Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Manchester United'ın transfer listesi, Arda Turan Manchester United transfer, Arda Turan Inter, Arda'nın bonservis bedeli - Futbol Haberleri
        1

        Liverpool'lu Suarez'i isteyen Real Madrid Benzema'yı satmaya karar verince Cimbom hemen kolları sıvadı. Başkan Ünal Aysal, Fransız golcünün transferini bitirmeleri için kurmaylarına talimat verdi.

        2

        F.Bahçe'nin Diego ile ilk transfer bombasını patlatmasının ardından Galatasaray da Avrupa'da çok büyük ses getirecek bir operasyonun hazırlığını sürdürüyor. Milan'lı Balotelli ile adı anılan sarı-kırmızılı ekibin, Real Madrid'in golcüsü Karim Benzema için de ciddi bir çalışma içinde olduğu belirlendi. Ara transferde de Benzema için girişimlerde bulunan ancak İspanyol kulübünün 30 milyon euro bonservis bedeli istemesi üzerine bu futbolcuyla ilgili dosyayı rafa kaldıran Cimbom, bu kez oldukça umutlu.

        3

        G.SARAY BİR ADIM ÖNDE
        Real Madrid, teknik direktör Ancelotti'nin soğuk baktığı Benzema'yı satıp Liverpool'dan Suarez'i almak istiyor. Real Madrid'in Benzema için çok daha düşük bir ücret isteyeceği bilgisi Galatasaray'ın iştahını kabarttı. Sarı-kırmızılı yöneticiler 26 yaşındaki golcü için Madrid'e çıkarma yapmaya hazırlanıyor. İspanya'dan gelen bilgilere göre G.Saray, başka talipleri de olan Benzema'da bir adım önde. Bu sezon ligde 35 maçta 17 gol atan Benzema'nın da Mancini'li G.Saray'a gelmeye hazır olduğu belirtildi. (Fotomaç)

        4

        UNITED ARDA TURAN'IN PEŞİNDE
        İngiltere Premier Lig’i hayal kırıklığıyla noktalayan Manchester United, Louis Van Gaal’in transferini resmen duyurdu. İngiliz basını, Van Gaal gelir gelmez transfer listesini de açıkladı.

        5


        Atletico Madrid’le La Liga şampiyonluğu yaşayan Arda Turan listenin başlarında yer aldı. Arda’nın özellikle Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında gol attığı Chelsea maçındaki performansı Ada’da çok konuşulmuştu.

        6

        Üç sezon önce G.Saray’dan 12 milyon Euro karşılığında İspanya’ya giden Arda Turan’ın kontratında 41 milyon Euro’ya serbest kalma maddesi bulunuyor. Inter’in de listesinde yer alan Arda için İngilizler bu rakam üzerinden Atletico’yla pazarlığa oturmayı düşünüyor.

        7

        SNEIJDER’I DA YAZDILAR
        İngilizler, Arda Turan’ın yanı sıra Van Gaal’in, milli takımdan öğrencisi olan G.Saray’ın yıldızı Wesley Sneijder’ı da Manchester United’a getirebileceğini yazdı. Sneijder’ın Dünya Kupası’ndaki performansının transferde belirleyici rol oynayacağına işaret edildi.

        8

        Günün transfer iddiaları...

        SAMED YEŞİL FENERBAHÇE'YE

        Fenerbahçe yönetimi, yerli bir forvet oyuncusu alarak kadroyu iyice güçlendirmeyi planlıyor. St. Etienne'li Mevlüt Erdinç, Elazığsporlu Deniz Yılmaz listede yer alan isimler. Ancak Liverpool'un rezerv takımında forma giyen Samed Yeşil de sürpriz bir şekilde Fenerbahçeli olabilir. Yönetimin, 20 yaşındaki oyuncu ile pek çok konuda anlaşmaya varıp diğer alternatifler için beklemeye geçtiği öğrenildi. (Fotomaç)

        9

        SEFA YILMAZ KARTAL OLUYOR
        Beşiktaş, Bilic’in sağ bek oynatmak istediği Sefa Yılmaz’ın transferinde sona yaklaştı. Siyah-Beyazlılar, Kayserispor forması giyen Sefa Yılmaz’ın transferinde sona yaklaştı. Başkan Fikret Orman, Kayserispor Başkanı Recep Mamur ile büyük oranda anlaşmaya vardı. Beşiktaş, gurbetçi oyuncu için 2 milyon Euro vermeyi kabul etti. Teknik Direktör Slaven Bilic, Sefa’yı sağ bek bölgesinde oynatacak. (Milliyet)

        10

        24 yaşındaki oyuncu, transferiyle ilgili şunları söyledi: “Kulüpler görüşüyor. Benim dahil olduğumu bir konu değil. Tatile gideceğim. Kulüpler anlaştıktan sonra ben masaya oturacağım. İki kulüp anlaştıktan sonra benim açımdan bir sorun olmaz. Anlaşmanın ardından transfer yüzde 100 bitmiş olur.”

        11

        TURGUT DOĞAN GALATASARAY'DA
        Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, spor yaparken bile G.Saray için çalışıyor. Her gün gittiği salondaki bireysel antrenörü sayesinde Turgut Doğan Şahin’in menajeriyle temasa geçen başkan, ilk transferi büyük ölçüde bitirdi.

        12

        Geçtiğimiz günlerde yanına gelip “Başkanım bizim G.Antep’ten 1 milyon Euro alacağımız var. Sözleşmemizi feshedeceğiz. Turgut’u düşünür müsünüz?” diye soran menajere “Turgut hala Antep’in oyuncusu. Şu an harekete geçmem etik olmaz. Ama boşa çıktığı anda ilk görüşen olmak isteriz” yanıtını veren başkan, ayağına gelen fırsatı kaçırmak istemedi. İkili arasındaki bu diyalogların ardından başarılı oyuncu G.Antep’le olan kontratını tek taraflı feshedince, G.Saray da Turgut’la her konuda anlaştı.

        13

        5+3 kuralı yüzünden öncelikli olarak yerlilere yönelen G.Saray’ın liste başındaki diğer isimleri İshak Doğan’la Tarık Çamdal. Cimbom, transfer döneminin başlamasıyla bu ikili için girişimlerini hızlandıracak. (Vatan)

        14

        EMRE BELÖZOĞLU'NA TALİP VAR
        Fenerbahçe'nin tecrübeli kaptanı Emre Belözoğlu'na çok uzaklardan bir teklif geldi. Kanada ekiplerinden Ottawa Fury, 33 yaşındaki futbolcuyu transfer etmek için harekete geçti. Buraya kadar normal olan bu transfer haberinde işi ilginç kılan taraf ise Ottawa'nın Trabzonspor ile yollarını ayıran Zokora'ya da teklif götürmesi...

        15

        Sarı-Lacivertliler'in yıldızı ile ırkçılık iddiası nedeniyle mahkemelik olan Zokora'nın, teklife sıcak baktığı belirtilirken, Emre ise her fırsatta kariyerini Fenerbahçe'de sürdürmek istediğini belirtiyor. Bu arada Kanada temsilcisinin, iki futbolcuya da yüksek rakamlar önerdiği konuşuluyor. (Fanatik)

        16

        TRABZONSPOR 'ZENGİN' OLACAK
        Yabancı transferinde yoğun bir hareketlilik yaşayan Trabzonspor, iç pazarda da daha önceden belirlediği oyuncularla söz kesmek için kolları sıvadı. Karadeniz ekibinin listesinin ilk sırasında yer alan oyuncu ise Eskişehirspor’un başarılı kanat futbolcusu Erkan Zengin...

        17

        3 yıl daha sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki oyuncu için Bordo-Mavililer’in kulübüne resmi teklifi ilettiği ve yanıt beklediği öğrenildi. Bu transfer için Trabzonspor sadece para değil, kadrosunda düşünmediği önemli isimleri de koz olarak kullanacak. Colman ve Soner Aydoğdu gibi oyuncuların da Eskişehirspor’a önerildiği gelen haberler arasında...

        18

        ESKİŞEHİR SÜRE İSTEDİ
        Eskişehirspor Yönetimi ise Trabzonspor’dan Erkan Zengin kararını vermek için zaman istedi. En geç 10 gün içinde Bordo-Mavililer’e ya önerileri için teşekkür edilecek ya da karşı bir teklif sunulacak. (Fanatik)

        19

        GALATASARAY'IN YENİ PORTAKALI PROMES
        Galatasaray, Wesley Sneijder’den sonra ikinci Hollandalı yıldızın peşine düştü. Ülkesinde Twente forması giyen ve performansıyla Louis Van Gaal’in de gözüne girerek Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nın kadrosuna çağrılan 22 yaşındaki yetenekli futbolcu, Teknik Direktör Roberto Mancini tarafından listenin birinci sırasına yazıldı.

        20

        Hajrovic’ten istenilen verimin alınamaması ve Bosnalı oyuncuyla yaşanan sorunlar nedeniyle yetenekli bir kanat oyuncusu arayan Aslan’ın, Hollandalı genç yıldız için çalışmalara başladığı belirtildi. Promes’in Türk Menajeri Ersin Akan’ın da cuma günü İstanbul’a gelerek Galatasaraylı yöneticilerle detayları görüşeceği kaydedildi.

        21

        Manchester United, Porto ve Napoli gibi takımlarından istediği Quincy Promes’i kaptırmak istemeyen Galatasaray’ın bu transferde büyük aşama kaydettiği bildirildi. Bonservisi 4-5 milyon Euro civarında olan Hollandalı yıldızın maliyetinin çok yüksek olmaması da transferde kemerleri bu sezon sıkma kararı alan sarı-kırmızılıların iştahını artırdı.

        22

        Kanatların yanı sıra orta sahada görev yapabilen Promes’in bu sezon 31 maçta 11 gol atması da transferdeki en belirleyici faktörlerden biri oldu. Sarı-kırmızılı yönetimin, Promes transferini Dünya Kupası’ndan önce bitirmeyi hedeflediği kaydedildi. (Milliyet)

        23

        FENERBAHÇE'DE DIEGO KRİZİ BAŞLADI: İLK FİRE CANER ERKİN...
        Fenerbahçe'nin görüşmelere başlandığını KAP’a bildirdiği Diego, imza aşamasındayken takımdaki dengeleri alt üst etti. Sambacı’ya imza parası olarak 5 milyon, yıllık da 3.6 milyon Euro garanti para verileceği iddiaları, Caner Erkin’in kafasını allak bullak etti. Bunun yanı sıra en az 20 bin Euro da maç başı ödeneceği göz önünde bulundurulunca Brezilyalı’nın senelik kazancı 15 milyon TL’yi bulacak.

        24

        Bu durum sözleşmesi sona eren ve henüz yönetimle anlaşma sağlayamayan milli sol beki huzursuz etti. Başkan Aziz Yıldırım’la yapılan ilk görüşmelerde “Yıllık 2.5 milyon Euro garanti para isteriz” diyen Caner, “Bu rakamlar bütçemizi çok aşıyor. Sana ödeyeceğimiz maksimum rakam bonuslarla birlikte 2.1 milyon Euro” cevabını almıştı.

        25

        Aradaki uçuruma rağmen önceliği her zaman F.Bahçe olduğu için indirime sıcak bakacağı tahmin edilen başarılı oyuncu, son gelişmelerin ardından fikir değiştirebilir. Diego’ya ödenecek parayı duyduktan sonra nasıl bir yol haritası çizeceği merakla beklenen Caner Erkin ve menajeri Batur Altıparmak, şu an için Avrupa’dan gelen resmi tekliflere rağmen somut bir adım atmadı.

        26

        GÖRÜŞME BU HAFTA
        Sarı-lacivertli yönetim transfer harekatını birkaç gün içinde tamamlamayı düşünürken, düşünme aşamasında olan Caner’le de en geç çarşamba gününe kadar tekrardan masaya oturacak. Tarafların ortak bir noktada buluşmasına kesin gözüyle bakılırken, 2.5 milyon Euro senelik ücrette direten 26 yaşındaki futbolcunun indirime gidip gitmeyeceğini bekleyip göreceğiz. (Vatan)

        27

        BEŞİKTAŞ'IN YENİ GOLCÜSÜ ROBINHO
        Diego'yu Fenerbahçe'ye kaptıran Beşiktaş, rotayı İtalya'ya çevirdi. Yönetim, Milan'ın 30 yaşındaki forveti için düğmeye bastı. Robinho'nun menajeri, önümüzdeki hafta içinde İstanbul'a gelecek.

        28

        Siyah beyazlılar, yeni sezonda kadrosuna katacağı dünyaca ünlü yıldızı İtalya'da buldu; Robinho! Diego Ribas'ın Fenerbahçe ile anlaşması, Hamburg'un ligde kalması nedeniyle Rafael Van der Vaart'ın durumunun da belirsiz olmasının ardından arayışlarını hızlandıran siyah-beyazlı yönetim; rotasını İtalya'ya çevirdi. Brezilya'dan Lance, 30 yaşındaki tecrübeli forvet Robinho'yu transfer etmek istediğini ama Beşiktaş'ın da devrede olduğunu belirtti.

        29

        Siyah-beyazlıların 2016 yılına kadar Milan'la sözleşmesi devam eden ve net 2.5 milyon euro kazanan sambacıya, Milan'dan kazandığı paranın aynısının yanı sıra, Milan'a bonservis bedeli ödemezse 3 milyon euro da imza parası ödeme sözü verdiği bildirildi.

        30

        Milan'ın son iki sezondur kurtulmak istediği fakat takımdan ayrılmama konusunda inat eden Robinho için herhangi bir bonservis bedeli istemediği bildirildi. Daha önce eski takımı Santos'un teklifini Milano'da yaşamak için reddeden Robinho'nun, kadın menajeri Marisa Santos'un önümüzdeki hafta içerisinde İstanbul'a geleceği ifade edildi. (Fotomaç)

        31

        VAN DER VAART'A RESMİ TEKLİF
        Beşiktaş, yönetici Erdal Torunoğulları önderliğinde, Almanya'ya gidererek Van der Vaart için resmi görüşmeleri başlatıyor. Siyah-beyazlı yönetim, Hollandalı yıldızın talep ettiği senelik 4.5 milyon euro'luk garanti ücreti 3 milyon euro'ya çekmek için masaya oturacak. Van der Vaart'a 2+1 yıllık sözleşme teklif edecek olan Beşiktaş, ayrıca 25 bin euro da maç başı ücret ve şampiyonluk primini de masanın üstüne koydu. (Fotomaç)

        32

        GALATASARAY İÇİN MURAT YAKIN İDDİASI
        Galatasaray'da yönetim 9 milyon Euro tazminat ödemek istemediği için Mancini'nin ayrılmasını bekliyor, diğer yandan hoca adaylarını belirliyor. Mircea Lucescu'nun, Ukrayna'da kalacağını açıklaması sonrası ise ibre yerlilere döndü. Ünal Aysal'a yakın isimler, Mustafa Denizli'yi işaret ediyor. Mustafa Denizli'nin en büyük artısı, camiayı çok iyi bilmesi...

        33

        Listeye giren son aday ise Murat Yakın. "Türk futbolunun gelişimini izliyorum" diyen Yakın, iki kere şampiyon yaptığı Basel'den ayrıldı. Tottenham ve Lazio ile de adı anılan Yakın, Avrupa'nın gözde genç teknik adamlarından...

        34

        TOTTENHAM'IN FAVORİSİ
        Ünlü bir İngiliz bahis sitesi, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'yi Tottenham'ın yeni menajer adayları arasında gösterdi. Tottenham'ın yeni çalıştırıcısının kim olacağına yönelik bahis başlatan site, İtalyan teknik adamı 4 favori aday arasında gösterdi. Site, Mancini'nin Tottenham'ın başına geçmesine 1'e 8 veriyor.

        35

        MANCİNİ DE KARARSIZ!
        Süper Lig biter bitmez ülkesine giden Mancini, konuk olduğu bir televizyon programında takım çalıştırmak için İtalya'ya dönebileceğini ifade ederek Çizme'ye açık kapı bıraktı. Rus basını ise Spartak Moskova'nın Mancini ile görüştüğünü yazdı. (Sabah)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ