Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş 'Burak Yılmaz elle aldı' Beşiktaş-Galatasaray derbisi - Galatasaray Haberleri

        Beşiktaşlı Manuel Fernandes, “Maçı bu hale getiren hakemdir” dedi... Peki bu maçın tatil edilmesinin tek sebebi hakem Fırat Aydınus mudur? Tabii ki değil... Ben hakem hocasıyım. Oyunun teknik bölümü ile ilgili analiz yaparım. Maçın tatil ediliş sebebine gelince... Bunu psikologlar, sosyologlar, güvenlik sorumluları, federasyon temsilcileri ve diğer görevliler çözecektir.

        İşte çok konuşulan derbi maçın kritik hakem kararları:

        1- KİME NİYET, KİME KISMET

        4. dakikada Escude-Drogba mücadelesinde top Siyah-Beyazlı oyuncunun eline geliyor. Kesinlikle penaltı değil. Hakem, tam tersine Drogba’ya “Elinle oynadın” demez mi! Bu kesinlikle yanlıştı, oyun devam etmeliydi.

        2- TERİM’E VAR, BİLİC’E YOK

        Beşiktaş’ın hocası Slaven Bilic, teknik alanı ihlal etti. Sebep: Hakan Balta’nın Gökhan Töre’nin ayağına basması ve buna hakemin ses çıkarmamasıydı. Kesinlikle faul vardı ve kart da gösterilebilirdi. Bilic itirazlarına devam ederken hakeme de gözlük işareti yaparak görmediğini ima etti. Bu hareket spormenliğe aykırı harekettir. Hatırlayacaksınız; Fatih Terim, topu yere vurdu diye atılmış ve büyük bir ceza almıştı.

        3- VELİ’YE UCUZ KART

        Veli Kavlak orta sahada rakibi ile top kapma mücadelesi yaparken formasından çekiyor. Hakem, Veli’ye ucuz bir sarı kart gösterdi.

        4- MELO’NUN SARISI NEREDE?

        Melo, Veli Kavlak ile giriştiği ikili mücadelede top yerine rakibin ayağına tekme attı. Hadi kırmızı değil ama yüzde yüz sarı karttı. Hakem oralı bile olmadı.

        5- FAUL TAMAM, KART EKSİK

        Burak taç çizgisi kenarında kendisini geçen ve Beşiktaş adına umut vaad eden bir atak başlatan Fernandes’i arkasından tutarak düşürüyor. Hakem faul verdi, sarı kart göstermedi.

        6- BRUMA FAUL YAPMIYOR

        Galatasaray’ın birinci golünden önce Bruma-Serdar mücadelesinde faul yoktu. Akabinde gol gelince SiyahBeyazlı oyuncular, hakeme “Faul var” diye yoğun şekilde itiraz etti.

        7- DANY’YE SIRTINI DÖNDÜ!

        Dany, hakeme “Sarı göster” işareti yapıyor hem de ısrarla. Aydınus, FIFA kuralı gereğince Galatasaraylı oyuncuya kart göstermesi gerekirken arkasını dönüp gitti.

        8- SNEİJDER’A DARBE YOK

        Olcay-Sneijder mücadelesinde faul yoktu. Hakem kritik yerde Beşiktaş aleyhine serbest vuruş verince yoğun itirazlar oldu. Kullanılan serbest vuruş gol olmadı; olsa kıyamet kopardı.

        9- İKİNCİ GOLDE EL VAR

        Ve Aydınus’tan büyük hata... Galatasaray’ın ikinci golünden önce Burak, topu resmen eliyle kontrol ediyor ve Drogba’ya da “Al, gol at” pası veriyor. Fildişi Sahilli oyuncu da bunu geri çevirmiyor ve gol yapıyor. Fırat Aydınus, kural gereğince bu golü iptal etmeliydi. Ama yapamadı. Bu da hakem adına maç içindeki kırılma anıydı.

        10- İKİNCİ ALKIŞI ATLADI

        Fernandes, hakemi alkışladı diye sarı gördü. Sarıdan sonra da Portekizli alkışlamaya devam etti. Hakem ikinci sarıyı gösterebilirdi.

        11- PENALTI VERİLMEZ

        Motta, ceza alanı içerisinde Sabri’nin önündeki topa kayarak müdahalede bulunuyor. Sol ayak topla oynarken, sağ ayak ise Sabri’yi alabora ediyor. Hakem, “Devam” dedi. Ben de olsam penaltı vermezdim.

        12- KIRMIZI KART DOĞRU

        Melo, Motta’ya tehlikeli ve yaralayıcı bir şekilde; topla oynama niyeti olmaksızın kayarak müdahalede bulunuyor. Hakem tereddütsüz bir şekilde kırmızıyı çıkardı. Kesinlikle doğru bir karttı. Dakika da 90+2’ydi. Film de işte burada koptu.

        ÇAKIR-GÖCEK OLAMAZ MIYDI?

        Bir çift sözüm de MHK’ye... Bir hafta önce Gaziantep-Çaykur Rize maçında iyi bir performans göstermeyen Aydınus’u bu maça atama yerine başka bir hakemi görevlendirebilir miydiniz? Örneğin Cüneyt Çakır, Hüseyin Göcek olamaz mıydı?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ