Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis WTA Program belli oldu! - Tenis Haberleri

        ENKA Arena'da gerçekleştirilen organizasyonda bugün tamamlanan eleme müsabakalarından sonra yapılan kura çekiminde Türkiye'nin 1, WTA sıralamasının ise 187 numarasında bulunan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, ilk turda İngiliz Elena Baltacha ile eşleşti. WTA klasmanında bu sezon büyük bir atılım gerçekleştiren Baltacha, 57 numaraya kadar yükseldi. İngiliz tenisçi, 2010 yılında profesyonel turda yaptığı 45 maçtan 32 galibiyet elde ederken Avustralya Açık Turnuvası'nda da üçüncü tur oynama başarısı göstermişti.

        Turnuvada geçen yıl ikinci tura çıkan Pemra Özgen, açılışı 6 numaralı seribaşı Alman Andrea Petkovic ile yapacak. Teklerde ''wild-card'' kontenjanından ana tabloda mücadele edecek olan 16 yaşındaki Başak Eraydın ise Avustralyalı Anastasia Rodionova ile karşı karşıya gelecek.

        Turnuvanın çiftler ana tablosu, Türk sporcular için bir rövanş mücadelesine sahip olacak. Geçen yıl Kazak Yaroslava Shvedova ile yarı final gören Türk tenisçi İpek Şenoğlu, ''wild-card'' ile ana tabloya giren Çağla Büyükakçay-Pemra Özgen çifti ile ilk turda karşı karşıya gelecek. Şenoğlu, Shvedova ile geçen sezon mağlup ettiği Çağla Büyükakçay-Pemra Özgen çiftine karşı bu kez Alman Andrea Petkovic ile birlikte raket sallayacak.

        Çiftlerde yine ''wild-card'' ile ana tabloya giren Derya Turhan-Hülya Velieva ikilisi, ilk turda Fransız Sophie Lefevre-Çek Klara Zakopalova çiftiyle karşılaşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ