Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Atletizm Usain Bolt, bir futbol kulübüyle anlaştığını açıkladı! - Futbol Haberleri

        Kariyerinde 8 olimpiyat altın madalyası bulunan, 100 ve 200 metrede dünya rekorlarını elinde tutan Jamaikalı Usain Bolt sürpriz bir açıklama yaparak gündeme oturdu. Jamaikalı sprinter, bir futbol takımıyla anlaşma imzaladığını, bunun hangi takım olduğunu ise bugün açıklayacağını duyurmuştu. Efsanevi sporcunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda Bolt'un,UNICEF'in yardım organizasyonu olan Soccer Aid ile 10 Haziran 2018'de Old Trafford'daki mücadelede maça çıkacağı duyuruldu.

        Bolt, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "UNICEF adına Soccer Aid yardım etkinliğinde yer alacağım için çok heyecanlıyım. Hazır ol Robbie Williams." ifadesini kullandı.

        Yardım maçında, sinema dünyasından Will Ferrell, Woody Harrelson, Mike Myers, şarkıcı Niall Horan ile eski futbolcular Diego Armando Maradona, Zinedine Zidane, Luis Figo, Ronaldinho başta olmak üzere sanat ve spor camiasından birçok ismin sahaya çıkması bekleniyor.

        Fiyatları 10 ile 50 sterlin arasında belirlenen ve geliri UNICEF'e bağışlanacak yardım maçının biletleri, Manchester United Kulübünün internet sitesinden satışa sunuldu.

        MAMELODI SUNDOWS İDDİASI

        Bolt'un, bir ay kadar önce deneme antrenmanlarına çıktığı Güney Afrika ekibi Mamelodi Sundows'la da profesyonel sözleşme imzalaması bekleniyor. Kulübün resmi Twitter hesabından dün yapılan bir paylaşımda Usain Bolt'un fotoğrafı kullanılmış ve "Futbol artık eskisi gibi olmayacak" ifadelerine yer verilmişti. Bu paylaşım, Bolt'un, Sundows'la sözleşme imzalandığı iddialarını beraberinde getirmişti.

        Sıkı bir futbolsever olan ve İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ı tuttuğunu sık sık dile getiren Bolt, daha önce birçok kulübe ziyaretlerde bulunmuştu. Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da deneme idmanlarına çıkacağına yönelik haberler bulunan Bolt, daha önce İngiliz basınına konuşmuştu.

        REKLAM

        Emekliliğinde ne yapacağıyla ilgili ısrarlı sorulara esprili bir yanıt vererek, "Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho'dan telefon bekliyorum. Sanırım transfer döneminin son gününü bekliyor." dedi.

        100 metrede (9.58) ve 200 metrede (19.19) dünya rekorlarını elinde tutan Jamaikalı atlet, İngiltere'nin başkenti Londra'da 4-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda son kez piste çıkmıştı.

        HEYKELİ DİKİLMİŞTİ

        Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinden yapılan açıklamaya göre 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ardından kariyerini noktalayan Bolt'un bronz heykeli, başkent Kingston'daki Jamaika Ulusal Stadyumu'nun önüne konuldu. 31 yaşındaki Bolt, erkekler 100 metre (9.58 saniye) ve 200 metre (19.19) dünya rekorlarını elinde tutuyor.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ