kullanıyor. Guardiola dönemi tamamen bitmiştir. Ve Barcelona da iktidarını kaybetmeye mahkumdur."

        METİN TEKİN (NTVSPOR YORUMCUSU-SABAH YAZARI)

        "Herkes teknik direktörlük yapamaz. Teknik direktör, bazen takımlar için çok şeydir. Ama bazen... Bazı teknik direktörler takım yaratır, bazı takımlar ise teknik direktör yaratır. Futbolda yönetmek diye bir şey vardır ve bu önemlidir. Takımdan takıma da değişir. Ama teknik direktörlerin takım üzerindeki etkisinin ne olduğu konusunda yüzde vermem doğru olmaz."

        HAKAN KUTLU - (MERSİN İDMAN YURDU TEKNİK DİREKTÖRÜ)

        "Doğru işleyen bir yapıda, kurumsallaşmıs takımlarda teknik direktörün takıma katkısı yüzde 100'dür; eksi ya da artı bu böyledir. Ancak şartların çok iyi olması lazım, kulüpte hiçbir sıkıntı olmaması lazım. İşleyişi iyi olmayan, kulüp olamamış takımlarda ise yüzde 10, yüzde 20'yi geçmiyor. Barcelona ve Bayern Münih gibi takımlarda ise teknik direktörün katkısı yüzde 100'dür. Barcelona, Guardiola'dan önce de çok iyi takımdı. Guardiola o takıma çok önemli katkılar yaptı. Barcelona yıldızlar topluluğu bir takım ve Guardiola, takım oyunu oynamayı öğretti. Pres yapmayı öğretti. Guardiola gittikten sonra, alışkanlıklar devam etti. Bu sene yine başarılılar ancak geçen seneye göre eksiklikler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı."

        MUSTAFA UĞUR (ADANA DEMİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ)

        "Bir teknik direktörün takımın kurulmasındaki etkisi yüzde 100'dür. Biz de 'Bekara hanım boşamak' diye bir laf vardır. Dolayısıyla 'Messi'li kadroyu ben de şampiyon yaparım' demek kolaydır. Ancak bu doğru değildir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ