Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Ece Uluer, 2018 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde eğitim alırken İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde staj yaptı.

Daha sonra 2021'de üniversiteden mezun olan Uluer, 2022 yılında kas hareketlerinde zayıflama ve denge kaybı şikayetiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Covid-19'a yakalanan Uluer, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Genç fizyoterapiste yapılan incelemeler sonucunda beyin patolojisi teşhisi de konuldu. Uluer, 4 ay boyunca solunum cihazına bağlı tedavi gördü. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Uluer daha sonra solunum cihazına bağlı olarak taburcu edildi.

Yaşamına yatağa bağlı olarak devam eden genç fizyoterapistin durumunu öğrendiklerinde stajının hastanedeki doktorlar tarafından yapılmasına, onu yeniden yerleştirmek için tedavi programının başlatılmasına karar verildi. Yakınlarının desteğiyle 2023 yılında, öğrencilik yıllarında staj yaptığı ürünlerle gelen Uluer'e fizik tedavi uygulanmaya başlandı. Uygulanan tedaviye olumlu yanıt veren Uluer, yeniden adım atmaya başladı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ