Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ürdün, Almanya'ya enerji alanında iş birliği çağrısı yaptı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ürdün resmi haber ajansı PETRA'ya göre, Harabişe, Berlin'de Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck ile bir araya geldi.

        Görüşmede, iki ülkenin enerji alanındaki ilişkileri masaya yatırıldı.

        Harabişe, elektrik ara bağlantı projesinin uygulanması için Almanya'ya inisiyatif alma ve Ürdün ile iş birliği yapma çağrısında bulunarak, bu konudaki iş birliğinin önemini vurguladı.

        Enerji sektöründe yenilenebilir enerji ve hidrojen alanındaki projelerin değerlendirildiği görüşmede, Ürdün'de Enerji Akademisi kurulması kararlaştırıldı.

        Ürdün'ün enerji alanında eğitim için bölgesel bir merkez olması yönündeki çabalarına işaret eden Harabişe, ülkelerin enerji sürdürülebilirliğini sağlamak adına ortak bir seçenek bulmak için net adımlarla uyumlu çabalara ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

        Alman Bakan Habeck de Ürdün'ün uluslararası ilişkilerdeki açık rolüne dikkati çekerek özellikle elektrik ara bağlantısı konusunda ortak eylemi güçlendirmek gereğini ifade etti.

        Enerji güvenliğinin sağlanması için Ürdün'le iş birliği içinde çalışacaklarını söyleyen Habeck, Almanya'nın ortak projelere desteğini teyit ederek gelecek dönemde de Enerji Akademisi'ne her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ