Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Rusya'da petrol yangını! Ukrayna mı yaptı? Ukrayna Rusya haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, petrol boru hattı şirketi Transneft'e ait tesiste gece 2'de yangın meydana geldi. Acil Durumlar Bakanlığı, yangında yaralanan olmadığını açıkladı.

        Daily Mail'in haberine göre Ukrayna sınırının kuzeydoğusunda, Sumy ve Chernihiv yakınlarındaki yangın hakkında Rusya Acil Durumlar Bakanlığı önce ayrıntılarını yayınladı, ardından bu paylaşımı geri çekti. Bu durum yangınların Ukrayna saldırısı sonrası yaşanmış olabileceği ihtimalini düşündürdü.

        Haberde ikinci yangının da çıktığı ve bunun da Ana Roket ve Topçu Müdürlüğü'nün 120. cephaneliğinde çıktığı bilgisine yer verildi.

        UKRAYNA DAHA ÖNCE DE PETROL RAFİNERİSİNİ VURMUŞTU

        1 Nisan'da Rusya’da Belgorod şehrinin valisi Vyaçeslav Gladkov, yaptığı yazılı açıklamada, şehirdeki petrol rafinerisinde yaşanan patlama nedeniyle yangın çıktığını söylemişti.

        Yangının, alçak irtifada uçarak Rusya’ya giren Ukrayna ordusuna ait helikopterlerin saldırısı neticesinde gerçekleştiğini belirten Gladkov, rafineride yaşanan patlama nedeniyle ölü veya yaralının bulunmadığını kaydetmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ