Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Çocukla lüks tatil

        Aysun Öz\GAZETE HABERTÜRK

        Sömestr geldi, çocuklar tatil istiyor.

        Ancak uçak bileti rezervasyonu yaptır, o lazım olur bu lazım olur diye koca valizleri hazırla, saatler öncesinden yola çık, üstüne bir de hava muhalefeti yüzünden uçaklar rötar yapsın, hatta hiç havalanmasın! Vakit kaybettiğinize mi yanarsınız yoksa çocuğun uğradığı hayal kırıklığına mı?

        En önemlisi de çocuğun 2 hafta tatili var ama sizin sadece 2 gün. Böyle kara kara düşünürken, çözüm oğlumdan geldi: “Anne neden tatil bize gelmiyor?” Evet çok iyi fikir. Üstelik uçağa harcayacağımız para ve zamanı lüks bir otelde harcayabiliriz.

        O zaman olmuşken dünyanın en pahalı 4’üncü emlak satışının yapıldığı Boğaz’da olsun.

        Türkiye’nin en pahalı manzarasına bakarak bir hafta sonu geçirelim. Böyle düşünürken de davet Four Seasons Bosphorus’tan geldi.

        Mart ayına kadar 2 kişilik avantajlı bir paketleri varmış. Ve Tibet’in tüm gününü eğlenerek geçireceği büyük bir kapalı havuzları...

        Uludağ’a gitsek bu kadar sevinmez. Nasıl olsa İstanbul’dayız rahatlığıyla bavulumuzu hazırladık.

        Önce mayolar, havuz malzeme ve oyuncakları valizde yerini aldı, sonra birkaç parça üst baş. İlk kez tatile giderken ilaç poşeti daha doğrusu valizi yok yanımızda.

        Nasıl olsa İstanbul’dayız, hastane 10 dakika uzakta. Malum İstanbul’un cumartesi trafiğinde bir yerden bir yere gitmek imkânsız. Ancak metroya atladık, sonra Zincirlikuyu’dan taksiye; toplam 40 dakikada oteldeyiz. Şimdiye kadar Tibet’le hiç 40 dakikada tatile gitmemiştik.

        Four Seasons Bosphorus minik misafirleri için hazırlıklı. Puzzle’lar, boyama kitapları, boyalar hatta topaç bile vardı odada. Kurabiye ve sütü de unutmamışlar...

        Havuzda can yeleği, yemekte çocuklara özel hazırlanmış boyama kitabı görünümlü mönü kitapçığı ve yanında boya kalemleri; yemek boyunca mönüyü boyayabilir.

        İstanbul’da lüks bir otelde tatil konsepti zamandan kazandırdığı, telaşınızı azalttığı gibi, şehirdeki etkinlikleri de kaçırmıyorsunuz. Zira sömestr nedeniyle pek çok etkinlik var. Şehirden ayrılmamak Tibet’e de iyi geliyor.

        BİRAZ UZAKLAŞMAK İSTERSENİZ

        Eğer az da olsa İstanbul’dan uzaklaşmak isterseniz İstanbul’a yakın en iyi kaçış mekânlarından biri Sapanca.

        Yeşillikler içindeki NG Sapanca Wellness & Convention, sömestr tatilinde ailelere eğlenceli bir tatil vaat ediyor. Çocuklar mum boyama etkinliği, maske yapımı, yap-boz yarışması, jenga turnuvası, pizza-kurabiye yapımı, parmak boyama, çizgi sinema seyri gibi keyifli aktivitelerden aktivite beğenebilecek. Ayrıca sağlıklı beslenme, sebze ve meyvelerin faydalarının anlatıldığı öğretici etkinlikler de var.

        Çocuklar aktivitelere katılırken anne-babalar, orman içinde doğa yürüyüşleriyle tertemiz havanın tadını çıkarabilir ya da dünyanın ‘En Lüks SPA 2015’ ödülünün sahibi SPA’sında dinlenebilir.

        ‘SPOR DA YAPARIM’ DİYENLERE

        Eğer spor dolu bir tatil geçirme arzusundaysanız, 1 saatlik bir uçak yolculuğunu göze alabilirsiniz. Akdeniz’in Toros Dağları’yla buluştuğu noktada doğanın içinde yer alan Gloria Hotels&Resorts iyi bir seçim olabilir.

        Yaz-kış pek çok yerli ve yabancı takımı da ağırlayan, 50’den fazla branşta spor yapma fırsatı sunan otel, sömestr için de farklı alternatifler sunuyor.

        Otelin Gogi Kids Club’ında Gogi Fun Jungle ve Very Important Minis, Gogi Junior, Gogi Mini’den oluşan özel çocuk alanlarında her yaş grubuna hitap eden eğlenceli aktiviteler var.

        Tatilini nerede geçirirseniz geçirin, çocuklarla birlikte olmanın keyfine varın ve anın tadını çıkarın. Biz öyle yaptık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ