Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TAV Havalimanları, yılın ilk 3 ayına ait finansal ve operasyonel sonuçlarını paylaştı.

TAV Havalimanları'nın konsolide cirosu, bu dönemde 379 milyon euro oldu. Dış hat trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak 9,8 milyona ulaşan şirketin, aynı dönemde iç hat trafiği de yüzde 4 artışla 8 milyona geldi.

"Mevsimsellik yüksek oranda etki ediyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, ilk çeyreğin Antalya'da normalden daha soğuk geçtiğini, Paskalya takvimi ve Ramazan Bayramı trafiğinin sonuçları etkilediğini belirtti.

Kaptan, mevsimselliğin yüksek oranda etki ettiği bir sektör içinde faaliyet gösterdiklerini, yıllık dış hat yolcularının yüzde 13'ünü birinci çeyrekte, yüzde 39'unu ise üçüncü çeyrekte ağırladıklarını, yaz sezonunun canlı geçmesini beklediklerini kaydetti.

Antalya'da yaptıkları terminal ve hava tarafı yatırımlarını bu ay tamamladıklarına değinen Kaptan, "Planladığımız ek yatırımlarla, imtiyaz süremiz içinde havalimanının kapasitesini 80 milyon yolcunun üstüne çıkaracağız. Antalya Havalimanı'nın uzun vadeli proje finansmanı kredisi için bankalarla anlaşmamızı da imzaladık. Akdeniz'in en büyük turizm destinasyonu Antalya'da hem misafirlerimizi ağırlayacağız hem de yatırımcılarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ