Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üç aylar ne zaman başlayacak 2023? Recep, Şaban, Ramazan ayları ne zaman başlıyor 2023?
        1

        İslamiyet'te özel sayılan üç aylar, Recep, Şaban ve Ramazan olarak isimlendirilir. Müslümanlar bu dönemi ibadet ve dua ile geçirir. Ayrıca Recep ayı, Regaib Kandili ve Miraç Kandili'ni; Şaban ayı Berat Kandili'ni ve Ramazan ayı da Kadir Gecesini barındırır. Bu sebepten dolayı, üç aylar daha da özel sayılır. Peki 2023 yılında üç aylar ne zaman başlıyor? İşte, tüm detaylar...

        2

        ÜÇ AYLAR NEDİR?

        Recep, Şaban ve Ramazan olarak isimlendirilen üç aylarda; Müslümanlar günlük hayatına sorgulama, yenileme ve zenginleştirme suretiyle kendi iç dünyalarına dönerler.

        İslam Ansiklopedisi, üç aylar hakkında şunu söylüyor;

        "Üç ayların faziletine dair Hz. Muhammed'den nakledilen rivayetlerin yanı sıra dinî kültürde mübarek sayılıp kutlanan Regaib, Mi‘rac, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda yer alması üç aylara ayrı bir önem verilmesine, ibadet, dua, zikir ve hayırlı işlerle daha fazla meşgul olunarak dinî duyarlılığın daha yoğun olarak yaşanmasına zemin hazırlamıştır."

        3

        ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        Recep, Şaban ve Ramazan; üç aylar olarak ifade ediliyor. Buna göre; üç ayların ilki olan Recep ayı 23 Ocak 2023 Pazartesi günü, Şaban ayı 21 Şubat Salı, Ramazan ayı ise 23 Mart Perşembe günü başlayacak.