Fırtına tüm Türkiye'yi vurdu
Öğle saatlerinden itibaren etkisini arttıran fırtına, tüm Türkiye'de etkili oluyor
ABONE OLDün sabah erken saatlerden itibaren etkili olan fırtına, tüm Türkiye'de öğle saatlerinden itibaren etkisini daha da arttırdı. Ankara, Eskişehir, Denizli, Konya, Isparta, Bursa ve İzmir'de hayatı olumsuz etkiledi.
Şiddetli fırtına nedeniyle oluşan trafik kazasında Denizli'de 1 kişi hayatını kaybetti. Konya - Ankara karayolunda kum fırtınası nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında ise 2 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Bolu'da uçan çatı ise 1 kişiyi öldürdü 1 kişi ağır yaralandı. Kırıkkale'de de 1 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca fırtına nedeniyle tüm yurtta oluşan kazalarda çok sayıda vatandaş yaralandı.
KONYA - ANKARA KARAYOLUNDA ZİNCİRLEME KAZA
Öğle saatlerinde Konya ve ilçelerinde şiddetli rüzgar ve kum fırtınası etkisini göstermeye başladı. Rüzgarın şiddetiyle kent merkezindeki ve ilçelerdeki ağaçlar, tabelalar devrildi, binaların çatıları uçtu.
Fırtına nedeniyle Konya Ankara karayolunun 60. kilometresinde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kum fırtınasının neden olduğu kazada 2 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.
Yaralılara müdahale etmek için olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, görüş mesafesinin azalması nedeniyle görev yapmakta zorlandı. Yaralılar, yoğun trafik nedeniyle ambulanslarla hastaneye götürülemeyince karşı güzergahtaki araçlara bindirildi.
BOLU
Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı İbrahimözü köyünde fırtınanın, onarımı yapılan evin çatısını uçurması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Safranlar mahallesinde Ali Lafçı (62) ve Mehmet Dilmen (50) isimli vatandaşlar, tek katlı bir evin çatısını onardıkları sırada fırtına çıktı. Şiddetli fırtına nedeniyle çatının bir bölümü uçtu. Fırtına, çatıda bulunan Ali Lafçı'yı 15 metre uzaklıktaki tek katlı bir evin çatısına, Mehmet Dilmen'i de çatıyla birlikte 10 metre uzağa savurdu. Köylüler, yaralanan 2 kişi için ambulans istedi. Köye, Sakarya'nın Taraklı ilçesinden ambulans gönderildi. Durumlarının ağır olması nedeniyle yaralılar, köylüler tarafından Göynük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Ali Lafçı, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralının hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.