Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bilim Kurulu toplanıyor! SON DAKİKA: Yeni yasaklar gelecek mi?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Toplantıda artan koronavirüs vakalarının ardından Ramazan ayında uygulanması planlanan yeni tedbirlerin ele alınması bekleniyor. Toplantının ardından Bakan Koca açıklama yapacak.

         40 günde patladı! Yeni koronavirüs tedbirleri masaya yatırılacak
        40 günde patladı! Yeni koronavirüs tedbirleri masaya yatırılacak Haberi Görüntüle

        Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Koca başkanlığında toplanırken, yarın da Kabine Toplantısı'nda yeni koronavirüs tedbirleri görüşülecek. 1 Mart'ta başlayan normalleşme adımları sonrası, Türkiye genelinde koronavirüs vakaları arttı. 1 Mart'ta 9 bin 891 olan günlük vaka sayısı 10 Nisan'da 52 bin 676'ya ulaştı. Gözler ise bu hafta yapılacak iki önemli toplantıda olacak. İlk olarak Bilim Kurulu toplanırken, ardından da Kabine Toplantısı'nda Ramazan ayında uygulanacak önlemler değerlendirilecek.

        REKLAM

        BAKAN KOCA'DAN İŞARET

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İl sağlık yöneticilerimizle salgın sürecini değerlendirdik. İstanbul’da Mart başına göre vaka sayıları yaklaşık 10 kat arttı. Ülkemizde vakaların yaklaşık yüzde 40’ı İstanbul'da. İstanbul’un durumu ülkemizin durumunu belirliyor. İstanbul’u koruyabilirsek ülkemizi de koruyabileceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ