Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Grand Slams Britanya rüyası - Tenis Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Murray, inanılmaz ralliler yaşanan maçta Ferrer’i geçti. Konta da Çinli Zhang’ı yenerek 1983’ten beri yarı finalist olan ilk Britanyalı oldu.

        Bir zamanlar ‘üzerinde güneş batmayan imparatorluk’un parçası olan Avustralya’da, Britanya tenisi adeta yeniden doğuyor! Ebeveynleri Avustralyalı ve Macar olan, Sydney’de doğan ve 2005’te gittiği Britanya’da 2012’de vatandaşlığa geçen Johanna Konta, müthiş çıkışını çeyrek finalde bir başka sürpriz raket Zhang Shuai’yi yenerek sürdürdü. 24 yaşındaki Konta, 6-4 ve 6-1’lik setlerle rahatça kazandığı maçla, 1983 ABD Açık’tan bu yana bir grand slamde yarı finale yükselen ilk Büyük Britanyalı kadın tenisçi unvanını elde etti. Elemelerden gelen Zhang’ın serüveni de çeyrek finalde sona ermiş oldu. Tek kadınlardaki diğer yarı final maçında, iki kez şampiyon Belarus Victoria Azarenka’yı 6-3 ve 7-5 ile geçen Alman Angelique Kerber, Melbourne’de ilk kez yarı finale yükseldi. Kerber, Konta ile finale yükselme mücadelesi verecek.

        ANDY MURRAY 6. KEZ

        Tek erkeklerde ise Britanyalı Andy Murray, 8 numaralı seri başı İspanyol David Ferrer’i 6-3, 6-7, 6-2 ve 6-3’lük setlerle yenerek Avustralya Açık’ta adını 6. kez yarı finale yazdırdı. Böylece 1977’den bu yana ilk kez hem erkek hem de bayanlarda Britanyalı raketler bir grand slamde yarı final görmüş oldu. Tek erkeklerin diğer yarı finalinde ise bu sezon hiç yenilmeyen Milos Raonic, Gael Monfils’i de 6-3, 3-6, 6-3 ve 6-4’lük setlerle geçti ve yarı finalde Murray’nin rakibi oldu. Avustralya Açık’ta bugün Novak Djokovic ile Roger Federer yarı finalde karşılaşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ