Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Cavcav'a 6 yıla kadar hapis talebi - Spor Haberleri

        Cavcav'ın avukatı Kaya, mahkemeye sunulan bilirkişi raporunun, çelişkili olduğunu savunarak, bu raporu kabul etmediklerini söyledi. Avukat Kaya, yeni bir bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti.

        Sanık Ahmet Esmeray da bilirkişi raporunu kabul etmediğini kaydetti.

        Cumhuriyet Savcısı Günay Serap Yüksel, mevcut bilirkişi raporunun, yeterli ve olayın meydana gelişine uygun olduğu anlaşıldığını ifade etti. Savcı Yüksel, sanık Cavcav'ın ölen yaya Lütfü Dikmen ile yaralanan Minciye Dikmen'e çarpmadan; sanık Esmeray'ın da ölen kişiye çarpmadan 2. dereceden kusurlu bulunduklarını belirterek, sanık Esmeray'ın, mağdur Minciye Dikmen'in yaralanması ile herhangi bir bağının bulunmadığını kaydetti.

        Mağdur Minciye Dikmen'in yaralanması dolayısıyla şikayetçi olmadığını belirten Savcı Yüksel, sanıklar Cavcav ve Esmeray'ın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 85/1. ve 53/6. maddeleri uyarınca 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

        Cavcav'ın avukatı Kaya, esas hakkındaki mütalaaya katılmadıklarını belirterek, müvekkilinin beraatini istedi.

        Mahkeme Heyeti Başkanı Ziya Ünal, sanıkların esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ