Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Linderoth çıkmazı - Spor Haberleri

        ABD’de 3 saat süren bir artroskopik müdahale geçiren Linderoth’un 4 aylık rehabilitasyonun ardından sahalara dönüşü 1 seneyi bulacak. G.Saray, İsveçli futbolcu ile yollarını ayırıp, yerine 1 ön libero almaya hazırlanıyor.

        Galatasaray sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği İsveçli futbolcu Tobias Jan Hakan Linderoth defterini kapatıyor. Sakatlığı nedeniyle zor günler geçiren ve ameliyat olan Linderoth’un 4 ay sahalardan uzak kalacağının anlaşılması üzerine, sarı kırmızılılar İsveçli futbolcunun sözleşmesini ya donduracak, ya da feshedecek.

        Sarı kırmızılı kulüp, Linderoth’un dün ABD’de 3 saat süren bir artroskopik kalça ameliyatı geçirdiğini ve kalça kemiğindeki iki adet kıkırdak ödem ile iltihabın başarılı bir operasyonla temizlendiğini açıkladı. Ameliyatı yöneten doktorun Linderoth’un 4 ayda futbola döneceğini, bu süre boyunca da fizyoterapi göreceğini söylediği ifade edildi. Bu rehabilitasyon tedavisinin başlangıcının ABD’de gerçekleştirileceği, İsveç ve Türkiye’de süreceği de belirtildi.

        Linderoth’un iyileşip sahalara dönmesinin aylarca sürecek olması sarı kırmızılı kulübü de iki çıkış noktası ile karşı karşıya getirdi. Önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısında Linderoth’un durumunu masaya yatırıldığında, Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat’ın "Malesef Linderoth konusunda haberler iyi değil. Bu durumda önümüzde iki alternatif var. UEFA ve FIFA’nın bu konuda bize verdiği şansı kullanabiliriz. Linderoth ile ya sözleşmeyi fesh edeceğiz, ya da dondurup bekleyeceğiz" dediği öğrenildi.

        Transfer yapılacak

        Galatasaray Linderoth’un sözleşmesini fesheder veya dondurursa, bir yabancı kontenjanı daha kazanacak. Futbol Şubesi Sorumlularından Tunca Hazinedaroğlu da Linderoth’un durumuna çok üzüldüklerini, ancak Galatasaray’ın yararına olacak kararı alacaklarını söyledi.

        Tunca Hazinedaroğlu, "4 ay rehabilitasyon, bir o kadar da takıma dönmesi için geçse neredeyse Linderoth 1 sene takıma yararlı olamayacak. 2 yıllık sözleşmesi var ama durumu bizi çok üzdü. Öyle zannediyorum önce Linderoth’un transferini donduracağız. Çünkü ona göre Galatasaray’ın da önünü açmak istiyoruz. Bu bize transferde de biraz daha rahatlık sağlayacak. 1 transfer yapacağız, ama bu kaleci olmayacak. Teknik direktörümüz Feldkamp ön libero istiyor. Zaten kaleci almak riskli. Bizim kalecilerimiz de iyi" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ