Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Ulusoy'a şok suçlama - Spor Haberleri

        Lig başından bu yana sürekli hakem hatalarına maruz kaldıklarını savunan Ahmet Şan, "Futbol Federasyonu tarafından yapılan son kongrede başkan Haluk Ulusoy'a oy vermedik diye kurban mı seçildik?" dedi.

        Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nun her takıma eşit davranacağına dair lig öncesi söz verdiğini ancak şu ana kadar eşitlik göremediklerini belirten Şan, "Bu yıl 2 yenilgi ve 3 beraberlik aldık. Geride bıraktığımız 5 maça baktığımızda her maçımızda hakem hatalarının olduğunu gördük. Bu durum 'Konyaspor, kurban mı seçildi?' sorusunu aklımıza getiriyor. Bunun nedeni federasyonun mevcut yönetimi ile aynı safta olmadığımız için mi? Ulusoy'a oy vermedik diye kurban mı seçildik?" dedi.

        "SKORU HAKEM KARARLARI BELİRLEDİ"

        6-0'lık Galatasaray yenilgisinde hatayı kendilerinde de aradıklarını belirten Şan, "Ancak skoru hakem kararları belirledi. Kırmızı kart öncesi Sabin'e yapılan müdahale fauldü. Sabin de haklı olarak faul kararı bekledi. Bunun için de ellerini açtı. Ancak hakeme küfür etmedi. Sadece ellerini açtığı için hakem sarı kart gösterdi. Futbolcunun alkışlaması üzerine de hakem ikinci sarı kartı gösreterek 10 kişi kalmamızı sağladı. Galatasaray güçlü bir takım olduğu için galip gelemeyebilirdik. Ama 10 kişi kalmasaydık skor bu kadar farklı olmazdı" diye konuştu.

        "NEREDE ADALET"

        Hakem hatalarının oyuncularda konsantrasyon eksikliği yarattığını da ileri süren Başkan Şan, şunları söyledi:

        "Bir takım bu kadar basit harcanmaz ve bir oyuncu bu kadar basit bir hareketle oyun dışı bırakılmaz. Maçın ardından hakemin yanına gidip, "Oyuncunun psikolojisini anlamanız lazım. Önce Sabin'i uyarmanız gerekiyordu. Nerede adalet" diyerek tepkimi gösterdim. Umarım Konyaspor aleyhine verilen hatalı kararlar artık son bulur. Biz kulüp olarak yenilginin faturasını hakeme kesmek istemiyoruz. Ancak her maçta bir takıma bu kadar adaletsizlik yapılmaz' dedi.

        Şan, hakem Bülent Yıldırım'ın geçtiğimiz sezonun ikinci yarısındaki Çaykur Rizespor maçında da Sabin'e kırmızı kart gösterdiğini hatırlatarak, "Bu kadar tesadüf olur mu?" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ