Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Türkiye'yi sarsan cinayette kahreden veda! Doktor Ekrem Karakaya son yolculuğuna uğurlandı - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika... Konya Şehir Hastanesi'nde dün yaşanan dehşette, Hacı Mehmet Akçay Doktor Ekrem Karakaya'yı silahla yaralarken, kafasına ateş ederek intihar girişiminde bulundu.

        Kan donduran olayda doktor Karakaya ve saldırgan hayatını kaybetti. Yunak ilçesi İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Akçay'ın, annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu Doktor Ekrem Karakaya'yı taşıma ruhsatlı silahıyla vurduğu öğrenildi.

        KAYSERİ'DE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

        Doktor Ekrem Karakaya için bugün memleketi Kayseri'de cenaze töreni düzenlendi. Yürek yakan görüntülerin ortaya çıktığı törende ise gözyaşları sel oldu. Törene Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı.

        Evli ve 2 çocuk babası Dr. Karakaya'nın cenazesi, memleketi Kayseri'nin Develi ilçesine getirildi. Dr. Ekrem Karakaya için Develi Çarşı Camisi´nde tören düzenlendi.

        Fotoğraf: DHA

        Törene Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri, sağlık çalışanları, Karakaya'nın eşi Günseli Ekinci Karakaya, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Fotoğraf: İHA

        'DOKTOR TEDAVİ EDER, ŞİFA VEREN ALLAH'TIR'

        Cenazede konuşan Karakaya'nın kardeşi Mehmet Murat Karakaya, "Kardeşim Ekrem'e menfur bir saldırı sonucu devlet erkanı şehitlik mertebesi verdi. İnşallah kardeşimiz şehittir. Bir şey hatırlatmak istiyorum. Tedavi etmek ve şifa vermek farklı şeyler. Doktor tedavi eder, şifa veren Allah'tır. Ekrem kardeşim saldırganın annesini tedavi etmiş. Anjiyo tehlikeli hastalıklar. Annesi vefat etmiş. Ancak oğlu, annesi vefat ettikten sonra şifayı Ekrem'de bulmuş 'senin yüzünden vefat etti, seni öldüreceğim' demiş. Biz bunu lanetliyoruz. Ekrem kardeşim her doktor gibi hastasını muayene etmiş, onunla en güzel şekilde ilgilenmiş ve doktorluk şahsiyetini en yükseklere taşımıştır. Ekrem kardeşim 23 yıldır doktorluk yapıyor. İnanın kendisiyle 1 hafta 10 gün birlikte tatil yapmadık. 7/24 çalışmıştır. Şahidim" diye konuştu.

        Kılınan cenaze namazının ardından üzerinde şehit notu yazan Dr. Ekrem Karakaya´nın tabutu, cenaze aracıyla ilçe mezarlığına götürüldü. Dr. Karakaya, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Fotoğraf: DHA

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Konya'da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Ekrem Karakaya´nın ailesiyle telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktor Ekrem Karakaya´nın menfur bir saldırı sonucu vefat etmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, merhuma Allah´tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi. Erdoğan, doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve en üst düzeyde cezalandırılması için gereken adımları en güçlü şekilde atmaya devam edeceklerini belirtti.

        BAKAN KOCA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın Konya'da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin, "Terörle verdiğimiz sınavı hep birlikte sağlıkta şiddet için de vereceğiz. Hiçbir hekim arkadaşım hiçbir çalışan arkadaşım asla yalnız olduğunu hissetmemeli." dedi.

        Karakaya'nın, Kayseri'nin Develi ilçesindeki cenaze törenine katılan Koca, Şehir Mezarlığında gazetecilerin sorusu üzerine, tarifsiz bir acı yaşadıklarını, başkasının yaşamını korumak için yemin eden bir hekimin canına kıyıldığını söyledi.

        Bir baba, bir evlat, bir eş, bir hekimin hayattan kopartıldığını belirten Koca, şunları kaydetti:

        "Canice katledildi. Şehidimiz, doktor Ekrem Karakaya'ya Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine, yakınlarına, sağlık camiamıza başsağlığı diliyorum. Terörle verdiğimiz sınavı hep birlikte sağlıkta şiddet için de vereceğiz. Hiçbir hekim arkadaşım, hiçbir çalışan arkadaşım asla yalnız olduğunu hissetmemeli. Devlet iradesinin bütün gücüyle yanımızda olduğunu bilelim. Vatandaşlarımıza, halkımıza özellikle hekim arkadaşlarımıza, sağlık çalışanlarımıza daha çok saygı ve özellikle önemli bir tutum bekliyorum. Sağlık çalışanlarımıza, hekim arkadaşlarımıza kalkan her el toplumumuzun, halkımızın canına kast etmiş anlamına gelir. Milletimiz başı sağ olsun." diye konuştu.

        'BAYRAM İZNİ ALMAYACAĞIM, NÖBETLERİM VAR' DEMİŞ

        Ağabey Mehmet Murat Karakaya da 23 yıllık doktor olan kardeşinin bugüne kadar fedakarca çalıştığını dile getirdi.

        Kardeşinin çalıştığı tüm hastanelerdeki vatandaşların buna şahit olduğunu anlatan Karakaya, "Biz kardeşimizle yılda 7 gün bile tatil yapamadık, vakit geçiremedik. Pazar günü üç saatlik bir görüşme yaptık, 'Bayram izni alamayacağım, nöbetlerim var.' dedi. Pazar günü Konya'ya döndü, çarşamba günü şehit oldu. Sağlık Bakanı'mız yanımızda, Cumhurbaşkanı'mız aradı, bakanlarımız aradı. Sağlık çalışanlarımız emin olsun Ekrem kardeşimiz çalıştı, gayret gösterdi. Bin resmi hastası varsa bin de gayri resmi hastası vardı. Ayak ağrılarından boğaz ağrılarına kadar herkesin sorularına cevap verirdi ya da doktor önerirdi. İmanlıydı, ihlaslıydı, ibadetine devam ederdi, beş vakit namazlıydı, milletin derdiyle dertlenirdi. Mevlam rahmet eylesin, bizlere de metanet versin." dedi.

        HASTANE ÖNÜNDE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

        Karakaya için görev yaptığı hastane önünde gıyabi cenaze namazı kılındı. Konya Şehir Hastanesi'nde, Hacı Mehmet Akçay'ın silahlı saldırısında yaşamını yitiren Kardiyoloji Uzmanı Karakaya için doktorlar ve sevenleri hastane önünde saf tuttu.

        Öğle vakti kılınan gıyabi cenaze namazının ardından doktorlar, hayatını kaybeden meslektaşları için dua etti.

        'CENAZEMİZ VAR' YAZISI ASILDI

        Dr. Ekrem Karakaya'nın görev yaptığı hastanede silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından olayın yaşandığı klinik, kapısına 'Cenazemiz var. Hasta bakılmayacaktır' yazısı asılarak, kapalı tutuldu.

        Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay (39), iddiaya göre, 7 Haziran günü kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde anjiyo ameliyatı sonrası yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay'ın (58) ölümünden sorumlu tuttuğu kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'yı tabancayla vurarak öldürdü. Akçay ardından, silahın namlusunu başına dayayıp tetiği çekerek intihar etti.

        Fotoğraf: DHA

        Saldırının ardından sağlık çalışanları 7- 8 Temmuz tarihleri arasında iş bırakma eylemi kararı aldı.

        Bu nedenle bugün başta saldırının yaşandığı Konya Şehir Hastanesi olmak üzere hastanelerde acil servisler dışında hizmet verilmiyor.

        Konya Şehir Hastanesi'nde saldırının gerçekleştiği kardiyoloji kliniğini kapısına, 'Cenazemiz var. Hasta bakılmayacaktır' yazısı asıldı. Kliniğin kapısı da kapalı tutuldu.

        Saldırıyı gerçekleştiren Hacı Mehmet Akçay'ın cenazesi bugün sabah saatlerinde Yunak ilçesi Koçyazı Mahallesi'nde mahalle mezarlığına defnedildi.

        *Haberin görseli DHA tarafından servis edilmiştir

         Konya Şehir Hastanesi'nde dehşet! Doktoru vurdu, intihar etti!
        Konya Şehir Hastanesi'nde dehşet! Doktoru vurdu, intihar etti! Haberi Görüntüle
         Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesinin ardından hekimler 2 gün iş bırakıyor
        Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesinin ardından hekimler 2 gün iş bırakıyor Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ