Trump'tan Venezuela'ya karadan müdahale sinyali
ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis'te basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Trump, Venezuela konusunda denize hakim olduklarını söylerken, şimdi ise karaya baktıklarını ifade etti. ABD Başkanı diğer yandan, Çin ile bir ticaret savaşı içinde olduklarını söyledi
ABONE OLABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis'te basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
ABD Başkanı, Venezuela ile süren gerileme ilişkin konuşurken, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'na (CIA) Venezuela'da faaliyet göstermesi konusunda yetki verdiğine ilişkin bilgiyi teyit etti.
Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik bir adım atılıp atılmayacağına dair soruya ise "Böyle bir soruya yanıt vermem gülünç olur. Ancak, bence Venezuela sıcaklığı hissediyor." dedi.
ABD Başkanı, Venezuela konusunda denize hâkim olduklarını söylerken, şimdi ise karaya baktıklarını dile getirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, şu anda Çin ile bir ticaret savaşının içinde olduklarını belirtti.
Trump, Beyaz Saray'da ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi ve tarifelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Birkaç hafta içinde yapacağı Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesinde bir anlaşmaya varılamazsa Çin ile uzun süreli bir ticaret savaşına girilip girilmeyeceğine yönelik soru üzerine Trump, "Şu anda içindeyiz. Gümrük vergimiz olmasaydı, savunmamız olmazdı." diye konuştu.