Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / HT CUMARTESİ

        YEME - İÇME

        ■ Elite World İstanbul Otel’de The Brasserie restoran ve Elite World Business Otel’de L’oliva Restaurant’ta Sokak Yemekleri şöleni başlıyor.

        ■ Hard Rock Cafe Istanbul, mayıs boyunca mönüsüne yeni bir tat olarak klasik Meksika mutfağı ve kokteyllerini ekledi. Mönü sadece bir ay geçerli olacak.

        ■ Anneler Günü kahvaltısı için yöresel ürünlerden oluşan seçenekleriyle Yeniköy Della Luna, alternatifler arasında aklınızda olsun. Günün ilerleyen saatlerinde annenizle kahve keyfi yaparken Della Luna’nın pasta ve çikolatalarıyla günün tadını çıkarabilirsiniz.

        ■ Tom’s Kitchen İstanbul, Afternoon Tea Time ve brunch mönüsüyle tüm gün Anneler Günü’nü kutluyor. Geleneksel İngiliz çay ritüelini yansıtan Çay Saati mönüsü ve artık hafta içi her gün sunulan zengin brunch menüsüyle...

        ■ Shake Shack, Anneler Günü’ne özel tüm annelere leziz dondurmalarını ikram ediyor.

        ■ Beyaz Fırın Anneler Günü için ‘İyi ki Varsın’ adını verdiği çiçekli özel pasta serisini satışa sundu.

        SAHNE PERFORMANS

        ■ İspanyol flamenko dansçısı Sara Baras, Good Music in Town kapsamında bu akşamı 21.00’de Zorlu PSM’de sahne alacak. Baras, gösterisiyle izleyenleri büyülemeye hazırlanıyor...

        ■ İstanbul Tiyatro Festivali’nde bu hafta: Guy Cassiers’in son oyunu Merhametliler, bugün ve yarın saat 18.00’de Uniq Hall’de, Büyük Annem Bir Taş bugün 20.30’da, yarın saat 18.00’de ve 9 Mayıs saat 20.30’da Salon İKSV’de, Altıdan Sonra Tiyatro’nun oyunu Şizo Şeyks, yarın 15.00’te, 9 Mayıs 20.30’da Kumbaracı50’de, Kıyamete Kadar Kapattım Kendimi, 11-12 Mayıs saat 20.30’da Üsküdar Tekel Sahnesi’nde izlenebilir.

        ■ Ünlü koreograf Korhan Başaran, yeni dans performası CAGE’d ile bir kez daha dans tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Dönüşüm olmazsa, gelişim yoktur’ konulu dans gösterisi, 11 Mayıs Çarşamba ve 18 Mayıs Çarşamba akşamları saat 20.00’de Akbank Sanat’ta izlenebilecek.

        ANNELER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

        ■ Pera Müzesi, bugün ‘Kâğıt Üzerinde Dans’ isimli eğitim programıyla Anneler Günü’nü kutluyor. Çocukların anneleriyle katılabilecekleri atölyeler 4-6 ve 7-12 yaş grubuna sesleniyor.

        ■ İstanbul Modern’de devam eden doğayı yücelten ve çevresel farkındalığı gündeme getiren ‘Yok Olmadan: Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi’, bugün 15.00-15.45 saatlerinde ücretsiz rehberli turla tüm anneleri ağırlıyor.

        ■ Annelerimizden her gün duyduğumuz öğütleri bize esprili bir dille hatırlatan Capitol, ünlülerin annelerinden aldıkları nasihatleri bir araya getiriyor.

        ■ İstinyePark, Türk sinemasının ünlü yıldızı Hülya Koçyiğit ve kızı Gülşah Alkoçlar’ı ağırlıyor. Söyleşide Koçyiğit ve kızı annelik deneyimlerini anlatacak.

        ■ Crate and Barrel, Anneler Günü’nü keyifli ve ilham veren workshop’larla kutlamak veya annesine eğlenceli bir hediye vermek isteyenler için alanında uzman markaları mağazalarında ağırlıyor. İndirimler ve etkinlikler anneleri bekliyor!

        ■ Piazza’lar, Anneler Günü etkinlikleri kapsamında, ekranların sevilen yüzleri Zahide Yetiş ve Hande Kazanova ile Türk pop müziğinin en romantik isimlerinden Buray’ı misafir ediyor.

        ■ Zorlu Alışveriş Merkezi kapılarını bu güne özel hazırlamış olduğu ve gün boyu sürecek etkinliklerle açıyor. Metro katında12.00-18.00 saatlerinde çocuklara yönelik mini çocuk atölyeleri düzenliyor.

        ‘Norveç dönüşü uçakta çaldık’

        19- 22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Cappadox’ta sahne alacaklar. Karşınızda 5 soruda Gevende...

        ■ Sahne almak istediğiniz bir festival var mı? Memleket festivale dönsün Anadolu’nun her yerinde çalalım isteriz.

        ■ Şarkı söylemeyi hayatımızda var olan bir şeye benzetmek gerekse neye benzetirdiniz? Sevişerek çoğalmaya!

        ■ Birçok müziksever sizin farklı bir auranız olduğundan bahsediyor. Bunun sebebi sizce ne? Her müzisyenin bir üslubu var, hepsi birbirinden farklı. Bizimkini kimisi kendine daha yakın buluyor, daha farklı diyor buna.

        ■ Üretmek eşittir nedir? Devamlılık.

        ■ Siz mekân ve müzik ilişkisinin farkında olan müzisyenlersiniz. Kapadokya etkili bir yer. Orada neler olacak? Kilise, kuzey kutbu, anıt mezar, medrese, sokak, Hindistan treni... Hatta Norveç dönüşü uçakta bile çaldık. Müzik mekânlara sıkıştırılıyor. Mekân dışındaki alanlarda biz de dinleyen de daha çok keyif alıyor. Uzun zamandır Kapadokya’ya gidip oranın akustiğinde bir kayıt yapalım fikri vardı. Oradaki atmosferle nasıl bir sohbetimiz olacak meraktayız...

        VİZYON

        ‘Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’ başlıyor

        Yenilmezler’in dahil olduğu bir olay istenmedik sonuçlara yol açınca üzerlerindeki politik baskı artar. Bu durum ‘Yenilmezler’in kendi aralarında iki gruba ayrılmasına neden olur... Bir yanda Kaptan Amerika, diğer yanda Iron Man, tarafını seç!

        ‘Çöl Kraliçesi’nin hikâyesi

        Meraklı Gertrude, İngiltere’nin dışındaki hayatı görmek için Tahran’a gider ve burada elçilik sekreteri Henry Cadogan’a âşık olur. Bu aşk da bir maceranın başlangıcı olur...

        ‘Sonsuzluk Teorisi’ni keşfet!

        Film, matematikçi Srinivasa Ramanujan’ın hayatını konu alıyor. Okuldayken matematiğe olan takıntısı ve diğer derslere ilgisizliği yüzünden başarısız olup eve kapanmıştır. Böylece bambaşka bir dünyanın kapılarını aralanır. Ramanujan’ın yazdığı formülle ilgili mektubuna matematik profesörü G.H. Hardy geri döner.

        ‘Adım Adım Engeller’ aşılıyor

        Eski balet Şevket ve eşi Zuhal görme engelli torunları Ayşen ile yaşamaya başlayınca hayatları değişir, Ayşen’deki müzik yeteneğini fark eden çift, onu konservatuvara hazırlamak ister.

        SERGİ

        ■ Uzun soluklu bir çalışma sürecinin ardından 16 farklı sanatçı ile farklı ifade şekilleri üzerine politik bir güncel sanat projesi olan Special Politic, 22 Mayıs’a kadar GaleriBU’da görülebilir. Sergi, geleneksel toplumlardaki varlık olma halleri ve bu hallerin genel tutumları, çatlakları ve çatışmaları ekseninde toplanıyor; kendi içinde diyalektik kuruyor.

        ■ Moda’da 5-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek Red Bull Art Around, bahar aylarında semtin sokaklarını ve çeşitli mekânlarını çağdaş sanatla buluşturmaya hazırlanıyor. Küratörlüğünü Amira Akbıyıkoğlu’nun üstlendiği sergide farklı disiplinlerde eserler var.

        ■ Sanatçılar Ali Alışır, Mustafa Ata, Bedri Baykam, Selma Gürbüz, Horosan, Bahar Oganer, Ali İbrahim Öcal, Burcu Perçin ve Ebru Uygun’un edisyonlarının sergileneceği Duo isimli sergi, Limart’ın pop-up galerisinde görülebilir.

        ■ Ressam Hasan Çevik’in ilk solo sergisi Taş & Zaman 15 Mayıs’a kadar MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Sarnıç Galerileri’nde.

        ■ Pera Müzesi, Engelliler Haftası kapsamında işitme engellilere yönelik olarak, işaret diliyle rehberli tur verecek. 11 Mayıs ‘Genç Çarşamba’ ve 13 Mayıs ‘Uzun Cuma’ günlerinde işaret diliyle verilecek turda ziyaretçiler müzedeki koleksiyon sergileri gezebilecek.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Yoğun iş temposunda nefes alamayanlar ve iç dünyasını keşfetmek isteyenler için Therapy Team bulunduğunuz yere geliyor. 10-15 dakikalık seanslarda özel sertifikalı uzmanlara masaj yaptırabilir, canlı müzik dinleyebilir, sağlıklı bir şeyler atıştırabilir, özel olarak hazırlanan detoks içecekleriyle kendinize reset atabilirsiniz. Astrolog hizmeti de cabası... Üstelik bu şekilde konuklarınızı da ağırlayabiliyorsunuz.

        ■ Bedensel, zihinsel, görme ve işitme engellilere yönelik spor, sahne şovları, dans gibi birçok aktivitenin gerçekleşeceği Kelebek Festivali, yarın saat 10.00’da Dilek Sabancı Engelliler Parkı’nda gerçekleşecek. İşitsel engelliler perküsyonla, fiziksel engelliler dansla, zihinsel engelliler müzikle renk katacaklar...

        ■ Hillside Beach Club, 8-14 Mayıs tarihlerinde İyi Hissetme Haftası adlı özel bir etkinliğe imza atacak. Etkinlikte, İngiltere’de popüler olan That Girl London’ın kurucusu Christina Howells’tan fitness dersi alabilir, The Detox Kitchen Bible’ın yazarı ve beslenme uzmanı Rob Hobson ile dengeli beslenmeye yönelik bir sohbete katılabilirsiniz...

        ■ Kick and Slide, 21 Mayıs tarihine kadar Urla Surf House ev sahipliğinde Urla Gülbahçe’de yer alan Kiteboard parkur alanında devam ediyor.

        ■ Mimar Chris Bosse, YEM Fuarcılık’ın konuğu olarak 11 Mayıs’ta 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da yapı profesyonelleriyle buluşacak.

        ■ New Balance Bozcaada Yarı Maratonu ve 10K Koşusu, bu yıl 14 Mayıs’ta Bozcaada’da düzenlenecek.

        TATİL

        ■ 19 Mayıs tatilinde eğlenceye demir almaya ne dersiniz? Celestyal Cruises’un 19 Mayıs tarihli Santorini, Mikonos, Rodos adalarını kapsayan Yunan adaları turu, Çeşme’den kalkacak. Tur, sizi mavi bir rüyaya götürecek...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ