Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uçak kazası şehitleri toprağa verildi

        Isparta'nın Yalvaç ilçesinde CN-235 CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucuşehitolan Teknisyen Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Kadir Arlı, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

        AA'nın haberine göre; şehit Arlı'nın (39) Türk bayrağına sarılı tabutu, töreninin yapılacağı Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Havva, eşi Berna, kızı Duru, ağabeyi Gültekin Arlı ve yakınları da törenin yapılacağı caminin avlusunda Eskişehir Valiliği tarafından kendileri için ayrılan taziye çadırına geçti.

        Törene, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu ile diğer yetkililer katıldı.

        Şehidin kızı Duru, İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan namazın ardından top arabasına konulan babasının tabutunu öptü.

        Şehit Ömer Kadir Arlı'nın cenazesi, Vişnelik Hava Şehitliği'ne defnedildi.

        "TOMURCUK OĞLUM, BİZİ BIRAKIP NEREYE GİTTİN?"

        Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı(34) için de memleketi Ordu'nunAltınordu ilçesi Ulu Cami'de cenaze töreni düzenlendi.

        Anne İnci ile baba Mehmet Şefik Odabaşı, cenazenin camiye getirilişi sırasında gözyaşı döktü.

        İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Odabaşı için dua edildi.

        Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda cenaze nakil aracına konuldu.

        Bu sırada, anne Odabaşı, "Gencecik oğlum, tomurcuk oğlum, bizi bırakıp da gittin." diyerek ağladı. Şehidin eşi Özlem Odabaşı da oğlu Rüzgar ile törende yer aldı.

        Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın cenazesi, Eskipazar mevkisindeki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

        Cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, milletvekilleri, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

        "EŞİM ŞEHİT OLDUĞU İÇİN MUTLUDUR"

        Isparta'nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucundanşehitolan uçağın pilotu Binbaşı Ümit Karamustafa için baba evinde helallik alınması sırasında gözyaşları sel oldu. Şehidin kızları Öykü(11) ve Masal'ın(8) gözyaşları herkesi ağlattı.

        İHA'nın haberine göre; Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığından dün saat 11.03'te planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50'de radar irtibatı kesildi. Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sonrasında saat 14.30 sıralarında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağın enkazına ve üç askerin naaşlarına ulaşıldı. Kazadaşehitolan askerlerden Binbaşı Ümit Karamustafa'nın naaşı, Ordu-Fatsa ilçesindeki evine getirildi. Burada ailesi, akrabaları ve dostlarından helallik alındı.

        Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde bulunan evlerinin önünde eşi Meryem ve kızları Öykü ve Masal ile babası Sebahattin, annesi Nezaket Karamustafa taziyeleri kabul ettiler.

        Şehidin eşi Meryem Karamustafa, "Eşimşehitolduğu için mutludur, herkes hakkını helal etsin" diyerek ağıtlar yaktı.

        Kızları Öykü ve Masal'ın sesli ağlamaları ise cenaze törenine katılanları duygu dolu anlar yaşattı. Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can'ın duasının ardındanŞehitBinbaşı Ümit Karamustafa, Hükümet Konağı önünde düzenlenen cenaze törene için alana götürüldü.

        ESKİŞEHİR 1. ANAJET ÜSSÜ'NDE TÖREN DÜZENLENDİ

        Isparta'nın Yalvaç ilçesi yakınında düşen CASA tipi askeri nakliye uçağında şehit olan Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa, Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ile Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı için Eskişehir'de görev yaptıkları 1. Ana Jet Üssü Komutanlığında tören düzenledi. Binbaşı Karamustafa ile Yüzbaşı Odabaşı'nın cenazeleri törenin ardından memleketleri Ordu'ya gönderildi. Şehit Astsubay Arlı ise Eskişehir'de toprağa verilecek.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Can Hacıoğlu'nun haberine göre; dün (ÇARŞAMBA) Eskişehir'den kalktıktan sonra Isparta'nın Yalvaç ilçesi yakınlarında düşen CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağında şehit olan 3 askerin cenazeleri akşam askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na getirildi.

        REKLAM

        Şehit Binbaşı Ümit Karamustafa (39), Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı (34) ve Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı (39) için bugün Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Havanın yağışlı olması nedeniyle uçak hangarında yapılan törende şehit Binbaşı Karamustafa'nın eşi Meryem Karamustafa ve kızları Öykü ile Masal, şehit Yüzbaşı Odabaşı'nın eşi Özlem Odabaşı ve oğlu Rüzgar, şehit Astsubay Arlı'nın eşi Berna Arlı ile çocukları Ömer ve Duru ile şehitlerin diğer yakınlarına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri eşlik etti. Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de katıldı.

        Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları askerlerin omzunda törenin yapıldığı alana getirildi. 1. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Gül'ün yaptığı konuşmanın ardından Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek dua etti. Şehitlerin yakınları tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Şehitlerden Binbaşı Ümit Karamustafa ve Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın cenazeleri, törenin ardından toprağa verilmek üzere askeri uçakla memleketleri Ordu'ya götürüldü. Şehit Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Kadir Arlı ise bugün öğlen Eskişehir Reşadiye Cami'de kılınacak namazdan sonra Hava Şehitliği'nde toprağa verilecek.

        ŞEHİTLERİN CENAZELERİ MEMLEKETLERİNE ULAŞTI

        Isparta'da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçağın düşmesi sonucuşehitolan Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ve Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın cenazeleri, memleketleri Ordu'ya getirildi.

        Eskişehir'deki törenin ardından Karamustafa (39) ile Odabaşı'nın (34) naaşları, askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na getirildi.

        ŞehitKaramustafa'nın babası Sebahattin Karamustafa ve annesi Nezahat Karamustafa ileşehit Odabaşı'nın babası Mehmet Şefik Odabaşı ve annesi İnci Odabaşı ileşehiteş ve çocukları da askeri uçakla havalimanına geldi.

        Havalimanındaki karşılama töreninde, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,şehitlerin ailelerine taziyelerini iletti.

        Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, meslektaşlarının omzunda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu.

        REKLAM

        Bu sırada,şehitaileleri ve yakınları gözyaşı döktü.

        Törenin ardından son yolculuklarına uğurlanmak üzere Karamustafa'nın naaşı Fatsa ilçesine, Odabaşı'nın cenazesi Altınordu ilçesine gönderildi.

        Törene,şehitlerin yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı Canikli, Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, milletvekilleri, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile diğer ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ