Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ kurası ne zaman çekilecek ve kura çekimi (çekilişi) hangi gün ve tarihte yapılacak? 2022 TOKİ başvuru tarihleri ne zaman, başvurular hangi tarihte ve hangi gün bitecek, ne zamana kadar yapılır?
        1

        TOKİ sosyal konut kapsamında; 81 il ve tüm ilçelerde 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yapılacak. TOKİ sosyal konut projesi başvurularının başlamasıyla vatandaşlar TOKİ son başvuru tarihini araştırmaya başladı. Peki, TOKİ başvuruları ne zamana kadar yapılacak, ne zaman bitiyor? TOKİ sosyal konut kura çekimi ne zaman? İşte detaylar haberimizde...

        2

        TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

        Düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri açıklandı. TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayıp 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecektir.

        Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile belirlenecektir.)

        3

        TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        Bakan Murat Kurum katıldığı bir canlı yayın programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum 2022'nin kasım ayında etap etap başlayacak kura çekiminin 2023 mart ayında tamamen sonlanacağını açıkladı.

        4

        TOKİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

        TOKİ Sosyal Konut Projesi 250 bin konut detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Alt ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak olan Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı TOKİ başvuruları, Ziraat-Halk Bankası şubelerinden ve e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak.

        TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        5

        BAŞVURULAR'DA T.C KİMLİK DETAYINA DİKKAT!

        Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular kademeli olarak alınacak.

        T.C. kimlik numarasının son hanesi; 0 olan vatandaşlar 14 Eylül Çarşamba, 2 olan vatandaşlar 15 Eylül Perşembe, 4 olan vatandaşlar 16 Eylül Cuma, 6 olan vatandaşlar 17 Eylül Cumartesi, 8 olan vatandaşlar 18 Eylül Pazar, 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecek.

        TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU DETAYLARI

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ