Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yanlış iğne dosyası AİHM'ye taşındı

        İzmirli Güldane Telli, 2009 yılında yaşadığı Mardin Kızıltepe’de 10 yaşındaki kızı Gülizar Tunç’u ateş ve kusma şikâyetiyle hastaneye götürdü. Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre iddiaya göre, doktorlar küçük kıza menenjit teşhisi koydu ve iğne yaptı.

        Durumu ağırlaşan küçük Gülizar, sevk edildiği Diyarbakır’da hayatını kaybetti. Yürüyerek hastaneye götürdüğü kızının 7 gün sonra cenazesini alan gözü yaşlı anne, Gülizar’ın yanlış iğne sonucu öldüğünü iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

        Adli Tıp Kurumu raporuna göre çocuğun ölüm nedeni belirlenemedi ve takipsizlik kararı verildi. Güldane Telli, kızının dosyasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıdı. AİHM, olayın incelenmesi yönünde karar aldı.Kararın ardından anne Telli bir de tazminat davası açtı. Anayasa Mahkemesi ve Danıştay, tazminat talebini reddetti. Yılmayan ve dosyayı tekrar AİHM’ye taşıyan anne, gözyaşları içinde şunları söyledi:

        “Gerekirse mahkeme kararı ile kızımın mezarı açılsın, ölüm nedeni belirlensin. Beni en çok üzen, iğneleri vuran doktorun ifadesi dahi alınmadı. Şimdi başka hastanede çalışıyor ve başka çocukların hayatını tehlikeye atıyor. Kızımın ölümüne neden olanlar bir gün hukuk önünde hesap verecek. Son nefesime kadar davanın peşini bırakmayacağım.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ