Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi A’dan Z’ye yeni sezon

        ESRA ÇORUH/GAZETE HABERTÜRK

        İlkbaharı sabırsızlıkla bekliyoruz. Isınma turlarına 2016 ilkbahar-yaz sezonunun alfabesiyle başlamaya ne dersiniz? İşte A’dan Z’ye sezonun öne çıkan trendleri...

        A

        ASKILI ELBİSE

        İnce askılı slip elbiseler, bu yazın vazgeçilmez kilit parçalarından olacak. Geceliği andıran, çoğunlukla ipek saten kumaştan ve dantel detaylarıyla dikkat çeken askılı elbiseler, romantik bir görünüm için ideal.

        B

        BEYAZ

        Beyazın en doğal halini 2016 ilkbahar-yaz sezonuyla baştan ayağa hissedeceğiz. Gece ya da gündüz, dantelli ya da şifon... Her şekilde beyaz parçalar önünüze çıkacak. Beyaz, yaz aylarında kendinizi serin hissedebilmeniz için en iyi seçenek.

        C

        CUT OUT

        Cut out modası devam ediyor, küçük pençeler özellikle seksi elbiselerde ön plana çıkarken cesur ve iddialı parçalarda cut out geçişler görülmeye değer.

        Ç

        ÇİZGİLER

        Kalın, ince, enine ya da boyuna; yeni sezonda çizgiyi ne yöne çektiğinizin önemi yok. Çizgiler, renklerle daha belirgin hale geliyor. Retro çizgili pantolonlar, uzun çizgili gömlek elbiseler favorimiz.

        D

        DELİKLİ

        Delikli file kumaşlar, yazın tenimize hava aldıracak. Yeni sezonda delikli havadar kumaşlar, sportif parçalara seksi bir hava katıyor.

        E

        ESKİTİLMİŞ

        Eskitmeyle yıpratılmış kumaşlar, yeni sezonda da vintage aşkımızı kabartıyor. Eskitilmiş kumaşlar denim, deri ya da keten materyalleriyle 2016 ilkbahar-yaz sezonunda dikkat çekiyor.

        F

        FIRFIR

        Fırfır ve volanlar, yeni sezonun en çok kullanılan detayı. Derin V yaka elbiselerdeki fırfır detayı, fırfırlı gömlekler, etekler, bluzlar ve elbiseler; yaz koleksiyonlarına hareket kattı.

        G

        GÖMLEK

        Zamansız tarzıyla gömlekler, bu yaz modern formlarıyla karşımızda. Kısa kollu beyaz, volanlı omuzları açık modeller, Oxford gömlekler, deri V yakalı yırtmaç detaylı olanlar yeni sezonda yine kurtarıcı.

        H

        HACİMLİ SİLUETLER

        Kabarık omuzlar, hacimli tasarımlar, oversized kesimlerle yeni sezonda kadınlar daha iddialı ve ihtişamlı.

        İ

        İNCE PÜSKÜLLER

        Bahar sezonunda bohem lüks trendin uzantısı olan ip ve püsküller zarafetin simgesi oluyor. Aksesuvar olarak püsküllü sandaletler, yine sezonun favori parçalarından.

        J

        JEAN

        Jean’lerin muhteşem dönüşüne şahit oluyoruz. Jean’lerde yüksek belmodası yeni sezonda devam ederken, ceket ve bluzlarda lazer kesimler, floral baskılar, çiçek aplikler ve fırfır detayları denim kumaşı başka bir mertebeye taşıyor.

        K

        KROŞE

        El emeği göz nuru kroşeler, tığlar, nakışlar, delikli kumaşlar; 2016 ilkbahar-yaz sezonunda koleksiyonlara referans oluyor. Sahip oldukları etnik ve vintage görüntü sayesinde dokunduğu her parçaya yaşanmışlık kazandıran nostaljik detayları stil kodlarınıza dahil etmeye hazır olun.

        L

        LATİN

        Latin rüzgârları moda dünyasını hâkimiyeti altına aldı. Sıcak ve tutkulu bir yaz için tasarımcılar Latin ateşini körükledi. Flamenko etekler, volanlar, fırfırlar, havalı etekler, çiçekli saç aksesuvarları, tiril tiril kırmızı elbiselerle içinizdeki Latin ateşini dışarı çıkarabilirsiniz.

        M

        MAKSİ

        Midi ve mini boyları bir kenara bırakıp bu yaz upuzun maksi boylara “Merhaba” diyoruz. Maksi elbiseler ve eteklerle baharın romantik havasını üzerinizde taşıyın.

        N

        NEON

        Renksiz bir yaz düşünülemez. Gökkuşağı renklerinin neon tonları, 2016 ilkbahar-yaz sezonuyla yine başımızı döndürüyor. Bu yaz gardırobunuza capcanlı renkleri dahil etmeyi unutmayın.

        O

        OMUZLAR

        “Bu yazın dekoltesi ne” diye sorarsanız cevabımız “Omuz” olacak. Göğüs üzerini kaplayan omuzları tamamen açıkta bırakan elbiseler, dantel ve fırfırlarla romantik bir siluet oluşturuyor. Düşük omuzlu, omuz dekolteli elbise ve üstlerle kendinizi yeterince seksi hissedeceksiniz. Şimdiden omuz ve sırt çalışmakta fayda var!

        Ö

        ÖZGÜR RUH

        Casual rahatlık birkaç sezondur modayı etkisi altına alırken, önümüzdeki yaz için tasarımcılar özgür ve rahat görünümleri koleksiyonlarına taşıdı. Bol pantolonlar, salaş üstler, tiril tiril elbiseler, rahat sandaletler, serin kumaşlarla bu yaz özgürce sokaklarda dolaşabilirsiniz.

        P

        PİJAMA

        Tasarımcılar, sportif ve rahat tarzı 2016 ilkbaharyaz sezonunda bir tık ileriye götürerek, yatak odasını sokağa taşıyorlar. İç çamaşırı gibi görünen saten ve ipek ağırlıklı parçalar, pijama elbise ve takımlar, kimonolar, robdöşambrlar, dantel elbiseler bu yazın en seksi görünümlerine imza atıyor.

        R

        RENK BLOKLARI

        Yazın bir başka olmazsa olmazı kontrast blok renkleri bir arada kullanma sanatı. 2016 baharının en soft renkleriyle en canlı tonları bir araya gelip tasarımlara zarif ve modern bir dokunuşbırakıyor.

        S

        SPORTİF

        Spora ve sporcuya saygı duyanlar önümüzdeki sezon yaşadı! 2016 ilkbahar-yaz sezonunda sportif tarzlar güçlü tavrını devam ettiriyor. Sneaker’lar, oversize kesimler, file detaylar, polo yaka tişörtler, casual ve sportif parçalar 2016 ilkbahar-yaz sezonunda rahat ve cool siluetleri işaret ediyor.

        Ş

        ŞEFFAF

        Bu sezon tasarımcılar, şeffaf tasarımlarıyla içi dışı bir olan bir sezon hazırlamışlar. Ayakkabıdan çantaya, şapkadan tokaya sıçrayan şeffaf tasarımlar zarif bluzlarda da karşımıza çıkıyor. Ayrıca yeni sezonda şeffaf PVC malzemeden hazırlanan çantalar da popülerliğini devam ettiriyor.

        T

        TAKIM

        Bu sezonun en güçlü elemanı tabii ki yine takım elbiseler. Siyah ve gri olanları bu yaz bir kanara kaldırın, farklı renk ve desenlerle bu klasiği yaza uyarlayın.

        U

        UÇUK PEMBE

        Uçuk soft tonlardaki pembeler, sezonun hanım hanımcık zarif çizgisiyle muhteşem örtüşüyor. Sadece kıyafetlerde değil uçuk pembe tonlarındaki aksesuvarlar bu yazın favori renk skalasına gönderme yapıyor.

        Ü

        ÜST ÜSTE

        Yeni sezonun en dikkat çeken detayı, elbise ve bluzların üzerinde karşımıza çıkan bu giyilebilir aksesuvar oldu. Üst üste bir görünüm oluşturan, zırhı anımsatan aksesuvarlar, hiç bu kadar şık durmamıştı. Örneklerini Fendi, Emilio Pucci ve Victoria Beckham koleksiyonlarında da gördük ve çok sevdik!

        V

        VİKTERYEN

        2016 ilkbahar-yaz koleksiyonlarındaki geleneksel tavır, Viktoryen dönem ile koleksiyonlara taşındı. Fırfır yakalı uzun elbiseler, kabarık omuzlar, çiçek desenler, ince danteller, yaka kol ve eteklerdeki ince işlemeler, fırfırlar bu görkemli dönemi anımsatıyor.

        Y

        YETMİŞLER

        2015 kış sezonundan 2016 yaz sezonuna direkt transfer olan 70’ler, bohem havayı gardıroplara taşıyor. 70’lerin özgür havası, anvelop kesimler, çiçek baskıları, İspanyol paça pantolonlar, tek düğmeli ceketlerle 70’leri asla terk etmiyoruz.

        Z

        ZARİF

        Maskülen tarzı benimseyenler, bu yaz kenara çekilebilirler. Tasarımcılar bu baharın tamamen feminen olmasını istediler ve başardılar. Uçuşan kumaşlar, 60’ların zarif tarzları, feminen aksesuvarlar ve romantik detaylarla zarafet çizgisini bir adım öne taşıyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ