Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan
Kullanım Koşulları’nı ve
Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.
Suriye'de 10 yılı aşkın zamandır süren iç savaş, en acı yüzünü çocuklara yaşattı. Kimi savaşla büyüyen kimi bombardıman altında dünyaya gelen çocuklar, artık briket evlerinde hayata tutunuyor. Silahların gölgesinde okula gidip, sokakta oynayan çocuklar tüm yaşadıklarına rağmen gülmekten vazgeçmiyor.
DHA
01
15 Mart 2011'de başlayan ve 10 yılı aşkın zamandır devam eden Suriye'deki iç savaş, en çok çocukları vurdu. Savaşın gölgesinde dünyaya gelen çocuklar, terör örgütleri ile rejim güçlerinin bombardımana tuttuğu Hama, Humus ve Halep'ten kaçan aileleriyle birlikte İdlip kırsalındaki kampaları sığındı.
02
Burada yaklaşık 3 yıl çadırda yaşayan çocuklardan 1200'ü, aileleriyle birlikte Sarmada kentinde yapılan 2 odalı briket evlere göç etti.
03
Binden fazla briket evin yapıldığı Sarmada sokakları, şimdi yeniden çocuk sesleriyle çınlıyor.
04
Tahrir el-Şam örgütünün kontrolündeki bölgede çocuklar, silahların gölgesinde okula gidip, oyun oynuyor.
05
SALINCAĞA BİNEBİLMEK İÇİN YARIŞIYORLAR
Bölgede, Türk Kızılayı 2 oyun parkı kurdu. Böylelikle de çocukların çoğunluğu ilk kez oyun parkıyla tanıştı. Bugüne kadar briket evlerin inşaatlarında oynayan çocuklar, parklardaki salıncaklarda sallanabilmek, kaydıraktan kayabilmek için birbirleriyle yarışıyor.
06
Bombalı saldırılarda evleri ile aile üyelerinin bir kısmını kaybeden, kendileri de yaralanan çocuklardan bazıları ise, savaşın izlerini yüzlerinde taşıyor.
07
Halep ekmeği, zeytinyağı, domates ve salatalık ile hazırlanan sandviçlerle karınlarını doyuran çocukların en sevdiği yiyecekler ise yaşıtları gibi çikolata, bisküvi ve cips.
08
Yardım kuruluşları tarafından gönderilen çikolataları kapışan çocuklar, okullarına kamyonet kasalarında gidiyor. Bazı çocuklar ise, dakikalarca yürüyerek okuluna ulaşmak zorunda kalıyor.
09
KORONAVİRÜS YOK
Tüm olumsuzluklara rağmen gülmeyi başaran çocuklar, bölgeye giriş çıkış olmaması nedeniyle dünyayı kasıp kavuran korornavirüs salgınından uzak kalıyorlar.
10
RAKAMLARLA SURİYE'DE ÇOCUK
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF),Suriye'de 10 yılda 12 bin çocuğun öldüğünü ya da yaralandığını açıkladı. Açıklamaya göre, ülkede yaklaşık 6 milyon çocuğun ise insani yardıma ihtiyacı var. Suriye içinde 2,5 milyon çocuk, komşu ülkelere kaçmak zorunda kalan yaklaşık 750 bin çocuk okula gidemiyor.
11
Yaklaşık 500 bin çocuk, kronik olarak yetersiz beslenirken, ebeveynlerin çocuklarını çalıştırmak veya erken evlendirmekten başka seçeneği bulunmuyor.
YORUMLAR