Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Tatilcilerin dönüş yolculuğu sona erdi
        1

        Kurban Bayramı tatilini Marmara ve Ege Denizi kıyılarında geçirip İstanbul'a dönüşe geçen tatilciler, Tekirdağ'da araç yoğunluğu oluşturdu.

        2

        Bayram tatilini, Marmara Denizi'ndeki adalar ile Çanakkale ve Edirne'nin Saros Körfezi kıyısındaki tatil beldelerinde geçiren İstanbullular, dönüşe geçti. Tekirdağ'dan İstanbul yönüne doğru yoğunluk yaşandı

        3

        Marmara Ereğlisi ilçesindeki ışıklı kavşaklarda, zaman zaman 2 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yoğun araç trafiğinin yaşandığı kavşaklarda önlem aldı. Ekipler, trafik akışını sağlamak için çalışmalarını sürdürürken, dronela da havadan kontrol yapıldı.

        4

        BAYRAM DÖNÜŞÜ OTOGARDA YOĞUNLUK OLUŞTU

        Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçirenler İstanbul'a da geri döndü. Geri dönüşlerin başlamasıyla 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk yaşandı.

        5

        Ailesi Kayseri'de bayramı geçiren ve otogarda ailesini bekleyen Erhan Öztürk, "Benim çocuklar dün 6'da yola çıktılar çok fazla yoğunluk varmış yollarda. Bekliyoruz bakalım. Kayseri'den geliyorlar, yolda çok fazla yoğunluk varmış, özelikle Bolu tarafında.

        6

        Kazasız belasız bir şekilde gelirler inşallah dedi. Manisa'da gelen Abdullah Akkuş ise, Tatil çok iyi geçti. Manisa Turgutlu'dan geliyorum. Bayram gayet iyi geçti. Gelirken feribotla geldik buraya" ifadesini kullandı.

        7

        İSTANBUL'DAKİ HAVALİMANLARINDA DA YOĞUNLUK YAŞANDI

        İstanbul ile Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda, Kurban Bayramı tatili dönüşünde yolcu ve sefer yoğunluğu da yaşandı.

        8

        9 günlük bayramı memleketlerinde, yurt içi ve dışındaki tatil merkezlerinde geçirenler, sabah saatlerinden itibaren tarifeli seferlerle İstanbul'a dönüş yapmaya başladı.

        9

        Bayram tatilinin bitmesiyle kentteki 2 havalimanının özellikle iç hatlar terminallerinde yolcu hareketliliği yaşandı.

        10

        İstanbul Havalimanı'nda bagaj bantları ile terminal çıkış kapılarında yoğunluk gözlendi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle İGA hijyen timleri, yolculara maske, sosyal mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulundu.

        11

        İstanbul Havalimanı'nda dün 1061 uçuş ile 148 bin 337 yolcunun seyahat ettiği belirtildi.

        12

        SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI REKOR KIRDI

        Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan, dün toplam 667 sefer icra edilirken hava trafiğinin 340’ı geliş, 327'si ise gidiş seferleri olarak kayıtlara geçti.

        13

        Havalimanında, dün 106 bin 463 yolcuya hizmet verildi. Böylece, pandemi dönemi ile 2021'in en yüksek günlük yolcu sayısına ulaşıldı.

        14

        Bugün de yoğunluk beklenen havalimanında planlanan uçuş sayısı 690 olarak açıklandı. Havalimanında, geliş için planlanan uçuşun 353, gidiş için ise 337 olduğu bildirildi.

        15

        AFYONKARAHİSAR'DA YOĞUNLUK OLUŞTU

        Bayram tatilinin son gününde Türkiye’nin Akdeniz ve Ege'ye açılan en önemli kavşak noktalarından birisi olan Afyonkarahisar’daki yollarda yoğunluk yaşandı. Antalya ve Muğla gibi turistik beldeleri tercih eden tatilcilerin dönüş yolculuğu sırasında kavşaklarda zaman zaman yaşanan tıkanıklıklar trafik ekiplerinin müdahalesiyle giderildi.

        16

        9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından kavşak noktadaki Afyonkarahisar’da araç yoğunluğu yaşandı. Özel araçları ile yola çıkan tatilciler, Antalya, İzmir, Isparta, Denizli, Ankara, Konya ve Kütahya’nın yol ayrımı olan Afyonkarahisar’da yoğunluk oluşturdu. Kavşak noktalarda uzun araç kuyrukları oluşurken polis ekiplerinin yoğun önlemleri sonucu aksaklığın yaşanmadığı gözlendi. Afyonkarahisar’daki dinlenme tesisleri de tatilden dönenlerle doldu taştı.

        17

        SAKARYA'DA DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU

        Kurban Bayramı tatili sonrası dönüş yoluna geçen sürücüler, Anadolu Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu ile D-650 kara yolunun Sakarya kesiminde akıcı yoğunluk oluşturdu.

        18

        Kentte İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri trafikte araç yoğunluğu yaşanmaması ve kuyruklar oluşmaması için gerekli önlemleri alırken, özellikle kavşak noktalarda trafik ışıkları devre dışı bırakılarak kontrolü polis ekipleri sağladı.

        19

        Tatillerini memleketlerinde geçiren kişilerin yaşadıkları yerlere dönüş yolculuğu ise büyük ölçüde sona erdi

        20

        Anadolu Otoyolu'nun Adapazarı, Arifiye ve Sapanca geçişlerinde akıcı yoğunluk yaşanırken bölgede zaman zaman arıza yapan araçlar ulaşımı olumsuz etkiledi.

        21

        Güzergahta kontrollerini artıran Karayolları ve polis ekipleri, olumsuzluklara müdahale ederek ulaşımın aksamaması için çalıştı.

        22

        Bayram trafiğine takılmak istemeyen tatilcilere alternatif sunan Kuzey Marmara Otoyolu, Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolundaki ulaşımı da rahatlattı.

        23

        Sakarya'nın Akyazı ilçesinden İstanbul'a kadar kesintisiz ulaşım sağlayan yolu tercih eden sürücü sayısında normal günlere nazaran artış olduğu görüldü.

        24

        Ayrıca D-650 Sakarya-Bilecik kara yolunda da normalin üzerinde bir yoğunluk olduğu gözlendi. Bölgedeki trafik durumu drone ile görüntülendi.

        25

        SAKARYA VALİSİ'NDEN UYARI

        Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı yazılı açıklamada, dönüşe geçen sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

        26

        Vatandaşların rahat bir şekilde evlerine dönebilmesi için trafik ekiplerinin yoğun bir mesai yaptığını, denetimleri artırdıklarını ve il hudutları içerisinde de gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Vali Kaldırım, sürücüleri hız yapmamaları, takip mesafelerini korumaları ve emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyardı.

        27

        KARADENİZ'DE DE YOĞUNLUK HAKİM OLDU

        Kurban Bayramı sonrası dönüş yoluna geçen sürücüler, İstanbul'u Karadeniz'e bağlayan D-100 kara yolunun Karabük kesiminde araç yoğunluğuna neden oldu.

        28

        Dönüş yolundaki sürücüler, D-100 kara yolunun Eskipazar ilçesi sınırlarından geçen 13 kilometrelik kesiminde yoğunluğa neden oldu. Karadeniz illerinden özellikle İstanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi büyükşehirlere gitmek isteyenlerin kullandığı Kemikli rampalarında arızalanan araçların da etkisiyle trafik oldukça yavaş seyretti.

        29

        Bazı sürücüler de araçlarını kara yolu üzerindeki dinlenme tesislerine ve yol kenarına park edip bekletti. Kontrollerini aralıksız sürdüren Karayolları ve trafik ekipleri, sürücüleri kurallara uymaları ve dikkatli olmaları konusunda uyardı.

        30
        37
        38
        39

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ