Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Anneler Günü’ne 1 hafta kaldı. “Hediye seçmeye vaktim yok” diyenlere e-alışveriş siteleri büyük kolaylık sağlıyor

        Sema EREREN / HT CUMARTESİ

        Mayıs ayı;geldi telaş başladı. Amerika’da 110, ülkemizde 60 yıldır mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl ise önümüzdeki pazar yani 10 Mayıs. “Ne alsak?” diye kara kara düşünülüyor değil mi?

        Malum herkes annesine en güzel, en özel hediyeyi vermek ister ama işten güçten hediye alınacak zaman bulunamaz ve hep son dakikaya sıkıştırılır. Neyse ki artık internet var. Bu sayede mağaza mağaza dolaşmaya gerek kalmadan hediye almak mümkün. Üstelik web’de, günlerce dolaşsanız bile bir arada göremeyeceğiniz binlerce çeşit hediye alternatifi tek bir sayfada önünüze diziliveriyor. İnternetten alışverişin bir diğer avantajı ise hediyenizin istediğiniz gün ve saatte kuryeyle ayağınıza gelebilmesi ki bu aynı zamanda hediyesini şehir dışına yollayacaklara da en pratik yol.

        İnternet elimizin altında büyük kolaylık evet ama mesele şu ki: Ne alacağız? Hemen araştırmalara bir göz atalım, bakalım anneler en çok kendilerine ne hediye alınmasından hoşlanıyor. Geçen yıllarda yapılan bir araştırmaya göre annelerin yüzde 31’i “çocuklarının kendilerine özel olarak yaptığı bir hediyeyi” almayı daha çok istiyor. Yüzde 29’u “kendisine sürpriz yapılmasını” bekliyor. Yüzde 28’i ise “dışarıda ailesiyle birlikte yemek yemekten” mutluluk duyacağını belirtiyor. Başka bir araştırmaya göre ise anneler tarafından en fazla beklenen hediye yüzde 21 oranla mücevher. Onu yüzde 11 ile ayakkabı ve yüzde 9 ile küçük ev aletleri takip ediyor. 18-34 yaş arasındaki genç annelere çiçek, 35 yaş üzeri annelerin dörtte birine giysi ve kıyafet hediye ediliyor.

        Burcunuza göre hediye

        Mücevher, çiçek ve giysi alınan hediyelerin başında geliyor ama siz yine de daha özel bir seçeneğiniz olsun istiyorsanız, astroloğumuz Hande Kazanova’ya kulak verin. İşte annelere hediye seçmeyi kolaylaştıracak burçlara özel hediye rehberi...

        Koç:

        Birlikte katılacağınız sportif faaliyetler, oyunlar, tiyatro, dans gösterileri ve sanatsal faaliyetler onu mutlu edecek birkaç alternatif. Koç annenizi, topuklu şık ayakkabılar, parlak simli sneakerlar, kırmızı ruj, makyaj malzemeleri, gözlük ve saçlarını ön plana çıkaracak şapkalarla çok mutlu edebilirsiniz.

        Boğa:

        Boğa burcu annenizi, bu sene evini güzelleştirecek dekoratif mumlar, evinde kullanacağı farklı aksesuarlar ya da bahçe dekorasyonuna uygun objeler mutlu edebilir. Yine ona alacağınız çiçeksi bir parfüm, güzel şallar, dekoratif mutfak malzemeleri hayatını her daim taze kılacaktır.

        İkizler:

        Kısa yolculuklar bu anneyi heyecanlandırabilir. Güzel bir kitap, küçük ama kullanışlı bir bavul ya da küçük bir laptop onu çok mutlu edebilir. Güzel bir çanta, spor ayakkabılar, günlük kullanımlık bluz veya tişörtler, devamlı iletişimini canlı tutacak akıllı telefonlar, enerjisini dengeleyecek özel taşlardan yapılma kolyeler, yüzükler ve tabii ki güneş gözlükleri bu annenin vazgeçilmezkerinden olabilir.

        Yengeç:

        Her zamankinden farklı olarak ev aletleri yerine, güzel bir bluz, elbise, şapka veya hasırdan ayakkabılarla yazın en şık annesi olabilirler. Güzellik malzemeleri, rujlar, makyaj çantası ve renkli ojeler onları mutlu edebilir. Bir de fotoğraf makinesi iyi bir seçenek olabilir.

        Aslan:

        Uzun zamandır istediği bir berjeri, sehpayı, halı veya güzel bir objeyi Aslan burcu annenize hediye edebilirsiniz. Yine göz önünde olacağı ortamlar için güzel elbiseler, bluzlar, plaj malzemeleri veya çantalar seçenekleriniz arasında olmalı. Bu senenin modası lame veya simli spor şık ayakkabılara bayılabilir.

        Başak:

        Çok canlı renkler olmasa bile farklı renk tonlarından fularlar, şallar hoşlarına gidebilir. Kaliteli bir saat, sosyal ajandalarını iyi organize etmelerine yardımcı olabilir. Kalem etekler, şık net kesimli gömlekler, özel tasarım kaliteli takılar ve cüzdanlar tercihleriniz arasında olmalı.

        Terazi:

        Sosyal ortamları oldukça renkli olan Terazi burcu annenize, bu ortamlarda kullanacağı güzel bir ceket, renkli deri ceket, jean pantolon, etek, topuklu ayakkabılar alabilirsiniz. Yine takılar, makyaj ve saç malzemeleri göz önünde olacakları zamanlarda muhteşem görünmelerini sağlayabilir.

        Akrep:

        Akrep burcu anneleri bu sene toplum önünde olmaktan ve işleri için sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacaklar. Bu yüzden ona alacağınız bir laptop, netbook işlerini hızlandırabilir. Yine bornoz, kokulu mumlar, gümüş materyaller, takılar, şık içki bardakları, yılan derisi cüzdan ilgisini çekebilir.

        Yay:

        Gezmeyi seven Yay annenizi kır piknik alanlarına, etrafta yeşillik ve çiçeklerin bulunacağı yerlere götürebilirsiniz. Bir tatil planı onu bu sene mutlu edecektir. Çok sevdiği bir sanatçının CD’si, spor bir bluz, pantolon, rahat ayakkabılar ya da bisiklet ilgisini çekecektir.

        Oğlak:

        Her zaman klasik olmayı seven bu anneye, şık bir yaka iğnesi, broşu, inci kolye, değerli ama şık takılar, mücevherli saatler, çerçeveler ve ajandalar alabilirsiniz. Sofistike bir tarzları olduğu için iş hayatlarına uyacak değerli kalemler, deri ceketler, planlayıcılar işlerini rahatlıkla görür.

        Kova: Bu sene annenizi yalnız bırakmayın hatta onun kavalyesi olun. Değişik ve farklı olan Kova burcu annenize, her tür teknolojik alet, onu farklı maceraların içine çekecek kitaplar, değişik şapkalar, fularlar alabilirsiniz. Güneş gözlükleri, bandanalar, plaj kıyafetleri ve spor malzemeleri onu mutlu edecek seçenekler olabilir.

        Balık:

        Balık burcu annenize, onu gerçekten önemsediğinizi gösterin. Değişik dekorasyon objeleri, sağlıklı yaşam kitapları, kahve bardakları, çay takımları banyo mumları, parfümler, ayakkabılar, sandaletler, terlikler tercih edilebilir. Çiçekleri seven bu kadına kolay bakabileceği saksı çiçekleri de alabilirsiniz.

        İnternetten hediye seçmenin 5 püf noktası:

        * Özellikle bütçeniz kısıtlıysa istediğiniz fiyat aralığını belirleyerek yola çıkın.

        * Dedektif olun. Annenizin ne istediğini, neye ihtiyacı olduğunu saptamak o kadar da zor olmasa gerek... Hediyenizi sipariş etmeden tüm ipuçlarını toplamakta fayda var.

        * Riske girmek istemeyenlerdenseniz bir beyin fırtınası yaparak annenize sevdiği markalardan, tarzına uygun alternatifler bulabilirsiniz.

        * Online alışveriş sayfasındaki son trendler, en çok satanlar ve en yeniler bölümlerinden fikir almak kolay bir kaçış noktası olabilir.

        * Unutmayın; ayakkabı, çanta, kuyum, terlik, gecelik, sabahlık, zarif bir ceket ve elbette çiçek her daim kurtarıcı parçalardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ