Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa eren derdiyok kasımpaşa, eren derdiyok süper lig, eren derdiyok transfer, eren derdiyok açıklama - Kasımpaşa Haberleri

        Eren Derdiyok’u isteyen bir çok önemli kulüp vardı. Genç olması ve Avrupa’nın büyük takımlarında, önemli turnuvalarda forma giymesi onu değerli kılıyordu. 25 yaşındaki forvet, neden Kasımpaşa’yı seçtiğini iki kelime ile özetledi, “Hedef ve ideal” dedi. Eren şöyle devam etti: “Kasımpaşa, benim hedeflerime ve ideallerime uygun bir takım. Burada çok iyi bir proje var ve ben de bunun içinde olmaktan mutluluk duyarım.”

        YERLİ STATÜSÜNDE OYNUYOR

        TFF’nin gelecek sezon yabancı kuralı için 5+3’ü belirlemesi, yerli piyasasını da hareketlendirdi. Kasımpaşa da bu anlamda Eren Derdiyok’u kadrosuna katarak önemli bir hamle yaptı. 1988 yılında İsviçre’nin Basel kentinde doğan, hem İsviçre hem de Türkiye vatandaşlığı bulunan Eren, yerli statüsünde oynayabiliyor.

        YILDIZI BASEL’DE PARLADI

        İsviçre’nin Old Boys takımının alt yapısından yetişen Eren Derdiyok’u ilk keşfeden Basel oldu. Basel’in 2005-06 sezonunda İsviçre Kupası’nda Old Boys’u 6-1 yendiği maçta takımının tek golünü kaydeden Eren, bir sezon sonra Basel forması giydi. 3 sezon burada oynayan Eren, 63 maçta 17 gol attı. Başarılı forvet, 2007-08’de İsviçre’de sezonun en iyi genç oyuncusu ödülüne layık görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ