Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Temizlik yapanların korkulu rüyası: Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkartılır? Kıyafetlerden çamaşır suyu lekesini çıkarma yöntemi ile bu kabusa son!
        1

        "Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?" sorusuyla karşılaşıyorsanız muhtemelen temizlik bağımlılarından birisiniz demektir. Temizlik esnasında başa gelen tatsız durumların en başında gelen bu talihsizlik kıyafetlerinizi berbat etmeye yetebilir. Özellikle temizlik yapanların sıklıkla karşılaştığı ve şikayet ettiği bu durumdan sanılanın aksine kurtulmanın yolu var. Peki nasıl? Bazı yöntemlerle çamaşır suyu lekelerinden kurtulmak sanılanın aksine, birçok lekeden daha kolay. İşte çamaşır suyu lekelerinden kurtulmak için ihtiyacınız olan taktikler

        2

        *Çamaşır suyu lekelerinden beyaz sirke, metil alkol, Sodyum tiyosülfat gibi malzemelerle kurtulmak mümkün!

        3

        ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ NASIL ÇIKAR?

        Sizde çamaşır suyu lekelerinden bıkıp usanandınız mı? Eğer sıklıkla çamaşır suyunun azizliğine uğrayanlardansanız doğru adrestesiniz. Çünkü çok şaşıracağınız pratik yöntemlerle karşınızdayız. Aslında çamaşır suyu lekesini çıkarmak o kadar kolay ki hiç zorluk çekmeden tek madde kullanmak suretiyle bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik bir gecede çamaşır suyu lekesinden kurtulma şansı yakalamanız mümkün. Nasıl mı?

        4

        İşte yapmanız gereken birkaç şey:

        Öncelikle biraz metil alkol ve pamuk temin etmeniz gerekir.

        Metil alkol dolu olan kabın içerisine pamuğu batırın.

        Pamuğu çamaşır suyu lekesinin olduğu kısma bırakın.

        Bu şekilde bir gece bekletin.

        Ertesi gün eşya üzerindeki çamaşır lekesinin tamamen arındığını görebilirsiniz.

        5

        Sırasıyla aşamalı şekilde bu uygulamayı gerçekleştirmek suretiyle, çamaşır suyu lekesinden kolaylıkla kurtulmanız mümkün. Hangi eşya olursa olsun bu uygulamayı rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

        6

        ÇAMAŞIR SUYU LEKESİNDEN KURTULMAK İÇİN YÖNTEMLER

        Beyaz sirke

        Beyaz sirke çamaşır suyu lekesinden kurtulmak için ilk başvurulacak yöntemlerden olabilir. Önce çamaşır suyu lekesinin bulaştığı kumaşı suyla durulamalısınız. Ardından bir bez parçasını beyaz sirkeye batırarak iyice nemlenmesini sağlayın. Bu bezi lekenin olduğu bölgeye uygulayın ve leke çıkana kadar işleme devam edin.

        7

        Metil alkol

        Çamaşır suyu lekeleriyle savaşırken başvurabileceğimiz bir yöntem de metil alkoldür. Ancak metil alkol kullanırken dikkatli olunması gereken bir maddedir. Kullanırken çocuklarınızdan uzak tutulması tavsiye edilir.

        8

        Metil alkol kullanırken şu adımları uygulayın:

        Uygulamaya geçmeden önce maske ve eldiven kullanmanız gereklidir.

        Bir kap içerisine metil alkol doldurun.

        Lekeli kıyafeti düz bir zemine serin, bir pamuk yardımıyla alkolü lekenin bulunduğu yüzeye uygulayın.

        Uyguladıktan sonra kıyafeti bir gün bekletin ve çok düşük bir derecede yıkayın.

        Kuruttuğunuzda çamaşır suyu lekesinden kurtulmuş olacaksınız.

        Ancak metil alkolü kullanırken dikkatli olun, cildinizi tahriş edebilir.

        9

        Sodyum tiyosülfat

        Çamaşır suyu lekelerinden kurtulmak için başvurabileceğiniz bir yöntem de sodyum tiyosülfattır. Bu ürünü internet üzerinden ya da marketlerden temin edebilirsiniz. Bir kabın içine su ekledikten sonra 2 yemek kaşığı sodyum tiyosülfat ilave edin. Lekenin bulunduğu yüzeye uygulayıp çamaşırınızı düşük ayarda yıkayın.

        10

        Güneş ışığı

        Çamaşır suyu lekelerini çıkarmak için denenebilecek bir yöntem de güneş ışığıdır. Çamaşır suyu lekesi olan kumaşı güneş ışığı alan bir bölgeye bırakırsanız kumaşın rengini ağartarak lekenin yok olmasını sağlayabilirsiniz. Diğer teknikler kadar tercih edilmese de sonuç alamadığınız durumlarda için deneyebilirsiniz.

        11

        Kumaş Boyası

        Tüm yöntemleri kullanıp sonuç alamadıysanız lekenin bulaştığı bölgenin renginde bir kumaş boyası alarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Böylece çamaşır suyunun bıraktığı izden kurtulabilirsiniz.

        12
        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ