Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Türk Kızılay İç Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü, ramazanda kan stoklarını yeterli seviyede tutmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda vatandaşların yoğun olduğu bazı noktalarda stant ve mobil araç konumlandıran Türk Kızılay, iftar öncesi ve sonrası kan bağışçılarını bekliyor.

Bölgedeki 7 ilde 133 personelle her gün yaklaşık 47 hastaneye kan ve kan bileşeni transferi gerçekleştiren Türk Kızılay ekipleri, bağışlanan kanlarla binlerce hastaya umut oluyor.

KAN BAĞIŞINDA AZALMA

İç Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdür Vekili Mustafa Narin, zorlu hava şartlarında, yaz tatili dönemlerinde ve ramazan ayında kan bağışında azalma olduğunu söyledi.

Türk Kızılay olarak ramazana hazırlandıklarını ve bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Narin, kan bağışında bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Kan bağışı konusunda İç Anadolu'nun genel olarak iyi bir durumda olduğunu anlatan Narin, şunları kaydetti: "İç Anadolu halkına bir kere daha buradan teşekkür ediyoruz. Bu konuda desteklerini bizden hiç esirgemediler. Bu da artarak devam ediyor. Kan stoklarımız için ramazandan önce ciddi çalışmalarımız oldu. Stoklarımızda hazırlıklıyız ama ramazandan dolayı bir düşüş oluyor. Bununla ilgili desteklerini tekrar hissedersek hastalar için çok iyi olur. Ramazan ayı gibi dönemlerde bazen sıkışıklık olabiliyor ama genel olarak İç Anadolu çok iyi durumda. Ramazan ayında da desteklerini bekliyoruz. Biliyorsunuz kan sürekli bir ihtiyaç. Bu bağlamda ramazanda da hastalarımızın kan ihtiyacı devam ediyor."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ