Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis İstanbul Cup Federer'e büyük ilgi var - Tenis Haberleri

        HTSPOR

        TEB BNP Paribas İstanbul Open’da raket sallayacak dünya tenisinin ‘Ekselans’ lakaplı yıldızı Roger Federer, ilk kez geldiği İstanbul’da gördüğü ilgiden şaşkına döndü. Dünya tenisinin iki numarası Roger Federer, TEB BNP Paribas İstanbul Open Turnuvası’na katılmak için ilk kez geldiği İstanbul’da gördüğü ilgi karşısında şaşkına döndü.

        Turnuvada ilk maçına yarın çıkacak ‘Ekselans’ lakaplı İsviçreli raket, medya ile bir araya geldiği toplantıda İstanbul’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Federer, “Yeni ülkelere gitmek çok heyecan verici bir deneyim. İstanbul veTürkiye ile ilgili güzel şeyler duymuştum. Ziyaret etmeyi de çok istiyordum. Geleli henüz 24 saat oldu ve her şey çok güzel. İnsanlar çok dost canlısı. Turnuvanın yapıldığı tesis de çok iyi. Maçları sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım tenisseverler orayı dolduracaktır” diye konuştu. İstanbul’a ilişkin birçok güzel fotoğraf gördüğünü ve vakit bulursa kenti geçmek istediğini ifade eden yıldız raket, “Otelin ve kortların dışına çıkıp, şehri gezebilirsem, ne mutlu bana” ifadelerini kullandı.

        ANKETTE BİRİNCİ ÇIKTI

        Turnuva öncesi ankette isminin açık ara birinci çıkmasına şaşırdığını söyleyen Federer, “Gerçekten çok güzel. Tenisin veya sporcu olarak benim bir ülkede ne kadar popüler olduğumu bilmek zor. Ama çıkan anket rakamlarını duyduğumda benim için de ilginç oldu. Türkiye’de bu kadar popüler olduğumu bilmiyordum” diye şaşkınlığını dile getirdi. Fransa Açık öncesi toprak kortlu İstanbul Open’ın kendisi için önemli bir durak olduğunu vurgulayan Federer, “Fransa’da başarılı olabilmek için büyük bir öz güvene ihtiyacım var. Bunu da umarım İstanbul’da yakalayabilirim. Kazanmak için buradayım” değerlendirmesinde bulundu.

        BOĞAZ’A TOP VURDU

        Roger Federer, dün kaldığı otelin İstanbul Boğazı’na bakan bahçesinde kurulan minyatür kortta, 14 yaşındaki mili tenisçi Baran Cengiz’le gösteri maçı yaptı. Genç raketle bir süre oynayan İsviçreli raket, daha sonra bir tenis topunu denize vurdu.

        FEDERER’İN RAKETİ 35 BİN TL’YE SATILDI

        İstanbul Open kapsamında düzenlenen oyuncu partisinde, turnuvada yer alacak ünlü tenisçi Roger Federer’in imzalı raketi açık artırmayla 35 bin TL’ye ENKA Spor Kulübü tarafından satın alındı. Elde edilen gelir, Türk tenisinin gelişimine ve engelli sporculara harcanacak.

        TÜRK HAMAMI KEYFİ!

        Federer İstanbul macerasına Türk hamamı keyfi de ekledi. Başında havlu ve bornozuyla fotoğrafını paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ