Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Uygun Volkan'a sahip çıktı! - Futbol Haberleri

        UEFA Intertoto Kupası 3. tur ilk maçında sahasında Portekiz temsilcisi SC Braga'ya 2-0 yenilerek tur şansını zora sokan Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, ''Çıkmamış candan hiçbir zaman ümit kesilmez'' dedi.

        SC Braga maçında alınan mağlubiyetin ardından, ara vermeden 26 Temmuz'da Portekiz'de oynanacak rövanş karşılaşmasının hazırlıklarına kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla başlayan Sivassspor'da, teknik direktör Uygun, yenilgiyi değerlendirdi.

        Portekiz ekibi karşısında iyi bir futbol oynadıklarını, ancak sahadan 2-0 mağlup ayrıldıklarını belirten Uygun, ''Bazen futbolun cilvesi bu. Ne kadar iyi oynarsanız oynayın, ne kadar arzulu, istekli olursanız olun, ne kadar çok üretirseniz üretin, işte top sizde ne kadar çok süre olursa olsun, rakip takım 1,5 kere gelip, 2 tane gol atıp mağlup da olabiliyorsunuz'' diye konuştu.

        Takımının tam olarak hazır olmamasına rağmen sergilediği futboldan memnun olduğunu ifade eden Uygun, şunları kaydetti:

        ''Alınan mağlubiyette bir suç varsa eğer, o da bende. O yüzden Sivasspor'dan, camiadan, bizi sevenlerden özür diliyoruz. Ama daha hiçbir şey bitmemiş durumda. Biz yine aynı futbol mantalitemizle futbolumuza devam ederiz. Braga'da yenmek için elimizden geleni yaparız. Çıkmamış candan hiçbir zaman ümit kesilmez. Bizim kitabımızda mağlubiyeti kabullenmek gibi bir duygu hiçbir zaman olmadı. O yüzden, literatürümüzden çıkarttığımız bu olguyu cumartesi günü Braga'da kazanarak göstermek istiyoruz. Bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz.''

        -UYGUN, VOLKAN'A SAHİP ÇIKTI-

        Kaleci Volkan Ünlü'nün yediği goller nedeniyle eleştirildiğinin ve kendisinin de kaleci tercihinin değerlendirildiğinin belirtilmesi üzerine Uygun, genç kaleci Volkan'a sahip çıktı.

        Uygun, şöyle konuştu:

        ''Futbolcum hata yapacaktır, hatası varsa da benimdir. Suçu ben zaten üzerime alırım. Sonucunda bu kadar başarıyı elde eden, buralara getiren ve arslanlar gibi mücadele eden Sivasspor'un futbolcularıdır. Biz bir aileyiz. Hiçbir şekilde de hiç kimseyi kimseye değişmeyiz. O eleştiren arkadaşları da çok fazla muhatap olarak da kabul etmiyorum. Benim için bir değer teşkil etmedikleri için çok fazla umrumda da değil. Biz yine gerekenleri yapıp, Sivasspor'un başarısı için gerekenleri sergileyeceğiz.''

        Volkan'ın başarılı bir kaleci olduğunu, 3 sene sonra da genç file bekçisinin (A) Milli Takım kadrosunda yer alacağını kaydeden Uygun, ''Dünyanın en iyi kalecileri de hata yapıp goller yiyor. O yüzden o hata yapıp goller yediyse onun suçu bizdedir. Biz gerekeni ona konsantre olarak verememişizdir. O yüzden onun bir suçu yoktur. O futbolcu olarak sahada elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmıştır. Dolayısıyla Volkan'ın eleştirilmesi veya benim eleştirilmem doğaldır. Eleştiriler her zaman vardı'' diye konuştu.

        Volkan'ın SC Braga maçı öncesinde, başka bir takıma kiralanacağının açıklandığının belirtilmesi üzerine Uygun, başka bir takıma gitme kararını Volkan'ın vereceğini söyleyerek, ''Oynamak istiyorum diye kararını verirse ki oynaması onun yararına olacaktır, Volkan'ın vereceği karara göre hareket edeceğiz. Sonucunda biz hiçbir zaman adam satmadık, satmayız da. Onlar da benim arslan gibi adamlarımdır. Hiçbir şekilde de satılma ihtimali yoktur'' dedi.

        -NEŞELİ İDMAN-

        Sıcak bir havada gerçekleşen idmanda, teknik direktör Uygun, SC Braga maçında ilk onbirde forma giyen futbolcularını ayrı, diğer oyuncuları ise ayrı olarak çalıştırdı.

        SC Braga karşısında ilk onbirde forma giyen oyunculardan Mehmet Yıldız, Abdurrahman Dereli ve Hayrettin Yerlikaya'nın katılmadığı idmanda, sakatlıkları nedeniyle bir süre önce ameliyat olan Mohammed Ali Kurtuluş ve Sezer Badur ile Avustralya Milli Takımı kadrosunda bulunduğu bildirilen Michael Petkoviç de yer almadı.

        Braga maçında forma giyen oyuncular bir süre koşu ve dinlenmeye yönelik hareketler yaptıktan sonra antrenmanı tamamlarken, diğer oyuncular antrenör Esat Karaberberoğlu yönetiminde neşeli bir çalışma yaptı.

        Bu çalışmanın ardından yeni transferler Herve Tum, Faruk Bayar ve Taylan Eliaçık ile İvan Cvetkov'a 4 dakikalık tempolu koşu yaptıran Uygun, diğer oyuncularını da saha etrafında koşturdu.

        Uygun, futbolcularına çeşitli öneri ve uyarılarda bulundu. Bu arada, genç kaleci Volkan'a takım arkadaşlarının sahip çıktığı gözlendi. Genç kaleci Volkan ise idman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlamak istemedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ